Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
* Македонија е само регион во Грција,уставно таква земја не постои. Значи членот е граѓанин на Грција ?
Каква генијална досетка. Ти мора да им си најпаметен во штабот.

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
Каква генијална досетка. Ти мора да им си најпаметен во штабот.
Види па ти колку си лицемерен и за погоре членот си донесе сам заклучок дека е граѓанин на Грција ... Не му ја менувај реалноста на животот ни за јота , он е граѓанин на Северна Македонија, а не на Македонија. ( мада не знаеме може во Тесалоники живее и од таму ни пишува )

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Види па ти колку си лицемерен и за погоре членот си донесе сам заклучок дека е граѓанин на Грција ... Не му ја менувај реалноста на животот ни за јота , он е граѓанин на Северна Македонија, а не на Македонија. ( мада не знаеме може во Тесалоники живее и од таму ни пишува )
Добро. Оди сега тепај пајки.

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.548
Поени од реакции
2.691
Мене не ми е јасно што му се објаснувате на пуно , и во други теми сум читал некои членови со огромни постови му објаснувале и пак џабе.Во тешка симулација е , џабе си се мачите исто ти е како да му кажуваш на некој conspiracy theorist некој научни факти.
Постот од дуа липа не бил националистички:ROFLMAO:

Последно уредено:
Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Коа ќе пробаш вакво нешто глупо да протнеш, ме вреѓаш поише отколку коа браниш убијци и криминалци.
Дуа Липа е долгогодишен активист, пропагатор на албанската кауза, а ти уозбиљи се, не се брукај, не збориш тука со твоите соселани кои мислат дека ковид го измислиле каурите.
Само што јас никогаш не бранев убијци и криминалци, за тоа сте вие тука, ден и ноќ.
Пропагатор на албанската кауза :pos: , постирала мапа на голема Албанија,at best case scenario глупа е.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.343
Поени од реакции
24.018
Само што јас никогаш не бранев убијци и криминалци, за тоа сте вие тука, ден и ноќ.
Пропагатор на албанската кауза :pos: , постирала мапа на голема Албанија,at best case scenario глупа е.
Abe reci mu deka odnopaku e kartata. Pred tri godini pomina to kaj povekjeto tuka.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Пуно, многу ми се свиѓа вака кога си јасен и концизен. Контекстот е спорт и девојченцето си објавило слика у која ја поддржува нејзината фудбалска репрезентација!
Е сеа, пред објавава, ова го имаш пишано:

Фак. Ќе почнат злобни усти сеа да ти викаат гнасотии од типот „типично шпонско однесување, племенско, без трошка морал, принципи или конзистентност.“ Ќе ти викаат дека ставовите ти зависат од ситуацијата и на која страна мораш да застанеш, а не оти имаш некакви си ставови. Ќе ти викаат дека си го подул години наназад со лелекање за тоа како навивачи на натпревари ги навредувале твоите чувства, за сега да го деконтекстуализираш тоа од било какви политички конотации и да тврдиш дека иредентизам у спорт е ништо повеќе од чисто спортска жар!

Иако знамево нема врска со спорт, ниту имало врска со спорт кога го летале брачата, ама ете, на тој рид си решил да умреш. :D
Каде сум го сменил мислењето за тоа дека мапава е добро навивање? Напишав некаде дека ја подржувам? Затоа што не плукам кон неа и не ја викам шпонка уствари ја подржувам, тоа е вашиот критериум за критика?
Не е воопшто случајно што хиперболизирате вакви случаеви. Ама тоа друга тема е.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.598
Поени од реакции
9.236
Каде сум го сменил мислењето за тоа дека мапава е добро навивање? Напишав некаде дека ја подржувам? Затоа што не плукам кон неа и не ја викам шпонка уствари ја подржувам, тоа е вашиот критериум за критика?
Не е воопшто случајно што хиперболизирате вакви случаеви. Ама тоа друга тема е.
Сами себе се хиперболизирате. Еве да речеме ти беше архитект, чинам. Сега ако твоите учкари сакаа да те промовираат за кандидат за премиер, единствениот квалитет што ќе го ценеа е тоа дека си Албанец, а не тоа дали си успешен архитект, научник, дали имаш напишано вредни научни трудови и дали си Корбизје на Балканот. Тоа нема да ти биде предност, како што нема да ти биде хендикеп ниту во случај ако не знаеш да проектираш ни штала. Битно е што си Албанец, другото е споредно, како во случајот со Зибери.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.438
Поени од реакции
5.485
Да се донесе јапонец на местото премиер. Сите страни задоволени.
Штета само што после 6 месеци владеење во пустелијава, ќе си направи харикири.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.620
Поени од реакции
5.259
Сами себе се хиперболизирате. Еве да речеме ти беше архитект, чинам. Сега ако твоите учкари сакаа да те промовираат за кандидат за премиер, единствениот квалитет што ќе го ценеа е тоа дека си Албанец, а не тоа дали си успешен архитект, научник, дали имаш напишано вредни научни трудови и дали си Корбизје на Балканот. Тоа нема да ти биде предност, како што нема да ти биде хендикеп ниту во случај ако не знаеш да проектираш ни штала. Битно е што си Албанец, другото е споредно, како во случајот со Зибери.
Се сложувам дека има вакви случаеви, сум пишувал зошто требаат вакви квоти долгорочно за државата.
Ама вие не се сложувате дека без тие квоти немаше да се вработи албанец во државна работа и Тесла да е. Имаше интервју на тв А1 на една баба која беше револтирана затоа што искочила технолошки вишок па кажува како кришум ги земале од дома да го вработат и да ќутат да не слушаат шшиптарите.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Се сложувам дека има вакви случаеви, сум пишувал зошто требаат вакви квоти долгорочно за државата.
Ама вие не се сложувате дека без тие квоти немаше да се вработи албанец во државна работа и Тесла да е. Имаше интервју на тв А1 на една баба која беше револтирана затоа што искочила технолошки вишок па кажува како кришум ги земале од дома да го вработат и да ќутат да не слушаат шшиптарите.
Квоти во нормални држави требаат за да им се помогне на инвалиди, луѓе со пречки во развојот и така натаму... Единствено Албанците во МК бараа квоти, другите малцинства немаа проблем да си ги заслужат работните места, па така на пример Власите се застапени далеку повеќе од пропорционално...

Уствари кога ќе размислиш малце.... првата реченица има смисла, кога станува збор за вас... Кој човек нормален у мозокот штити убијци кои во класичен исламистички стил убија 4 невини деца... И правеа насилни протести за нивно ослободување...

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.598
Поени од реакции
9.236
Ja промашуваш поентата. Не пишував јас за квотите. Сакам да ти укажам дека на последните избори ниту една албанска партија и ниту еден албански кандидат не излезе да рече дека ќе направи нешто корисно за државава и општеството.

Ниту еден Албанец не рече дека ќе се обиде да најде лек, вакцина, инхибитор, за коронава. И да не добие пари за истражувањата, и да не упеее, сосема небитно е. Битна би била добрата намера.
Ниту еден Албанец не излезе и не повика да го дадеме својот глас за него зашто ќе го реши проблемот зо загадувањето на воздухот, ниту еден Албанец не рече дека ќе ги исчисти дивите депонии, ниту еден не рече дека ќе урбанизира делови од градските населби, дека ќе направи паркови, дека ќе прошири улици.
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе го реши сообраќајниот метеж во Скопје, Тетово, Куманово, Гостивар...
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе се бори за правата на работниците.
Ниту еден Албанец не излезе да рече дека ќе донесе закон големите маркети да не фрлаат храна, туку да ја доделуваат на сиромашните.
Ниту еден Албанец не рече дека ќе донесе јаки инвеститори, ќе ја подобри инфраструктурата, ќе донесе бизнис-ангели, ќе донесе мецени...

Ама затоа излегоа и рекоа да ги гласате бидејќи ќе ви донесат Албанец за премиер. Прв и последен квалитет - АЛБАНЕЦ.

Доколку размислуваш како човек, вчудоневиден ќе сум, ако сето ова не те навредува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
У Арачиново 20 години се на власт, уште нема канализација.
Али тоа се ствари за мали деца, битно им беше последниот каур у селото да го убијат ко куче пред сопствена продавница. Вероватно да можат сами да уживаат у гомната.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
У Арачиново 20 години се на власт, уште нема канализација.
Али тоа се ствари за мали деца, битно им беше последниот каур у селото да го убијат ко куче пред сопствена продавница. Вероватно да можат сами да уживаат у гомната.
Дај сподели го настанот, од кога е, зошто јас не го знам овој настан.... Чисто пуно да ни каже како тоа уствари Македонци го убиле, па после му местеле на шќиптaрите...

Член од
14 август 2006
Мислења
45.352
Поени од реакции
84.575
Дај сподели го настанот, од кога е, зошто јас не го знам овој настан.... Чисто пуно да ни каже како тоа уствари Македонци го убиле, па после му местеле на шќиптaрите...
Со истрели од огнено оружје завчера беше убиен Крсто Јаневски (70), од скопскот село Арачиново. Разбојниците провалиле во неговата продавница на улица број 10, куќа број 115 во Арачиново, каде старецот продавал сточна храна и брашно и најверојатно барајќи пари пукале кон него. Куршумите биле фатални за Крсто. Од здобиените повреди, тој починал на самото место.
Полицијата повеќе од четири часа вршеше увид во продавницата. Неговото блиско семејство и најблиските соседи и соселани не можеа да веруваат дека некој би можел крвнички да го убие Јаневски.
Според полициската истрага, убиството се случило околу 12 часот. Телото на Јаневски го открил соселанец кој дошол во продавницата да си купи брашно. Не можејќи да верува што се случило, тој веднаш повикал полиција. Веднаш биле повикани и синовите на Крсто. Едниот од нив живеел во Скопје, каде работел како воено лице, додека другиот од пред некоја година се иселил од родното село и живеел во соседното Синѓелиќ. На местото, увид изврши екипа на крим техника, судски вештак и истражен судија. Од местото беа подигнати повеќе остатоци од куршуми, траги од чизми и друг доказен материјал, кои се дадени на вешатачење. Телото на Крсто по наредба на истражен судија, беше пренесен во Институтот за судска медицина на обдукција. Според информации на МВР, Јаневски е убиен со огнено оружје, но засега нема сознанија за мотивите и за идентитетот на сторителот или сторителите на убиството.
Јаневски цел живот живеел во истата трошна куќичка која е лепенка до продавницата. Тој никогаш на никого не должел пари, а му помагал на целото село давајќи им брашно и храна за стоката на вересија.
"Го хранеше цело село. Секое утро седевме кај него во продавница, пиевме кафе и разговараме. Моите деца израснаа со неговите и не можам да поверувам дека веќе го нема" - раскажува неговиот пријател, кој на пат кон продавницата разбрал дека Крсто починал, но мислел дека од срцев удар се додека не видел полиција пред куќата.

2008-ма се деси ова

Децата му се исселиле. (зашто ли? - се прашувам o_O)
Он неќел на стари години да бега од таму кај што е роден и кај што живеела негвата фамилија со векови.

Тоа е веројатно најголемото достигнување на оваа, од тој настан, чисто албанска општина, во која контнуирано на избори победуваат Албанци на кои канализацијата им е задња рупа на свирали.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom