- Член од
- 27 јуни 2020
- Мислења
- 3.175
- Поени од реакции
- 7.436
Каква генијална досетка. Ти мора да им си најпаметен во штабот.* Македонија е само регион во Грција,уставно таква земја не постои. Значи членот е граѓанин на Грција ?
Каква генијална досетка. Ти мора да им си најпаметен во штабот.* Македонија е само регион во Грција,уставно таква земја не постои. Значи членот е граѓанин на Грција ?
Види па ти колку си лицемерен и за погоре членот си донесе сам заклучок дека е граѓанин на Грција ... Не му ја менувај реалноста на животот ни за јота , он е граѓанин на Северна Македонија, а не на Македонија. ( мада не знаеме може во Тесалоники живее и од таму ни пишува )Каква генијална досетка. Ти мора да им си најпаметен во штабот.
Добро. Оди сега тепај пајки.Види па ти колку си лицемерен и за погоре членот си донесе сам заклучок дека е граѓанин на Грција ... Не му ја менувај реалноста на животот ни за јота , он е граѓанин на Северна Македонија, а не на Македонија. ( мада не знаеме може во Тесалоники живее и од таму ни пишува )
Само што јас никогаш не бранев убијци и криминалци, за тоа сте вие тука, ден и ноќ.Коа ќе пробаш вакво нешто глупо да протнеш, ме вреѓаш поише отколку коа браниш убијци и криминалци.
Дуа Липа е долгогодишен активист, пропагатор на албанската кауза, а ти уозбиљи се, не се брукај, не збориш тука со твоите соселани кои мислат дека ковид го измислиле каурите.
Abe reci mu deka odnopaku e kartata. Pred tri godini pomina to kaj povekjeto tuka.Само што јас никогаш не бранев убијци и криминалци, за тоа сте вие тука, ден и ноќ.
Пропагатор на албанската кауза , постирала мапа на голема Албанија,at best case scenario глупа е.
Каде сум го сменил мислењето за тоа дека мапава е добро навивање? Напишав некаде дека ја подржувам? Затоа што не плукам кон неа и не ја викам шпонка уствари ја подржувам, тоа е вашиот критериум за критика?Пуно, многу ми се свиѓа вака кога си јасен и концизен. Контекстот е спорт и девојченцето си објавило слика у која ја поддржува нејзината фудбалска репрезентација!
Е сеа, пред објавава, ова го имаш пишано:
Фак. Ќе почнат злобни усти сеа да ти викаат гнасотии од типот „типично шпонско однесување, племенско, без трошка морал, принципи или конзистентност.“ Ќе ти викаат дека ставовите ти зависат од ситуацијата и на која страна мораш да застанеш, а не оти имаш некакви си ставови. Ќе ти викаат дека си го подул години наназад со лелекање за тоа како навивачи на натпревари ги навредувале твоите чувства, за сега да го деконтекстуализираш тоа од било какви политички конотации и да тврдиш дека иредентизам у спорт е ништо повеќе од чисто спортска жар!
Иако знамево нема врска со спорт, ниту имало врска со спорт кога го летале брачата, ама ете, на тој рид си решил да умреш.
Сами себе се хиперболизирате. Еве да речеме ти беше архитект, чинам. Сега ако твоите учкари сакаа да те промовираат за кандидат за премиер, единствениот квалитет што ќе го ценеа е тоа дека си Албанец, а не тоа дали си успешен архитект, научник, дали имаш напишано вредни научни трудови и дали си Корбизје на Балканот. Тоа нема да ти биде предност, како што нема да ти биде хендикеп ниту во случај ако не знаеш да проектираш ни штала. Битно е што си Албанец, другото е споредно, како во случајот со Зибери.Каде сум го сменил мислењето за тоа дека мапава е добро навивање? Напишав некаде дека ја подржувам? Затоа што не плукам кон неа и не ја викам шпонка уствари ја подржувам, тоа е вашиот критериум за критика?
Не е воопшто случајно што хиперболизирате вакви случаеви. Ама тоа друга тема е.
Се сложувам дека има вакви случаеви, сум пишувал зошто требаат вакви квоти долгорочно за државата.Сами себе се хиперболизирате. Еве да речеме ти беше архитект, чинам. Сега ако твоите учкари сакаа да те промовираат за кандидат за премиер, единствениот квалитет што ќе го ценеа е тоа дека си Албанец, а не тоа дали си успешен архитект, научник, дали имаш напишано вредни научни трудови и дали си Корбизје на Балканот. Тоа нема да ти биде предност, како што нема да ти биде хендикеп ниту во случај ако не знаеш да проектираш ни штала. Битно е што си Албанец, другото е споредно, како во случајот со Зибери.
Квоти во нормални држави требаат за да им се помогне на инвалиди, луѓе со пречки во развојот и така натаму... Единствено Албанците во МК бараа квоти, другите малцинства немаа проблем да си ги заслужат работните места, па така на пример Власите се застапени далеку повеќе од пропорционално...Се сложувам дека има вакви случаеви, сум пишувал зошто требаат вакви квоти долгорочно за државата.
Ама вие не се сложувате дека без тие квоти немаше да се вработи албанец во државна работа и Тесла да е. Имаше интервју на тв А1 на една баба која беше револтирана затоа што искочила технолошки вишок па кажува како кришум ги земале од дома да го вработат и да ќутат да не слушаат шшиптарите.
Ja промашуваш поентата. Не пишував јас за квотите. Сакам да ти укажам дека на последните избори ниту една албанска партија и ниту еден албански кандидат не излезе да рече дека ќе направи нешто корисно за државава и општеството.Се сложувам дека има вакви случаеви, сум пишувал зошто требаат вакви квоти долгорочно за државата.
Ама вие не се сложувате дека без тие квоти немаше да се вработи албанец во државна работа и Тесла да е. Имаше интервју на тв А1 на една баба која беше револтирана затоа што искочила технолошки вишок па кажува како кришум ги земале од дома да го вработат и да ќутат да не слушаат шшиптарите.
Дај сподели го настанот, од кога е, зошто јас не го знам овој настан.... Чисто пуно да ни каже како тоа уствари Македонци го убиле, па после му местеле на шќиптaрите...У Арачиново 20 години се на власт, уште нема канализација.
Али тоа се ствари за мали деца, битно им беше последниот каур у селото да го убијат ко куче пред сопствена продавница. Вероватно да можат сами да уживаат у гомната.
Со истрели од огнено оружје завчера беше убиен Крсто Јаневски (70), од скопскот село Арачиново. Разбојниците провалиле во неговата продавница на улица број 10, куќа број 115 во Арачиново, каде старецот продавал сточна храна и брашно и најверојатно барајќи пари пукале кон него. Куршумите биле фатални за Крсто. Од здобиените повреди, тој починал на самото место.Дај сподели го настанот, од кога е, зошто јас не го знам овој настан.... Чисто пуно да ни каже како тоа уствари Македонци го убиле, па после му местеле на шќиптaрите...