- Член од
- 25 март 2012
- Мислења
- 8.620
- Поени од реакции
- 5.259
Човече со тебе сум заради ова, има многу причини зошто ова е вака.Ja промашуваш поентата. Не пишував јас за квотите. Сакам да ти укажам дека на последните избори ниту една албанска партија и ниту еден албански кандидат не излезе да рече дека ќе направи нешто корисно за државава и општеството.
Ниту еден Албанец не рече дека ќе се обиде да најде лек, вакцина, инхибитор, за коронава. И да не добие пари за истражувањата, и да не упеее, сосема небитно е. Битна би била добрата намера.
Ниту еден Албанец не излезе и не повика да го дадеме својот глас за него зашто ќе го реши проблемот зо загадувањето на воздухот, ниту еден Албанец не рече дека ќе ги исчисти дивите депонии, ниту еден не рече дека ќе урбанизира делови од градските населби, дека ќе направи паркови, дека ќе прошири улици.
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе го реши сообраќајниот метеж во Скопје, Тетово, Куманово, Гостивар...
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе се бори за правата на работниците.
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе донесе закон големите маркети да не фрлаат храна, туку да ја доделуваат на сиромашните.
Ниту еден Албанец не рече дека ќе донесе јаки инвеститори, ќе ја подобри инфраструктурата, ќе донесе бизнис-ангели, ќе донесе мецени...
Ама затоа излегоа и рекоа да ги гласате бидејќи ќе ви донесат Албанец за премиер. Прв и последен квалитет - АЛБАНЕЦ.
Доколку размислуваш како човек, вчудоневиден ќе сум, ако сето ова не те навредува.
Една од тие причини е и начинот како државава постапила кон албанците, оваа причина вие ја негирате дека постои.
Но за скоро сите вас во форумов причината е тоа што албанците се орки, braindead, племе, шпони, и не ми текнуваат други, ме сфаќаш?
Автоматски споено мислење:
Уште некои 100 години ќе треба квоти, после највероватно нема да ни требаат.Па нормално кога ве лажеа дека сте неписмени зошто немате школи на ваш јазик... Сега имате и школи на ваш јазик и факултети, имате и дипломи... па пак останавте неписмени и ви требаат квоти ко на ментално заостанати..