Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ја има Заев и таа опција да оди кај Села, Тачи и Апасиев и да ги моли нив. Ако сите тројца прифатат ќе фатат точно 61.
Димче рече Левица е #NeverSDS ориентирана. So, not gonna happen.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Треба критична маса....можеби во ВМРО не е достигната, ама каде на друго место?
Абе главен проблем е економската состојба, нема таква идеолошка реформа како што ти велиш одвнатре во партијата, затоа што луѓето се зачленуваат за економски ќар. Плус сум бил во таква ситуација, те понесува масата на луѓе, муабетите на состаноци и се забораваш во суштина што си сакал, кај си тргнал и што си правел.

Овие избори воопшто не бев поларизиран и вака од надвор на се, мислам дека најреално ги гледав работите.

Груевски направи практично еднопартиски систем од 2006 до 2016 и масовно почна да ги експлатира луѓето во партијата за ситни услуги (добро за некого и покрупни). Затоа до 2008 заминаа еден куп салам кадри кои партијата ги привлече во периодот од 2004 - 2006 кога видоа на кај тера работата.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абе главен проблем е економската состојба, нема таква идеолошка реформа како што ти велиш одвнатре во партијата, затоа што луѓето се зачленуваат за економски ќар. Плус сум бил во таква ситуација, те понесува масата на луѓе, муабетите на состаноци и се забораваш во суштина што си сакал, кај си тргнал и што си правел.

Овие избори воопшто не бев поларизиран и вака од надвор на се, мислам дека најреално ги гледав работите.

Груевски направи практично еднопартиски систем од 2006 до 2016 и масовно почна да ги експлатира луѓето во партијата за ситни услуги (добро за некого и покрупни). Затоа до 2008 заминаа еден куп салам кадри кои партијата ги привлече во периодот од 2004 - 2006 кога видоа на кај тера работата.
Добар дел се вратија.....јбг, тежок живот е внатре, џунгла, ко преживи причаче.
Колку време имаме потрошено на состаноци за враќање на име устав само....не им е сеедно на луѓето сепак. Ама толку јако сме изиграни што е многу тешко враќање назад. Ебан си е ебан тепан си е тепан. Економски ќар е секогаш број еден стимул за се во животот.....па 80% бракови се стимулирано од тоа, што да правиме муабет за партија.....мислам треба да бидеме реални.
Капацитетот на луѓето е тој, и не се од Марс паднати, од тука се. Тоа е најдоброто што може да се собере јбг.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.043
Поени од реакции
1.167
Една од ретките добри работи во државава е кога има изборен период тогаш на страницата на ДИК е достапен избирачкиот список, и може со пишување на име и презиме да се види кој каде живее.

Пример, може да се најде адреса на женски кај живеат, па човек може да оди и проба нешто на постигне.

Сега кај и да е, ќе го затворат избирачкиот список, и до наредни избори нема да има опција да се гледа избирачкиот список со адреси на гласачи кој каде живее.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Една од ретките добри работи во државава е кога има изборен период тогаш на страницата на ДИК е достапен избирачкиот список, и може со пишување на име и презиме да се види кој каде живее.

Пример, може да се најде адреса на женски кај живеат, па човек може да оди и проба нешто на постигне.

Сега кај и да е, ќе го затворат избирачкиот список, и до наредни избори нема да има опција да се гледа избирачкиот список со адреси на гласачи кој каде живее.
Не може без матичен број,а ако си стигнал до матичниот број на "жртвата" значи имаш повеќе од доволни информации за неа

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Мислиш дека Апасиев е толку несвесен за геополитичката реалност?
Ако е сериозен за програмата што му е за надворешни односи и релации - да.

Мирка у споредба е експерт. Боље нејзе да ја зел да му ја испише таа секција од програмата. И она нели беше нешто асном-левичарка ил што ти е знам нешто. Ќе најдеа НЗС.

Дали некој ја има прочитано програмата на СДСМ? Таму има еден ден кај што пишува рехабилитација и реконструкција на делницата Катланово - Велес. Дали ова "реконструкција" значи дека конечно ќе се доизгради таа делница заедно со Велес - Катланово за да не бидат раздалечени по неколку километри? Вака како што е сега ова не треба да се води како автопат.
Они многу голема репутација стекнаа за градење инфраструктура. Сигурен сум дека им е во план (y)

Ако политичарите направеа барем пола од таа програма која ја претставуваат на секои избори Битола требаше да биди Лас Вегас до сега :)
Остај Гевгелија да биде македонската верзија на Лас Вегас. Битола треба да сакате Оксфорд да стане бре еј, каков Лас Вегас :rolleyes:

треба да се искористи тој факт и треба да се бара стратешки партнер, токму затоа северџганиве ме напаѓаат кога говорам за Кина и РФ а моите укажувања се дека токму тие 2 сили денес се толку влијателни
Си видел што се случува у последно време со овие две сили? Are you sure you wanna go that route? Чоек, боље со Индија да градиме стратешки партнерства. Им го извадија, зготвија и сервираа џигерот на кинезиве кај Кашмир. Второ, самите односи Кина-Русија не се тоа што беа пред 5 години, особено не сега.. Ќе мора да бираш меѓу нив 2.

7. Апасиев се позиционира онолку колку што му дозволуваат да се позиционира. Тоа со поделбата у партијата му беше само кодирана порака. Ако не ја сватил нека почне да ги учи кодовите со кои странците ги испраќаат пораките.
Its funny how you think Apasiev is as dumb as Grujo :ROFLMAO:

Среќа го пиша тоа на крај. Остатокот од постот брат да те чита некој и само вени да сече, каков дефетистички ментален склоп, тоа мора да се рачуна само по себе како некое постигнување. Да размислуваа и во минатото сите како тебе и другиве жалопојки по форумов немаше ни држава да имаме денес.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.743
Поени од реакции
27.741

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.043
Поени од реакции
1.167
Не може без матичен број,а ако си стигнал до матичниот број на "жртвата" значи имаш повеќе од доволни информации за неа

Може и без матичен број, јас само впишувам име и презиме во полето и добивам адреса кој каде живее.
Што ќе ми е матичен број од некого? Тоа матичен е за криминални работи, мене тоа не ме интересираат криминали.

Но кај и да е, ќе се затвори опцијата за следење на избирачки список, за некој ден откако ќе поминат роковите за жалби до Управен суд за приговорите поднесени до ДИК, ДИК ќе ги прогласи резултатите од изборите за конечни, и тогаш престанува и мандатот на оние техничките министри и заменици министри, веројатно и тогаш избирачкиот список ќе биде тргнат од увид на јавноста.

Сега кога за некој ден Наќе Чулев нема е министер во МВР, не знам кој ќе биде министер на МВР до избор и изгласувањето на нова влада.
Во 2016 после изборите и во оној преоден вакуум период министер на МВР беше оној од ДУИ се до циркусот во Собранието од 27 Април 2017.

• Хаха
Reactions: A__
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Премиер од ДУИ, многу очекувана варијанта. Редно е Зоран да му „учини“ на Али, како што тој му „учини“ во 2017, оти без него Зоки сега ќе беше „бизмисмен“ од Струм'ца.
Да сме реални. Дури и ми стана разбирливо барањето на ДУИ. Не Албанец, ами од ДУИ да е (па каков и да е :) ).

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Премиер од ДУИ, многу очекувана варијанта. Редно е Зоран да му „учини“ на Али, како што тој му „учини“ во 2017, оти без него Зоки сега ќе беше „бизмисмен“ од Струм'ца.
Да сме реални. Дури и ми стана разбирливо барањето на ДУИ. Не Албанец, ами од ДУИ да е (па каков и да е :) ).
Се решава и ова...Еве Шеќеринска нека земе членска од ДУИ...Сите среќни и задоволни...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Тоа е најреална разврска на настаните, у случај кога народов сам не сака да земе одговорност друг ќе си земе. Оваа е добра лекција, штета што нема кој да учи од нејзе затоа што после ова од провалија не не вади ништо живо.

Член од
22 јули 2011
Мислења
1.043
Поени од реакции
1.167

Веројатно од ДУИ нема да се безобразни и ако добијат Албанец премиер тогаш ќе се откажат претседател на Собрание да е Албанец, и тогаш Заев може да биде претседател на собрание, или спикер што би кажаше Енглезите. :)

Дека порано бараа една, било која од трите најважни државни функции: претседател на влада, на република или собрание да е нивна да ја раководи Албанец, но Грујо место нешто од тие функции им даде Талат да ја раководи АРМ и одбраната.

Заев може да биде спикер на собранието.

D

Deleted member 12196

Гостин
Може и без матичен број, јас само впишувам име и презиме во полето и добивам адреса кој каде живее.
Што ќе ми е матичен број од некого? Тоа матичен е за криминални работи, мене тоа не ме интересираат криминали.
Ај, те молам, провери за една женска. Ми се допаѓа, ама некако таинствена е. Не кажува каде живее. Се вика Марија Ангеловска.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ај, те молам, провери за една женска. Ми се допаѓа, ама некако таинствена е. Не кажува каде живее. Се вика Марија Ангеловска.
Абе не се играј има од куманово една, ама одадена со дете, отварај очи во што се впушташ :))))

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Тоа е најреална разврска на настаните, у случај кога народов сам не сака да земе одговорност друг ќе си земе. Оваа е добра лекција, штета што нема кој да учи од нејзе затоа што после ова од провалија не не вади ништо живо.
Боди а зошто секогаш народот им е крив на партииве?Дали Мурто и Курто еднаш не сватат дека на народот му е преку кур од партиски вработувања?Мурто и Курто на овие избори заедно изгубија 270000 гласови.Дали ќе сватат конечно дека партиските војници веќе не им носат гласови,баш напротив веќе имаат контра ефект.И сеа шо ќе го тераат народот да гласа само поради страв од албански премиер?Па нека направат еднаш една широка коалиција,па да видиш дека Командант Али ќе ја изгуби моќта.Се додака се мрзиме меќу себе нема спас за државава ,тоа треба на сите да ни е јасно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom