Dobro e sto lugeto sfakaat deka celava situacija e edna ogroma farsa.Deka zdravstveniot sistem vo nitu edna drzava ne krahira, edniatveno panikata e pregoelma i go optovaruva primarnoto zdravstvo.Virus ima no luge ne umiraat po ulici kako sto saka da se prikaze.Istata situacija bese pred q0 god so svinskiot grip koj iscezna, isto e i sega.Razlikata e toa sto togas gi ubeduvaa vladite da nabavat Tamiflu kako kurcijalen lek i toa fo napravija no pritisokot ne stigna do sirolite narodni masi.Sega e obratna situacija se stvara panika od dnoto , obicnite luge i samite tie tt
eba da baraat od vlasite samoizolacija merki, maski i neznam sto.Toa dosega ocigledno uspeva.Luge olabavete se neznam kako nekoj tolku se zamaraat so korona i forumi, a normalen zivot e sosema drugo.Uzivajte vo zivoto ne vo virtuelanosta na korona sto ja nametnuvaat.Moze dolg post no stabeno me nerviraat ovie uplasenive
eba da baraat od vlasite samoizolacija merki, maski i neznam sto.Toa dosega ocigledno uspeva.Luge olabavete se neznam kako nekoj tolku se zamaraat so korona i forumi, a normalen zivot e sosema drugo.Uzivajte vo zivoto ne vo virtuelanosta na korona sto ja nametnuvaat.Moze dolg post no stabeno me nerviraat ovie uplasenive
Автоматски споено мислење:
Ako stanuvas sabajle i prva pomisla ti e deka fiali maska imas problem.D ti fali Zena devojka , normalno ke e ama masks a , ejj pa ti uste moze i ne si stanal, sonubas liljaciСтанувам сабајле,и гледам нешто не е како што треба ми фали нешто уште на станување/не расонет уште:Ми фали маска.Да тоа.Ми фали маска еј не можам да верувам ова како не покоси,да се будиме,да се движиме,секојдневие знам има луѓе односно на медицински персонал им е многу потешко бидејќи се облечени како космонаути,а ние да се жалиме на една обична маска,но пак од Март трае целава голгота,и не престанува.Маката со вирусов мислам дека ќе го продолжи договорот со човештвото,и ќе продолжиме да се гледаме,и во есенскиот,зимниот преоден рок.Мада гледам луѓево многу лежерно се однесуват без носење на маски очигледно имаат вишок на здравје,финасиски средства и тн.Дистанца веќе не постои на мала редица одма гледаш некој ти дише у врат,ти се мота ко змија околу нозе,ги погледнуваш немаат абер,дури и чуден испаѓаш ко да ги манијачиш .
Тоа е мислам дека во догледно време ова не си оди,СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ГРЕШАМ.
Чувајте се.
Автоматски споено мислење:
BravoКој народ бе?
Овие хипохондрициве асоцијални на форумов ги рачунаш за народ?
На 90% од луѓето им е преку кур доено,финансиски се на бандаж.
Мислам дека дури и на селскиот кмет вилипче му е јасно дека повторен карантин е рамен на вистински пандемониум.
Црногорците од 2000 теста имаат 400+ заразени,па тој нивниот излезе со изјава дека економијата не смее пак да трпи,дека ќе иде погубно и ќе отиде се у пм.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Последно уредено: