- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.342
- Поени од реакции
- 18.419
Ја ете сум математичар па ми беше чудно како од 400 мртви, од кој повеќе од пола шипци, ти имаш 3ца блиски умрени и уште 20 познаници заболени? Успат го ругаш човекот за ширење рекла казала муабети за негови познаници. Може и двајцата сте у право, може и двајцата лажете. Небитно.Вас ви треба сериозно лечење ако мислите дека ќе лажам за смрт на луѓе кои сум ги познавал.
Убаво објаснив, два смртни (2 од 450+ смртни случаи, не е ниту 0,5% од случаите, ама гледам правник бил, па не му замерувам што не знае математика) случаи ги знам лично и детално ви објаснив како се заболеле и починале. Двата случаи се луѓе над 60 години, но со дотогаш здравје на ниво. Во првиот случај, бидејќи заразата се прошири од еден претходен погреб, моите уште поблиски роднини, поврзани со жртвата заглавија месец дена со болеста. Не беа хоспитализирани, ама не поминаа ниту лесно. Едната ми е внука, на возраст од 31 година.
За случајот со младиот дечко, се погоди да бил најдобар другар со девојче кое го знам. Споделуваше на ФБ и се распрашав подетално, затоа што ме интересираше.
Знам уште 10-тина други случаи на помлади луѓе од мое опкружување кои беа позитивни, ниту еден од нив не беше целосно без симптоми, ама никој од нив немаше некои позначајни проблеми освен температура и губење на осет за мирис и вкус.
ОН ВИКА ГРИПОТ БИЛ ПОСЕРИОЗЕН ОД КОРОНАТА, само му објаснувам зошто не е во право.
А тоа лупањето глупости како намерно ги пишувале првите случаи од Куманово како да умреле од друго, а цели клиники ги затворија ради нив (докторите ги имаше на сите телевизии, донираа и крвна плазма, па не знам што повеќе сакате како доказ), само збори дека дечкото е тежок пациент, кој од почеток драпаше мадиња на темава како не се плашпи, ама кога кренал температура за секунда истрчал да се тестира. Па среќа поминал добро, па кажува гачки тука.
П.с. излезе ли некаде или уште на другарите им е страв и седите само пред зграда, па глумите јаки на форум?
И не се секирај за мене, ми сметаше само колективното лудило кое сва среќа заврши. Да те потсетам дека ја пцуеше дијаспората зашто се враќа дома, а се пофали после дека си се убил од шетање периодов. Да не ве барам и другите што пцуевте луѓе зашто биле по 2 пати у продавница или трчале на кеј, а сеа се веројатно се журкате у Охрид по новите протоколи.