Вработување во Макпетрол

• Креатор на темата Креатор на темата Nekoj_od_negde
  • Време на започнување Време на започнување
Епа тој е, него да не труемо сас глупости, идемо на сасвим другу тему за муабет.
Мене ми тражива минимум 5к евра за да се тражи место како професор, без да гарантира за решење. :D
Без решение потпишано од Министер не давај толку пари,инаку ќе се коцкаш и може да ги изгубиш ем парите,ем вработувањето! Од проверени извори знам за случај кадешто на партиски мајмун му имат дадено 3.000 евра за да ја примат на работа у болница сопругата на еден мој роднина,и тоа во економскиот сектор,како економист,така да се дава мито на партиски функционери,кој мисли дека на такви позиции се влегува без пари давање е наивен
Автоматски споено мислење:

Еве,конкурирав за у Макпетрол,22.000 основна плата+платено трети смени и се прекувремено,веројатно и фали кадар штом примаат некој како мене тотално без врски,многу млади побегнаа во странство,затоа сега е вака

Англиски ти бараат од рецепционер во хотели како Мериот (веруј зимаат добра плата а и тие што носат куфери одличен бакшиш) до пријавници/рецепции по фирми што работат претежно со странци. Има и доста кол центри што бараат познавање на англиски јазик пошто работат со странци претежно англичани. А за Ит секторот ако имаш знаење имаш мал милион фирми каде што сигурно ќе имаш солидна плата за наши услови. Само треба да имаш стварно добро познавање. Во превод имаш еден тон фирми, само освен ако не си програмер многу тешко ќе најдеш фирма со добри работни услови каде што можеш без познанства да влезеш. Скоро секаде ти треба да знаеш некој. Не е битно дали е вработен, шеф, одговорно лице или хигиеничарка/обезбедување... :) Викаат дека во Кол центрите како што кажа и Хот доста бараат, само какви се условите и се тоа треба да ти каже некој што работи/работел...
Се е ова ОК,ама ретко среќавам оглас у кој се бара некој што познава само англиски и ништо друго,значи тие тон-фирми што си ги спомнал примаат вработени на друг начин или преку врски

Без решение потпишано од Министер не давај толку пари,инаку ќе се коцкаш и може да ги изгубиш ем парите,ем вработувањето! Од проверени извори знам за случај кадешто на партиски мајмун му имат дадено 3.000 евра за да ја примат на работа у болница сопругата на еден мој роднина,и тоа во економскиот сектор,како економист,така да се дава мито на партиски функционери,кој мисли дека на такви позиции се влегува без пари давање е наивен

Еве,конкурирав за у Макпетрол,22.000 основна плата+платено трети смени и се прекувремено,веројатно и фали кадар штом примаат некој како мене тотално без врски,многу млади побегнаа во странство,затоа сега е вака

Се е ова ОК,ама ретко среќавам оглас у кој се бара некој што познава само англиски и ништо друго,значи тие тон-фирми што си ги спомнал примаат вработени на друг начин или преку врски

Успеа ли да се вработиш во Макпетрол?
И тотално ли без никакви врски и познанства се вработи во Макпетрол?

Честитки ако си се вработил во Макпетрол.

Да, најчесто на тие места што се подобри мораш да имаш барем познанство. Особено ако не ти требаат дополнително стручно образование/диплома.
Над 80% од работните места кај нас се зафаќаат преку пријатели/врски/познанства. Џабе ти е се, без да имаш добро познанство добра работа тука не се наоѓа. Особено не канцелариска работа или некоја добро платена позиција... Со многу луѓе имам правено муабет, збориме отворен муабет, сите си кажале или пак се гледало кој преку кој е влезен, кој со кој е другар, кој со кој е роднина и слично. Јебига Балкан менталитет. Тука не зборам за работа у фабрика, работа у макпетрол и слично (иако и за таму ништо чудно тој што има познанство/врска да го земат пред тебе без ништо)...

Да, најчесто на тие места што се подобри мораш да имаш барем познанство. Особено ако не ти требаат дополнително стручно образование/диплома.
Над 80% од работните места кај нас се зафаќаат преку пријатели/врски/познанства. Џабе ти е се, без да имаш добро познанство добра работа тука не се наоѓа. Особено не канцелариска работа или некоја добро платена позиција... Со многу луѓе имам правено муабет, збориме отворен муабет, сите си кажале или пак се гледало кој преку кој е влезен, кој со кој е другар, кој со кој е роднина и слично. Јебига Балкан менталитет. Тука не зборам за работа у фабрика, работа у макпетрол и слично (иако и за таму ништо чудно тој што има познанство/врска да го земат пред тебе без ништо)...

Лично имам пуштено преку 100 апликации на огласи за работа објавени на интернет страната на АВРМ и ништо не направив.

Имав повеќе успех со огласите на останатите страници за работни места, ама секако се беа во прашање полоши работни позиции.

Точно е тоа што го имаш напишано. Треба минимум добри познанства со луѓе, и тоа е минимумот.

Лично имам пуштено преку 100 апликации на огласи за работа објавени на интернет страната на АВРМ и ништо не направив.

Имав повеќе успех со огласите на останатите страници за работни места, ама секако се беа во прашање полоши работни позиции.

Точно е тоа што го имаш напишано. Треба минимум добри познанства со луѓе, и тоа е минимумот.

Тие на АВРМ има објаснето дека повеќето се веќе најдени. За пријавување на нов вработен мора да имаат објавено и оглас натаму знаеш зошто ништо немаш направено.

Некогаш огласи објавуваат за реклама или дс испитаат колку кандидати има за тоа што го работи друг, па ако може да го заменат.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Тие на АВРМ има објаснето дека повеќето се веќе најдени. За пријавување на нов вработен мора да имаат објавено и оглас натаму знаеш зошто ништо немаш направено.

Некогаш огласи објавуваат за реклама или дс испитаат колку кандидати има за тоа што го работи друг, па ако може да го заменат.

Повеќето работни позиции се пополнети пред да биде огласот пуштен. Најчесто некој има некој што може да го работи тоа. Брат за какви „мизерни“ плати и воопшто неатрактивни позиции имам гледано да се бркаат врски тоа е чудо.

Eве,конкурирав за у Макпетрол,22.000 основна плата+платено трети смени и се прекувремено,веројатно и фали кадар штом примаат некој како мене тотално без врски,многу млади побегнаа во странство,затоа сега е вака
Ајде среќно, пиши чим добиеш одговор дали си примен или не. Ако си од Скопје, требало би да бидеш примен без проблем, муабети су дека у Скопје, МП има проблем да задржи радници и општо да најде, такој да место да улегнеш би требало да биде полсно.
Ако те примив, било што да ти треба објаснување и помош, туј сам :)

А што ве кошта да конкурирате иако сметате дека огласот е наместен?

Јас кога бев детиште се вработив на место каде што бараа искуство, го немав па пак ме примија и тоа години потоа таа од HR ми кажа дека клучна била една работа што ни на крај памет немав дека ќе им значи нешто. Мора да се почне од некаде, не може сите директори. Пумпаш, касиер, ќе развиеш какви такви скилови, ако ништо друго можеш да работиш на комуникација па после во sales да отидеш. :toe: Немојте да потценувате работни места.

Може бараа тешки врски пред 5 години за у Макпетрол, сеа и не е баш така, биди никој и ништо ако се покажеш добро на интервјуто ќе влезеш, бараат пумпаши пошо никој од тие што се внатре не би сакале детето да им работи на пумпа. Не е као пред 15-20 години коа краделе на велико и си иделе дома со 100-200 евра дневница (не претерувам за ова).

22 е основна БРУТО плата, со трети смени со празници ќе зимаш 25-6 макс. Да не се чудиш после и да мислиш дека на тие 22 тебе ќе ти рачуна и празници и трети смени. 32-35 илјади денари месечно ти искача бруто платата, со давачки придонеси курципалци. Коа ќе земеш решение, ќе скокнеш и со бодови и може да зимаш 30к.

Бар јака пензија ќе зимаш. :D

Другото убаво пишал и Топлиот Ице, придонеси редовна плата, к-15, разлики, све тоа ти следува максимално коректно и навремено. Сепак Макпетрол е гигант и 25-6 илјади за 15-16 работни дена у месецот е коректно.

Од рекла казала муабети што сум слушал, пумпашите на Лукоил се најплатени.

Успеа ли да се вработиш во Макпетрол?
И тотално ли без никакви врски и познанства се вработи во Макпетрол?

Честитки ако си се вработил во Макпетрол.
Тотално без никакви врски,еве ти кажувам од прва рака и не те лажам,сам си конкурирав,направиви оналјн-интервју и тоа е се,ви реков,фали млад свет низ државава

Ајде среќно, пиши чим добиеш одговор дали си примен или не. Ако си од Скопје, требало би да бидеш примен без проблем, муабети су дека у Скопје, МП има проблем да задржи радници и општо да најде, такој да место да улегнеш би требало да биде полсно.
Ако те примив, било што да ти треба објаснување и помош, туј сам :)
Би те прашал на што да внимавам највеќе,слушам муабети дека ги ваделе мањак претходно вработениве

Тотално без никакви врски,еве ти кажувам од прва рака и не те лажам,сам си конкурирав,направиви оналјн-интервју и тоа е се,ви реков,фали млад свет низ државава

Би те прашал на што да внимавам највеќе,слушам муабети дека ги ваделе мањак претходно вработениве
1. Da ne promasis gorivo, obavezno citaj i prasaj kakvo gorivo koristi, gjavol ipol koshta taj greska.
2. Vrakjanje kusur, najdi nacin kako ti e najednostavno, posebno kd imas dve tri smetke da spois, posto svak minus u pazar od dzeb si plakjas.
3. Ne pravi muabet ss musterie osven onoj osnovno, zdravo, kakvo gorivo i kolko, sto povise muabet i opustanje, pogolemi sanse da zabravis dali si naplatija ili ne, izbegnuj raspravie i diskusie za bilo sto osven ako procenis deka se raboti za razumnoga coveka sto stvarno ne mu e jasno nesto. Ne dozvoluj da te iznervirav i isprovocirav, ovoj e najtezak del da se nauci, sto pobrzo sfatish deka nema poenta da se karas toj bolje za tebe, ke dovagav prosti, nekulturni, ke provocirav, ke gledav da te zaebev u plakanje, dade ti pare ne ti dade pare, gledaj sto pomalce da se nerviras i zamaras i da ti projdev 8 sata sto porelaksorano.
4. Kd naplakjas kesh, ne gi stavljaj pare u torbu dok tocisz drzi gi u drugu ruku da znaes deka si zemaja pare i kolko za da ne te zaebev, ovoj ga pretvori u naviku, zasto ima mangupi, dade ti 500 denara i te vidi stavis gi u torbu, poceka te da zavrsis i ti vika: a kusur, 1000che ti dade, ete ti 500 denara manjak.

А кај ги наоѓате овие огласи за Макпетрол, Лукоил?
Ја до сега немам начекано огласи на нет за овие фирми. Имам проверувано и на нивната страна на опцијата кариера исто немам видено оглас.
А дека уште вработуваат со врски овде вработуваат. Другарче пред некој месец се вработи и самиот си кажа преку чичко.

А кај ги наоѓате овие огласи за Макпетрол, Лукоил?
Ја до сега немам начекано огласи на нет за овие фирми. Имам проверувано и на нивната страна на опцијата кариера исто немам видено оглас.
А дека уште вработуваат со врски овде вработуваат. Другарче пред некој месец се вработи и самиот си кажа преку чичко.

Моментално пазарот за труд е катастрофален. Пратам цело време огласи, посебно периодов од мај навака од кога останав без двете работи. Може за едно пет пати има помалце огласи него пред коронава.

Само во ИТ се бара и продавачи. По некој магационер, шофер, комерцијалиста и диспечери за во УСА. Друго ништо нема.

Ако немаш познавање во ИТ тогаш добра работа без врски многу тешко наоѓање. Посебно за овие со екононски, правен факултет.

Спасот е само да земеш да учиш за ИТ, за кое ќе ти треба бајги време или пак да фаќаш запад.

Па само тие имаат работа.

Се изненадив за платата во маркет, по 400-450 евра земале моментално ми кажа една роднина.
Не дека е многу, работа за викенд, празник, ризик да се заразиш, гужви, како и да е имале големо покачување од пред кризата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom