Глеј шо си реплицирал. Ти стварно ништо не сфаќаш бе. Воопшто немаш ни созреано, ни еволуирано. Истиот пуно си од 2012та. Не е ли срамота да морам да ти објаснувам шо ТИ си пишувал и како е тоа контрадикторно?
Не верувам дека сум истиот.
Oва ти е напишано у контекст на скандирањето на разни навивачки групи проследено со говор на омраза. За тебе тоа и мапи како оваа не биле навивање, туку нешто друго. Милион пати си реплицирал со примери од навивачи како наводно скандирале „за шиптaри гасна комора“ и тие појави си ги сметал за форма на дискриминација и манифестација на желба за етничко чистење. Значи, мапите, скандирањето и песните ти си викал дека се политички значајни пораки, кои се опасни и треба да бидат осудувани.
Е, после тој/тие твои постови, излегува еминентна претставничка од твоето племе со ваква мапа на шќипри етнике и ти наеднаш го пишуваш ова:
Изгледа си поглуп отколку што изгледаш, нема никаква контрадикторност, и денеска викам дека не е тоа навивање, и не треба да се навива така.
Мое мислење е дека за навивачки причини ја постирала, не за политички или шовинистички.
Тука многу јасно пишувам зошто таа го постирала тоа, јас едноставно верувам дека таа мисли дека навивачка парола е, не дека јас викам дека е навивачка парола.
Неа ја коментиравме, не зборувавме за мене што мислам за паролата.
Кога имате предрасуди многу е лесно вака се погрешно да разбирате.
Тоа ја ти пишав, Пуно. Дека пред козата да плесне мапа на шќипри етнике си викал дека такви работи не може да бидат форма на навивање и не може да се гледаат како било шо друго освен агресивни изрази на нетрпеливост и омраза. Откако ја објави, наеднаш тоа станува најобично спортско навивање, не е опасно и нема никаква врска со политика.
Ти викам дека немаш ставови, не си доследен на кажаното, гола вода е се шо пишуваш и зависи само од тоа каква глупост направило твоето племе и како таа глупост да се одбрани, небитно колку е таа глупост мала или крајно одвратна, дали е „се надевам дека ќе се најдат вистинските убијци“, кога ги уапсија гнасиве од Смилковско или една смотана мапа од една смотана коза.
Убаво што си сечел мое мислење каде сум пишувал дека помалку болно за мене е албанските навивачи да извадат вакви пароли, отколку на цел глас да извикуваат Добар македонец, мртво македонец, или за македонци гасни комори, и во исто време во истата игра присутен да биде албански претседател и да не осудува такво нешто.
Што ќе коментираш ти за случајот СОПОТ, нели беа затворени невини? Кој член во форумов даде било каква осуда за тоа? Либерали кај сте, ако не знаете за случајов ќе ви цитирам извори.
И не е важно дали имам ставови или не, не сум јас на тапет тука, немаш потреба со адхоминем напади, не сум никаков авторитет ниту се презентирам како таков.