Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
шега на страна, ама на времето 1991-92 мислам имаше една наша партија која го истакнуваше како кандидат хрватот Анте Марковиќ, последниот легален премиер на ЕхЈу..
Подоцн Љубчо Георгиевски мислам го ангажира за Советник, ама веќе беше во поодминати години...
Марковиќ не бил и не можел да биде кандидат за премиер на Македонија. Тој формираше југословенска партија „Сојуз на реформски сили“, а во македонската „подружница“ лидер беше Стојан Андов. Југославија се распадна, партијата се преименува во Либерална Партија, па се спои со Демократска Партија на Гошев под името ЛДП и како таква и денес постои како привезок на СДСМ. Андов пак се одвои од ЛДП, формирајќи пак Либерална Партија и денес нејзин претседател е Ивон Величковски (брат на Роберт В. од Зевзекманија).

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Види, уште ова ќе го речам па вие си знаете.
Интерно вие можите да го тенчите на кого сакате, Сталин, Тито, Ленин, Маркс и Енгелс, не битно. Вака кога настапувате јавно да намалите малку со идеологија не ќе е лошо. Јас сум за трета опција, колку и тоа утопистички да звучи во дадениве околности. Вам фокусот треба да ви биде на правото и правдата, реформи во образовен систем и унапредување на работничките права. Нам не ни требаат комунистички манифести, нам ни требаат реално опипливи проекти.
Кога станува збор за името, критиката е во договорот, правниот дел и во тој сегмент критиките на Апасиев се апсолутно на место.
Вам на членството, бидете конструктивни, заеби идеологија, каузата е да ви биде насочена кон слабеење на картелот вмро-сдс. Не се понашајте ко партиски ботови на секоја провокација, примете конструктивна критика и продолжете понатаму. Вака изгледате само несериозно и не ви оди во прилог да терате со идеолошки дистопии. Поздрав.
Ете Македонче, едно во иљада.
Има доста опипливи и издржани ствари за економската политика, владеење на правото и така натаму.
Левица е млада партија и треба народот да ја знае прво идеологијата за каква Македонија се залага, и нејзиниот гласач да биде спокоен за тоа за што го дал својот глас.
Лично кажувам дека европсикте фондови ќе пресушат кога Левица ќе формира влада. Не дека Левица ќе ги секне.
Исто поздрав, ај вечер Апасиев ќе го гледаме да видиме шо има да каже.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.582
Поени од реакции
16.786
Марковиќ не бил и не можел да биде кандидат за премиер на Македонија. Тој формираше југословенска партија „Сојуз на реформски сили“, а во македонската „подружница“ лидер беше Стојан Андов. Југославија се распадна, партијата се преименува во Либерална Партија, па се спои со Демократска Партија на Гошев под името ЛДП и како таква и денес постои како привезок на СДСМ. Андов пак се одвои од ЛДП, формирајќи пак Либерална Партија и денес нејзин претседател е Ивон Величковски (брат на Роберт В. од Зевзекманија).
веројатно е така, по нашите закони не може странец да биде премиер, ама се сеќавам дека на изборните плакати на таа партија одеше и негова крупна слика ...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.427
Поени од реакции
7.805
За жал, мислам дека Левица нема да формира влада. Like never.
Не жали, ќе ти се оствари желбата. Од историја ти би требало да знаеш, дека ова е зародиш (припреми) и очекувај 2028 како се поголеми се шансите да ти се оствари желбата.

Ај западот не го поминале тој пат, па веруваат во неосновани, контрадикторни ветувања, однапред осудени на пропаст. Ама ние ем сме го кркале и пак народ сака низ истото да пројде. :popce:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.573
Мене ми е битно да дојде некој кој нема да пуши албански курови како ВМРО и СДСМ. Толку ми е едноставно. Друго не ме занима, дали ќе крадат, или што и да праат друго, не ми е битно.
Можда и Левица ќе пуши, али прво треба да и дадеме шанса, па да видиме.

D

Deleted member 12196

Гостин
Види, уште ова ќе го речам па вие си знаете.
Интерно вие можите да го тенчите на кого сакате, Сталин, Тито, Ленин, Маркс и Енгелс, не битно. Вака кога настапувате јавно да намалите малку со идеологија не ќе е лошо. Јас сум за трета опција, колку и тоа утопистички да звучи во дадениве околности. Вам фокусот треба да ви биде на правото и правдата, реформи во образовен систем и унапредување на работничките права. Нам не ни требаат комунистички манифести, нам ни требаат реално опипливи проекти.
Кога станува збор за името, критиката е во договорот, правниот дел и во тој сегмент критиките на Апасиев се апсолутно на место.
Вам на членството, бидете конструктивни, заеби идеологија, каузата е да ви биде насочена кон слабеење на картелот вмро-сдс. Не се понашајте ко партиски ботови на секоја провокација, примете конструктивна критика и продолжете понатаму. Вака изгледате само несериозно и не ви оди во прилог да терате со идеолошки дистопии. Поздрав.
@Joe Dalton
Не објаснувај му. Тој е намерно уфрлен од СДС или ВМРО да шири тука негативна пропаганда за Левица.

Андов кога се распадна ЛДП повторно за својата партија го врати старото име. Гошев не можеше да го врати старото име бидејќи една фракција не сакаше да се приклучи на ЛДП, па тие го задржаа името ДП.
веројатно е така, по нашите закони не може странец да биде премиер, ама се сеќавам дека на изборните плакати на таа партија одеше и негова крупна слика ...
Тогаш Марковиќ (ако на него мислиш) не беше странец. Уште бевме една држава.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
паметно би ви било да си ја процените реалната политичка тежина во моментов и да се фокусирате на работи кои што се реално опипливи.
- Did no MK politician ever, in the entirety of Macedonian history.

Супер шо као сакате баш Левица да биде таа прва што ќе го крши тој мраз, а немавте образ 30 години да ги држите на тој стандард сите останати големи, мали и сателит партии од кои сте/сте биле дел.

Гласав за улетан извор на сеир у парламент. Ако добиеме нешто плус од тоа - ЕПИК! Ако не, океј сум и со ова. Им треба малку ремет на етаблираниве снобови. Со пуканки ќе биде се проследено.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
- Did no MK politician ever, in the entirety of Macedonian history.

Супер шо као сакате баш Левица да биде таа прва што ќе го крши тој мраз, а немавте образ 30 години да ги држите на тој стандард сите останати големи, мали и сателит партии од кои сте/сте биле дел.

Гласав за улетан извор на сеир у парламент. Ако добиеме нешто плус од тоа - ЕПИК! Ако не, океј сум и со ова. Им треба малку ремет на етаблираниве снобови. Со пуканки ќе биде се проследено.
Кои сме тие ние? Пошто ми се обраќаш глеам со лична квалификација, е за оваа работа зборам кога велам оти Левица не смее да се доведе во ситуација да тера политика на етикетирање. Прајте малку дистинкција измеѓу конструктивна критика и партиско агитирање. Ако се сведете на ниво као за све ние сме во право и прибирате пајташко членство, армија на слепи ботови, како што милува да каже Апасиев, нема нешто многу да се разликувате од овие другиве, што сега ги напаѓате. Ако се водите по начело на инклузивност, ондак така терајте до крај. Инаку ќе се претворите во уште една партиска секта, а ја за такви не гласам. Исто и за гледање сеир не гласам, доста ми беше од сеир до сега, не е веќе интересно.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мене ми е битно да дојде некој кој нема да пуши албански курови како ВМРО и СДСМ. Толку ми е едноставно. Друго не ме занима, дали ќе крадат, или што и да праат друго, не ми е битно.
Можда и Левица ќе пуши, али прво треба да и дадеме шанса, па да видиме.
И мене ми е тоа битно али нема да го доживееме.Па луѓето се такви вечином,не е само до политичарите.Исто како у темана за Ковид замижуваат и сакаат да бидат ебени.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.231
Поени од реакции
665
Левица е единствената која понуди конкретно решение со Албанците.
Сее до нас другари. Отсекогаш и било. Македонецот свесно си ја продава татковината. Патриотизмот исчезна. Добронамерноста исчезна. Оваа генерација македонци ќе ја памтиме по продажбата како што ги памтиме минатите македонци по предавството.
Левица пак ќе биде тука долго време и ќе ве чека да се освестите и да си ја вратите татковината. Утре,за една недела,за сто години.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom