- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.352
- Поени од реакции
- 84.573
Само нека намалат со бришење на бесконечно искаканото газе на Висарионович.
Марковиќ не бил и не можел да биде кандидат за премиер на Македонија. Тој формираше југословенска партија „Сојуз на реформски сили“, а во македонската „подружница“ лидер беше Стојан Андов. Југославија се распадна, партијата се преименува во Либерална Партија, па се спои со Демократска Партија на Гошев под името ЛДП и како таква и денес постои како привезок на СДСМ. Андов пак се одвои од ЛДП, формирајќи пак Либерална Партија и денес нејзин претседател е Ивон Величковски (брат на Роберт В. од Зевзекманија).шега на страна, ама на времето 1991-92 мислам имаше една наша партија која го истакнуваше како кандидат хрватот Анте Марковиќ, последниот легален премиер на ЕхЈу..
Подоцн Љубчо Георгиевски мислам го ангажира за Советник, ама веќе беше во поодминати години...
Ете Македонче, едно во иљада.Види, уште ова ќе го речам па вие си знаете.
Интерно вие можите да го тенчите на кого сакате, Сталин, Тито, Ленин, Маркс и Енгелс, не битно. Вака кога настапувате јавно да намалите малку со идеологија не ќе е лошо. Јас сум за трета опција, колку и тоа утопистички да звучи во дадениве околности. Вам фокусот треба да ви биде на правото и правдата, реформи во образовен систем и унапредување на работничките права. Нам не ни требаат комунистички манифести, нам ни требаат реално опипливи проекти.
Кога станува збор за името, критиката е во договорот, правниот дел и во тој сегмент критиките на Апасиев се апсолутно на место.
Вам на членството, бидете конструктивни, заеби идеологија, каузата е да ви биде насочена кон слабеење на картелот вмро-сдс. Не се понашајте ко партиски ботови на секоја провокација, примете конструктивна критика и продолжете понатаму. Вака изгледате само несериозно и не ви оди во прилог да терате со идеолошки дистопии. Поздрав.
веројатно е така, по нашите закони не може странец да биде премиер, ама се сеќавам дека на изборните плакати на таа партија одеше и негова крупна слика ...Марковиќ не бил и не можел да биде кандидат за премиер на Македонија. Тој формираше југословенска партија „Сојуз на реформски сили“, а во македонската „подружница“ лидер беше Стојан Андов. Југославија се распадна, партијата се преименува во Либерална Партија, па се спои со Демократска Партија на Гошев под името ЛДП и како таква и денес постои како привезок на СДСМ. Андов пак се одвои од ЛДП, формирајќи пак Либерална Партија и денес нејзин претседател е Ивон Величковски (брат на Роберт В. од Зевзекманија).
За жал, мислам дека Левица нема да формира влада. Like never.
Не жали, ќе ти се оствари желбата. Од историја ти би требало да знаеш, дека ова е зародиш (припреми) и очекувај 2028 како се поголеми се шансите да ти се оствари желбата.За жал, мислам дека Левица нема да формира влада. Like never.
Исто као тебе сумНа норма си? Или фиксно?
@Joe DaltonВиди, уште ова ќе го речам па вие си знаете.
Интерно вие можите да го тенчите на кого сакате, Сталин, Тито, Ленин, Маркс и Енгелс, не битно. Вака кога настапувате јавно да намалите малку со идеологија не ќе е лошо. Јас сум за трета опција, колку и тоа утопистички да звучи во дадениве околности. Вам фокусот треба да ви биде на правото и правдата, реформи во образовен систем и унапредување на работничките права. Нам не ни требаат комунистички манифести, нам ни требаат реално опипливи проекти.
Кога станува збор за името, критиката е во договорот, правниот дел и во тој сегмент критиките на Апасиев се апсолутно на место.
Вам на членството, бидете конструктивни, заеби идеологија, каузата е да ви биде насочена кон слабеење на картелот вмро-сдс. Не се понашајте ко партиски ботови на секоја провокација, примете конструктивна критика и продолжете понатаму. Вака изгледате само несериозно и не ви оди во прилог да терате со идеолошки дистопии. Поздрав.
Андов кога се распадна ЛДП повторно за својата партија го врати старото име. Гошев не можеше да го врати старото име бидејќи една фракција не сакаше да се приклучи на ЛДП, па тие го задржаа името ДП.Марковиќ не бил и не можел да биде кандидат за премиер на Македонија. Тој формираше југословенска партија „Сојуз на реформски сили“, а во македонската „подружница“ лидер беше Стојан Андов. Југославија се распадна, партијата се преименува во Либерална Партија, па се спои со Демократска Партија на Гошев под името ЛДП и како таква и денес постои како привезок на СДСМ. Андов пак се одвои од ЛДП, формирајќи пак Либерална Партија и денес нејзин претседател е Ивон Величковски (брат на Роберт В. од Зевзекманија).
Тогаш Марковиќ (ако на него мислиш) не беше странец. Уште бевме една држава.веројатно е така, по нашите закони не може странец да биде премиер, ама се сеќавам дека на изборните плакати на таа партија одеше и негова крупна слика ...
Ти не можеш како мене да бидеш уште пет животи да живееш.Исто као тебе сум
- Did no MK politician ever, in the entirety of Macedonian history.паметно би ви било да си ја процените реалната политичка тежина во моментов и да се фокусирате на работи кои што се реално опипливи.
Кои сме тие ние? Пошто ми се обраќаш глеам со лична квалификација, е за оваа работа зборам кога велам оти Левица не смее да се доведе во ситуација да тера политика на етикетирање. Прајте малку дистинкција измеѓу конструктивна критика и партиско агитирање. Ако се сведете на ниво као за све ние сме во право и прибирате пајташко членство, армија на слепи ботови, како што милува да каже Апасиев, нема нешто многу да се разликувате од овие другиве, што сега ги напаѓате. Ако се водите по начело на инклузивност, ондак така терајте до крај. Инаку ќе се претворите во уште една партиска секта, а ја за такви не гласам. Исто и за гледање сеир не гласам, доста ми беше од сеир до сега, не е веќе интересно.- Did no MK politician ever, in the entirety of Macedonian history.
Супер шо као сакате баш Левица да биде таа прва што ќе го крши тој мраз, а немавте образ 30 години да ги држите на тој стандард сите останати големи, мали и сателит партии од кои сте/сте биле дел.
Гласав за улетан извор на сеир у парламент. Ако добиеме нешто плус од тоа - ЕПИК! Ако не, океј сум и со ова. Им треба малку ремет на етаблираниве снобови. Со пуканки ќе биде се проследено.
И мене ми е тоа битно али нема да го доживееме.Па луѓето се такви вечином,не е само до политичарите.Исто како у темана за Ковид замижуваат и сакаат да бидат ебени.Мене ми е битно да дојде некој кој нема да пуши албански курови како ВМРО и СДСМ. Толку ми е едноставно. Друго не ме занима, дали ќе крадат, или што и да праат друго, не ми е битно.
Можда и Левица ќе пуши, али прво треба да и дадеме шанса, па да видиме.