Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.616
Поени од реакции
6.418
@Nino Manchester

Секоја чест за Де Геа за се што има направено за клубов, со Шмајхел имаат ист број на клин шитс моментално во ПЛ, и со ВДС ги рачунам за топ 3 голмани на клубов.

Сепак, Де Геа веќе цели 2 сезони е склон на киксеви. Еве денес и со Кристал Палас особено имаше страшни одбрани за веќе некоја следна да има страшен кикс. Не се 2 месеци да кажеш не е во форма, 2 сезони се веќе. 29 години е Де Геа, прилично млад за голман, исто немал некој сериозни повреди за да опадне во квалитет. Според мене се работи за психичка блокажа, губење фокус, недостаток на мотивација... Јунајтед треба секогаш да се стреми кон врвот а давање 2 3 години време на одреден играч на стара слава за да се врати во форма е погубно за ваков гигант. Особено не кога имаме талент како Хендерсон за кој другите клубови(Челзи) со раширени раци би го пречекале. Со Руни така заглавивме повеќе од потребно.

А Де Геа ќе ја врати формата, сигурен сум. Можеби уште следната сезона, може за 2-3, но за жал мислам дека не кај нас туку на друго место.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Така од недостаток на успех на клубот сме се врзале за играчи. Играчи кои притоа се донесени за пари и земаат плата за да го издигнат клубот. Тоа се вика сопствен ПР, пошто нема успех нели?
Овој тим покажал неколку пати оваа сезона дека има капацитет да се носи со секој клуб дури да бидат шампиони доколку ја задржаа формата и играа цело време онака како што знаат да играт. Ама за жал овој тим исто така покажа и една можеби најлоша работа за еден гигант(за мене се), дека играат на моментна мотивација која некогаш држи 5 или 10 меча па уште толку не можат да победат без разлика на противникот иако претходно си го победил Ливерпул или Сити а се лизгаш на Сотон и тоа е така неприродно што ти иде на нерви. Само по себе тоа јас го сметам за неконстантност, тоа е уште една работа.
Ве гледам едни го бранат Де Геа други го напаѓаат, за Погба исто , а реално е дека ако нешто ги кочи едниот да врати форма, другиот да сака да си оди не треба да завземаат место на некој што едвај чека да добие шанса.
За жал секој еден гигант што ми текнува во Европа не се врзал за играч, да го биди, аклиматизира или било што, туку веднаш бара резултати. И тоа се покажало како добитна комбинација. Реал се откажал од Раул од Касиљас, и милион потенцијали што не успеале.
Барселона исто, Ливерпул, Баерн, секој направил рез на некој начин.
Ние ЛШ освоивме па никој за Роналдо ништо не кажа кога си отиде...

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
@Nino Manchester

Секоја чест за Де Геа за се што има направено за клубов, со Шмајхел имаат ист број на клин шитс моментално во ПЛ, и со ВДС ги рачунам за топ 3 голмани на клубов.

Сепак, Де Геа веќе цели 2 сезони е склон на киксеви. Еве денес и со Кристал Палас особено имаше страшни одбрани за веќе некоја следна да има страшен кикс. Не се 2 месеци да кажеш не е во форма, 2 сезони се веќе. 29 години е Де Геа, прилично млад за голман, исто немал некој сериозни повреди за да опадне во квалитет. Според мене се работи за психичка блокажа, губење фокус, недостаток на мотивација... Јунајтед треба секогаш да се стреми кон врвот а давање 2 3 години време на одреден играч на стара слава за да се врати во форма е погубно за ваков гигант. Особено не кога имаме талент како Хендерсон за кој другите клубови(Челзи) со раширени раци би го пречекале. Со Руни така заглавивме повеќе од потребно.

А Де Геа ќе ја врати формата, сигурен сум. Можеби уште следната сезона, може за 2-3, но за жал мислам дека не кај нас туку на друго место.
Хендерсон никогаш нема да биде Де Геа. Никој никогаш нема да биде Де Геа од времето кога Де Геа беше во врвна форма. Јас сум прилично постар од повеќето на форумот, и сум се изнагледал фудбал и голмани. Не се сеќавам на ниту еден голман да имал онакви одбрани како што имал Де Геа. Едноставно не е нормално што човекот може да одбрани кога е во форма.
Автоматски споено мислење:

Пишав на претходна страна, зимај Невес, и дај го овој кај год можеш за пристојна сума. Невес го има тој долг пас како шарлатанов, така да, во плус ке сме со work rate-от што го има Невес. Да не зборам дека Невес е господин за овој во манири..
Не знам искрено дали сето ова може да се изведе. Гледам и нов договор му спремаат на Погба.

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.480
Не знам дали пишал некој,малиов Вилијамс е КАТАСТРОФАЛЕН,и против Челзи и денес.
Една работа денес не ја заврши ко што треба,оној Боувен го направи Робен.
Друго,Рашфорд нека не кур ми глуми ЦР7,што има овој мочко освоено у животот да ми игра петици бе?
Погба,секад го бранам,она прееска што го направи е најпичкарскиот потег у живот што сум го видел,ПИЧКЕТИНА,да не го боли главчето,дунда скапана.
Де Геа имаше одлична интервенција на 1 1,кога Вилијамс ја чепна малку топката и и смени правец.
Фосу Менсах,нека клати ореви кај дрдо ми у двор,за фудбал не е.
Линделоф,ГРЕВ ГРЕВОСАН,3 ТОПКИ во воздух не може да ги процени каде ќе одат,добро овој да не им паднал како мал на неговите на глава?Има проблеми со ориентација,ГЛУПЕРДА .
Матиќ господин,сам ја држи средината.
Бруно е усисан више,прегоре.
Марсијал и Гринвуд солидни.
Оле е посебна прича,шитна куп за оваа утакмица и цело второ полувреме не направи замена за да кренеме темпо,слаби тактички одлуки.
А изгледа и како лош мотиватор,со тоа плескање нека иде у театар да глеа претстава.
Нема да ме чуди да не опнат Лестер,немаат карактер овие мочковци.
На 3 0 и куров ми знае да огра фудбал,лесно е,кога ќе згусти одма слекуваат гаќи,нема кој да повлече.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.616
Поени од реакции
6.418
Хендерсон никогаш нема да биде Де Геа. Никој никогаш нема да биде Де Геа од времето кога Де Геа беше во врвна форма. Јас сум прилично постар од повеќето на форумот, и сум се изнагледал фудбал и голмани. Не се сеќавам на ниту еден голман да имал онакви одбрани како што имал Де Геа. Едноставно не е нормално што човекот може да одбрани кога е во форма.
Автоматски споено мислење:

Не знам искрено дали сето ова може да се изведе. Гледам и нов договор му спремаат на Погба.
Де Геа е еден од најдобрите линијаши евр, ако не и најдобар. Спектакуларни одбрани, страшен рефлекс, одбрани со нози итн. Сепак си има и слаби страни, нафрлувањата и денес многу застапено и корисно за екипите, истрчувања од гол и игра со топка.

Не ни треба Хендерсон да биде Де Геа. Нека биде константен и да не прави киксеви. Од тоа што го имам гледано сметам дека има потенцијал да биде бр. 1 во Јунајтед пред ваков Де Геа.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Исто имајте во предвид дека притисокот во Јунајтед и Шефилд не е ист. А последните неколку утакмици имаше и Хендерсон по некој кикс...

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
Исто имајте во предвид дека притисокот во Јунајтед и Шефилд не е ист. А последните неколку утакмици имаше и Хендерсон по некој кикс...
Тоа е факт дека не е ист. Треба некој да препознае дали има квалитет или нема. Не е исти ни во Спортинг ни во Дортмунд.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.466
Поени од реакции
4.600
Де Геа е еден од најдобрите линијаши евр, ако не и најдобар. Спектакуларни одбрани, страшен рефлекс, одбрани со нози итн. Сепак си има и слаби страни, нафрлувањата и денес многу застапено и корисно за екипите, истрчувања од гол и игра со топка.

Не ни треба Хендерсон да биде Де Геа. Нека биде константен и да не прави киксеви. Од тоа што го имам гледано сметам дека има потенцијал да биде бр. 1 во Јунајтед пред ваков Де Геа.
Прв пат да прочитам објективно мислење од фан на јунајтед за голманот :D Свака част друже :)

Член од
14 април 2012
Мислења
32.877
Поени од реакции
67.462
Има, и тоа бајаги, само што тоа и не е така јавно изложено заради Шефилд, пишав и претходно за грешките. Му го памтам киксот против ливерпул кога само заради таа грешка ја изгубија утакмицата, прими гол на прва од Себаљас, Кејн му даде млак гол, среќа смешна игра со рака со ВАР извадија.

Од неговиот табор брифираат дека нема да дојде во Јунајтед да биде замена за Де Геа, што искрено не ми се допаѓа, ако си добар, ке си фатиш место. Искрено мислам дека шансите Де Геа да си ја врати формата се мали, едноставно, премногу долго трае ова. Реакциите се побавни и побавни, прости почетнички грешки.

Прашање е само колку време ке го остават да ги прави овие грешки.

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Не знам дали пишал некој,малиов Вилијамс е КАТАСТРОФАЛЕН,и против Челзи и денес.
Една работа денес не ја заврши ко што треба,оној Боувен го направи Робен.
Друго,Рашфорд нека не кур ми глуми ЦР7,што има овој мочко освоено у животот да ми игра петици бе?
Погба,секад го бранам,она прееска што го направи е најпичкарскиот потег у живот што сум го видел,ПИЧКЕТИНА,да не го боли главчето,дунда скапана.
Де Геа имаше одлична интервенција на 1 1,кога Вилијамс ја чепна малку топката и и смени правец.
Фосу Менсах,нека клати ореви кај дрдо ми у двор,за фудбал не е.
Линделоф,ГРЕВ ГРЕВОСАН,3 ТОПКИ во воздух не може да ги процени каде ќе одат,добро овој да не им паднал како мал на неговите на глава?Има проблеми со ориентација,ГЛУПЕРДА .
Матиќ господин,сам ја држи средината.
Бруно е усисан више,прегоре.
Марсијал и Гринвуд солидни.
Оле е посебна прича,шитна куп за оваа утакмица и цело второ полувреме не направи замена за да кренеме темпо,слаби тактички одлуки.
А изгледа и како лош мотиватор,со тоа плескање нека иде у театар да глеа претстава.
Нема да ме чуди да не опнат Лестер,немаат карактер овие мочковци.
На 3 0 и куров ми знае да огра фудбал,лесно е,кога ќе згусти одма слекуваат гаќи,нема кој да повлече.

Sent from my SM-A920F using Tapatalk
Ова.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Има, и тоа бајаги, само што тоа и не е така јавно изложено заради Шефилд, пишав и претходно за грешките. Му го памтам киксот против ливерпул кога само заради таа грешка ја изгубија утакмицата, прими гол на прва од Себаљас, Кејн му даде млак гол, среќа смешна игра со рака со ВАР извадија.

Од неговиот табор брифираат дека нема да дојде во Јунајтед да биде замена за Де Геа, што искрено не ми се допаѓа, ако си добар, ке си фатиш место. Искрено мислам дека шансите Де Геа да си ја врати формата се мали, едноставно, премногу долго трае ова. Реакциите се побавни и побавни, прости почетнички грешки.

Прашање е само колку време ке го остават да ги прави овие грешки.
Мислам дека Поуп ќе биде или веќе е подобар голман од Хендерсон. Мене искрено овај Хендерсон од тоа што сум гледал воопшто не ме инпресионира. Во ништо не двои од еден просечен голман од ПЛ.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.794
Поени од реакции
10.109
Хендерсон имаше доста киксови од продолжувањето на сезоната пред паузата беше подобар.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Хендерсон имаше доста киксови од продолжувањето на сезоната пред паузата беше подобар.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Има буквално само еден, против Арсенал во ФА Купот. Не ја затвори својата страна кога му шутна Себаљос. Ете, ако може да се нарече кикс.
Не треба воопшто да размислувате, какво искуство, каков притисок.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.794
Поени од реакции
10.109
Има буквално само еден, против Арсенал во ФА Купот. Не ја затвори својата страна кога му шутна Себаљос. Ете, ако може да се нарече кикс.
Не треба воопшто да размислувате, какво искуство, каков притисок.
Има повеќе последниот е баш против Евертон исто против Нукасали против Спарси ма та таа утакмица ја доби Шефилд.

Kajgana Shop

На врв Bottom