Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми се свиѓат професоров и неговите ставој, ама искрено мислам дека еден ден ќе го убие самоувереноста и моментот кога ќе свати дека нема шанси да си ги оствари неговите идеали без притоа да не се консултира со "надворешните фактори" или да не тропне на вратата кај албанскиот фактор. Мислам ало, Македонија сме, не Скандинавија. Во некој идеален свет да, ама не овде.

Фали ваков лик да ги ремети во собрание ама да не заврши неславно во некој гепек ми е, ептен се опушти.

А тоа професорите по право па едни добри практичари што се, поголем дел од нив не знаат како се седи у судница.

Поголем проблем е дека нема право во РСМ. Ама ќе има добар сеир, тоа сигурно.

Ми се свиѓат професоров и неговите ставој, ама искрено мислам дека еден ден ќе го убие самоувереноста и моментот кога ќе свати дека нема шанси да си ги оствари неговите идеали без притоа да не се консултира со "надворешните фактори" или да не тропне на вратата кај албанскиот фактор. Мислам ало, Македонија сме, не Скандинавија. Во некој идеален свет да, ама не овде.
Мислиш дека Апасиев е толку несвесен за геополитичката реалност?

Сеуште се нема професорот појавено на радарот на "надворешните фактори" ама кај и да е, ќе почне да им трепка точката на кале.
Мислиш дека Апасиев е толку несвесен за геополитичката реалност?
Свесен е, ама овие на Кале не се свесни дека имаат кандидат за шок терапија.

Сеуште се нема професорот појавено на радарот на "надворешните фактори" ама кај и да е, ќе почне да им трепка точката на кале.

Свесен е, ама овие на Кале не се свесни дека имаат кандидат за шок терапија.
Ако Апасиев се факторизира толку за да влегува на Кале како кандидат за било што, успеал во првичната цел. Ама има уште пат за одење до тој момент.

Нема сила од надвор, нема албански фактор ако од наша страна има единство.Која е таа сила што ќе смени нешто ако Апасиев на овие избори добиеше 800.000 гласови?

Се е до народот, влијанието од надвор не доаѓа само по себе.

...за мене краен левел е прашањето:
- дали има Албанци реселени лица? псе Јо!?
а замисли има Македонци раселени лица во сопствена држава - Македонија, раселени од малцинство што сте вие и истите вие не им дозволувате да се вратат дома...што мислиш Алах го оправдува тоа иако се работа за каур?! :neetaka:
Znaes kolku kuci/prodavnici se izgoreni vo Bitola, Prilep vo 2001 i den deneska se runirani ili "kupeni" od makedoncite

Нема сила од надвор, нема албански фактор ако од наша страна има единство.Која е таа сила што ќе смени нешто ако Апасиев на овие избори добиеше 800.000 гласови?

Се е до народот, влијанието од надвор не доаѓа само по себе.
На зградата на бугарскиот парламент пишува соединението прави силата, буквално во една реченица напишано се.

Такви патриоти на хартија има уште и тоа со лопата да ги риниш, ене ги повеќето се со Бугарски и иселени од градот а зад тастатура патриотишта изиграваат, многу јаки патриоти се тие нема шо
Ti vo svedska so kakov pasos prestojuvase ?
Автоматски споено мислење:

Znaes kolku kuci/prodavnici se izgoreni vo Bitola, Prilep vo 2001 i den deneska se runirani ili "kupeni" od makedoncite
Kolku ?

Фали ваков лик да ги ремети во собрание ама да не заврши неславно во некој гепек ми е, ептен се опушти.
Имаше еден ваков лик во 90тите, ги реметеше есдеес и другите од власта со триста процедурални и амандмани. Тодор Петров. Човекот имаше и знаење и умееше да дискутира. Ама во еден момент дигна раце, не можеше против "системот". Како јунакот во романот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom