Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ja промашуваш поентата. Не пишував јас за квотите. Сакам да ти укажам дека на последните избори ниту една албанска партија и ниту еден албански кандидат не излезе да рече дека ќе направи нешто корисно за државава и општеството.

Ниту еден Албанец не рече дека ќе се обиде да најде лек, вакцина, инхибитор, за коронава. И да не добие пари за истражувањата, и да не упеее, сосема небитно е. Битна би била добрата намера.
Ниту еден Албанец не излезе и не повика да го дадеме својот глас за него зашто ќе го реши проблемот зо загадувањето на воздухот, ниту еден Албанец не рече дека ќе ги исчисти дивите депонии, ниту еден не рече дека ќе урбанизира делови од градските населби, дека ќе направи паркови, дека ќе прошири улици.
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе го реши сообраќајниот метеж во Скопје, Тетово, Куманово, Гостивар...
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе се бори за правата на работниците.
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе донесе закон големите маркети да не фрлаат храна, туку да ја доделуваат на сиромашните.
Ниту еден Албанец не рече дека ќе донесе јаки инвеститори, ќе ја подобри инфраструктурата, ќе донесе бизнис-ангели, ќе донесе мецени...

Ама затоа излегоа и рекоа да ги гласате бидејќи ќе ви донесат Албанец за премиер. Прв и последен квалитет - АЛБАНЕЦ.

Доколку размислуваш како човек, вчудоневиден ќе сум, ако сето ова не те навредува.
Човече со тебе сум заради ова, има многу причини зошто ова е вака.
Една од тие причини е и начинот како државава постапила кон албанците, оваа причина вие ја негирате дека постои.
Но за скоро сите вас во форумов причината е тоа што албанците се орки, braindead, племе, шпони, и не ми текнуваат други, ме сфаќаш?
Автоматски споено мислење:

Па нормално кога ве лажеа дека сте неписмени зошто немате школи на ваш јазик... Сега имате и школи на ваш јазик и факултети, имате и дипломи... па пак останавте неписмени и ви требаат квоти ко на ментално заостанати..
Уште некои 100 години ќе треба квоти, после највероватно нема да ни требаат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Една од тие причини е и начинот како државава постапила кон албанците, оваа причина вие ја негирате дека постои.
Но за скоро сите вас во форумов причината е тоа што албанците се орки, braindead, племе, шпони, и не ми текнуваат други, ме сфаќаш?
Причината зошто за сите од форумов, (сите од балканов, а све повеќе и во светот) ве ословнуваат така, не е ради тоа дека не ве сакаат, туку ради впечатокот кој го оставате...

Полека полека и тие малце што ги галевте по глава како јагниња пред колење, сваќаат со кого си имаат работа....

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Причината зошто за сите од форумов, (сите од балканов) ве ословнуваат така, не е ради тоа дека не ве сакаат, туку ради впечатокот кој го оставате...
Сега што е постаро, јајцето или кокошката станува муабетот.
Зошто ние оставаме таков впечаток?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Државата била срање кон Албанците. ОК. Ќе се сложам со ова.

Но, од 2001-ва Албанците се државата. 20 години така. Денес не можеш ти да ми кажеш дека државата е срање кон Албанците, а клучните позиции Албанци ги држат 20 години.

Е сега, кажи ми, затоа што државата биле предходно срање кон вас, сега као е оправдано тоа што ни го правите?

И кажи ми дали мислиш дека после 20 години албанска власт во Арачиново, немаат канализација затоа што каурската држава е против Албанците?

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Уште некои 100 години ќе треба квоти, после највероватно нема да ни требаат.
Ако бе, место да напредувате и да форсирате квалитет во своите редови, само вие затупувајте се уште повеќе... Излеговте од селата и сега заседнете се во администрацијата, слободно... Јас не се бунам за квотите, тоа ќе ве уништи :)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ако бе, место да напредувате и да форсирате квалитет во своите редови, само вие затупувајте се уште повеќе... Излеговте од селата и сега заседнете се во администрацијата, слободно... Јас не се бунам за квотите, тоа ќе ве уништи :)
Редно и ние да се уништуваме малце по администрација.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Сега што е постаро, јајцето или кокошката станува муабетот.
Зошто ние оставаме таков впечаток?
Ако е и овој муабет... Таман си е муабетот, само продолжете, има уште што не сватиле, треба нели и они да сватат...

Редно и ние да се уништуваме малце по администрација.
Знам дека е иронија, ама што да ти кажам... борбата ви е насочена на право место само терајте и задоволете се во администрација.... Дури може и искрено си мислиш дека е тоа врвот... Дури јас да сум, и ќе инсистирам на сите албанци да им се даваат приходи од 300 евра за да немора да работат... да не идат воопшто на работа...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе од тебе и од берик не може човек да дојди на ред да се пожали.
Другo ми беше муaбетoт,не мoже секoј кaкo тебе дa седи дoмa зaтвoрен и дa трпи вo интерес нa кoлективнo дoбрo,дoдекa муслимaнски хoрди слoбoднo шетaaт и ширaт вирус сфaќaш? Не сaкa секoј дa биде силувaн

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Државата била срање кон Албанците. ОК. Ќе се сложам со ова.

Но, од 2001-ва Албанците се државата. 20 години така. Денес не можеш ти да ми кажеш дека државата е срање кон Албанците, а клучните позиции Албанци ги држат 20 години.

Е сега, кажи ми, затоа што државата биле предходно срање кон вас, сега као е оправдано тоа што ни го правите?
Што ви правиме? Некој плачкал некоја црква сега?
Не се оправдува тоа со ништо. Поентата е да се најде решение.

Во основно, од 30 што бевме во мојата училница, четворица имавме родител со високо образование, дедовци 0 со воопшто образование.

Кажете вие како било кај вашите училници.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Што ви правиме? Некој плачкал некоја црква сега?
Не се оправдува тоа со ништо. Поентата е да се најде решение.

Во основно, од 30 што бевме во мојата училница, четворица имавме родител со високо образование, дедовци 0 со воопшто образование.

Кажете вие како било кај вашите училници.
Ти образован си ?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Или ептен полнеле или бараат основ да се концентрираат по етничка основа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Ако е и овој муабет... Таман си е муабетот, само продолжете, има уште што не сватиле, треба нели и они да сватат...
Зошто во мнозина ми се обраќаш? На што ти личам, водач на хорда орки ли?

Браво за тебе, влези во администрација сега и работи си, немора ни на работа да одиш те боли стапот.
Не фала, дилам дрога, по исплатливо е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom