Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Dobro e sto lugeto sfakaat deka celava situacija e edna ogroma farsa.Deka zdravstveniot sistem vo nitu edna drzava ne krahira, edniatveno panikata e pregoelma i go optovaruva primarnoto zdravstvo.Virus ima no luge ne umiraat po ulici kako sto saka da se prikaze.Istata situacija bese pred q0 god so svinskiot grip koj iscezna, isto e i sega.Razlikata e toa sto togas gi ubeduvaa vladite da nabavat Tamiflu kako kurcijalen lek i toa fo napravija no pritisokot ne stigna do sirolite narodni masi.Sega e obratna situacija se stvara panika od dnoto , obicnite luge i samite tie tt
eba da baraat od vlasite samoizolacija merki, maski i neznam sto.Toa dosega ocigledno uspeva.Luge olabavete se neznam kako nekoj tolku se zamaraat so korona i forumi, a normalen zivot e sosema drugo.Uzivajte vo zivoto ne vo virtuelanosta na korona sto ja nametnuvaat.Moze dolg post no stabeno me nerviraat ovie uplasenive
Автоматски споено мислење:

Станувам сабајле,и гледам нешто не е како што треба ми фали нешто уште на станување/не расонет уште:Ми фали маска.Да тоа.Ми фали маска еј не можам да верувам ова како не покоси,да се будиме,да се движиме,секојдневие знам има луѓе односно на медицински персонал им е многу потешко бидејќи се облечени како космонаути,а ние да се жалиме на една обична маска,но пак од Март трае целава голгота,и не престанува.Маката со вирусов мислам дека ќе го продолжи договорот со човештвото,и ќе продолжиме да се гледаме,и во есенскиот,зимниот преоден рок.Мада гледам луѓево многу лежерно се однесуват без носење на маски очигледно имаат вишок на здравје,финасиски средства и тн.Дистанца веќе не постои на мала редица одма гледаш некој ти дише у врат,ти се мота ко змија околу нозе,ги погледнуваш немаат абер,дури и чуден испаѓаш ко да ги манијачиш :pos:.
Тоа е мислам дека во догледно време ова не си оди,СЕ НАДЕВАМ ДЕКА ГРЕШАМ.
Чувајте се.
Ako stanuvas sabajle i prva pomisla ti e deka fiali maska imas problem.D ti fali Zena devojka , normalno ke e ama masks a , ejj pa ti uste moze i ne si stanal, sonubas liljaci
Автоматски споено мислење:

Кој народ бе?
Овие хипохондрициве асоцијални на форумов ги рачунаш за народ?
На 90% од луѓето им е преку кур доено,финансиски се на бандаж.

Мислам дека дури и на селскиот кмет вилипче му е јасно дека повторен карантин е рамен на вистински пандемониум.

Црногорците од 2000 теста имаат 400+ заразени,па тој нивниот излезе со изјава дека економијата не смее пак да трпи,дека ќе иде погубно и ќе отиде се у пм.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Bravo

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Не би да ширам тука некои теорији на завери, но бидејќи пратам српски медиуми во исто време и со македонски, можам да забележам дека во исто време почнуваат да известуваат за како тоа млади луѓе без никакви претходни болести имаат потешкотии од вирусот и умираат, како да ги синхронизира некој.
Прашањето ми е ако некој повеќе се разбира да објасни, како до сега млади луѓе немаа проблеми и наеднаш во сред јули кога кажуваат дека вирусот ослабил колку толку, се појауваат млади луѓе со проблеми по медиумите ( велам по медиумите бидејќи немам сретнато некој до сега млад да имал озбилни проблеми).
Умираа и претходно млади, и се пишуваше тука посебно за во Италија, Британија, САД. Ние немавме многу болни тоа време.

Сега имам бајги повејке и нормално процентите си го прават своето.

И вирусов не е ослабен, напроатив уште повеќе заразува. Има доктори како на пример Несторовиќ кои тврдат секакви глупости, ама тоа не е точно.

Мислам и сам можеш да заклучиш, веќе не се потребни стручњаци за тоа дали вирсов е помалце опасен. Единствена работа што е променета е докториве и кај нас и во светот повеќе знаат и полесно се справуваат.

Член од
28 април 2020
Мислења
75
Поени од реакции
106
Умираа и претходно млади, и се пишуваше тука посебно за во Италија, Британија, САД. Ние немавме многу болни тоа време.

И вирусов не е ослабен, напроатив уште повеќе заразува. Има доктори како на пример Несторовиќ кои тврдат секакви глупости, ама тоа не е точно.

Мислам и сам можеш да заклучиш, веќе не се потребни стручњаци за тоа дали вирсов е помалце опасен. Единствена работа што е променета е докториве и кај нас и во светот повеќе знаат и полесно се справуваат.
Uste ne ti sw zdosadi za virusov da zboris?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932

Далеку е од опасен колку што се претставува, аи далеку е од заразен како што се претставува.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.458
Поени од реакции
18.456
Uste ne ti sw zdosadi za virusov da zboris?
Не

Инаку во моментов има и рота вируси и не би ви го препорачал во комбинација со корона.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.599
Поени од реакции
16.807
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Posto smo od jutros krenuli sa novostima iz Ukrajine evo jos jedna.
Omiljeni saveznici naseg velikog vodje Amerikanci su na teritoriji Ukraine i Gruzije napravili desetak laboratorija. Tamo nema pravo da priviri ni jedan Ukrajinac niti Gruzin.
Uglavnom su njihovi eksksperimenti tajni . Međutim rešili su da isprobaju vakcinu od korona virusa na Ukrajinskim vojnicima.
Sve manje je onih koji cute ,sve vise dezertera.
Uglavnom jos jedan ukrajinski heroj je hrabro poginuo . Četvrti po redu od vakcine protiv Korone .

Ова го објавува Дејан Бериќ, борев во Украина на страна на Русите... не сум сигурено за веродостојноста на оваа информација, но ако и Вучиќ пред протестите налагаше задолжителна вакцинација на војниците, медицинските лица и пензионерите во најмала рака е симптоматично, а нема да ме чуди и да е точно, мада таму е војна и треба да се зема со резерва бидејќи пропагандата ради на велико и од една и од друга страна.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Читам во Србија ситуацијата е повеќе од алармантна.....очекувано према тоа што ги укинаа мерките за заштита прерано.
Ние бевме одлични и ќе останевме солидни.....под услов да не беа двојните аршини од страна на власта, односно непочитувањето на полициските часови и мерките за заштита од страна на Албанците.
Изборите кај нас поминаа.....сите видовме како Албанците славеа победа.....според досегашното искуство во однос на нивните прослави, дружења и масовни групирања ни се докажа дека они се единствена причина за сегашната ситуација кај нас.
Доста веројатно е дека нивните пост изборни прослави ќе не доведат до српското сценарио. Очекувано е бројките на новозаразени да бидат во голем пораст кој нашиот здравствен систем нема да може да го издржи. Тоталниот колапс на здравствениот систем ќе биде катастрофа за оваа наша мала земја.....излез не гледам, лошо ни се пишува.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.541
Поени од реакции
2.908
Читам во Србија ситуацијата е повеќе од алармантна.....очекувано према тоа што ги укинаа мерките за заштита прерано.
Ние бевме одлични и ќе останевме солидни.....под услов да не беа двојните аршини од страна на власта, односно непочитувањето на полициските часови и мерките за заштита од страна на Албанците.
Изборите кај нас поминаа.....сите видовме како Албанците славеа победа.....според досегашното искуство во однос на нивните прослави, дружења и масовни групирања ни се докажа дека они се единствена причина за сегашната ситуација кај нас.
Доста веројатно е дека нивните пост изборни прослави ќе не доведат до српското сценарио. Очекувано е бројките на новозаразени да бидат во голем пораст кој нашиот здравствен систем нема да може да го издржи. Тоталниот колапс на здравствениот систем ќе биде катастрофа за оваа наша мала земја.....излез не гледам, лошо ни се пишува.
Нека објават припадност во % колку македонци колку албанци и други се заразени. Таа бројка ќе ги реши сите дилеми околу прашањево. :)

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.446
Поени од реакции
7.726
Posto smo od jutros krenuli sa novostima iz Ukrajine evo jos jedna.
Omiljeni saveznici naseg velikog vodje Amerikanci su na teritoriji Ukraine i Gruzije napravili desetak laboratorija. Tamo nema pravo da priviri ni jedan Ukrajinac niti Gruzin.
Uglavnom su njihovi eksksperimenti tajni . Međutim rešili su da isprobaju vakcinu od korona virusa na Ukrajinskim vojnicima.
Sve manje je onih koji cute ,sve vise dezertera.
Uglavnom jos jedan ukrajinski heroj je hrabro poginuo . Četvrti po redu od vakcine protiv Korone .

Ова го објавува Дејан Бериќ, борев во Украина на страна на Русите... не сум сигурено за веродостојноста на оваа информација, но ако и Вучиќ пред протестите налагаше задолжителна вакцинација на војниците, медицинските лица и пензионерите во најмала рака е симптоматично, а нема да ме чуди и да е точно, мада таму е војна и треба да се зема со резерва бидејќи пропагандата ради на велико и од една и од друга страна.
Добро бе да му ебам мајката како од сите работи веруваш баш на ова, абе што крој луѓе сте? Не верува на експерти и доктори, не верува во маски, не верува во превенција кажана од стручни лица, ама затоа прв е да поверува на некој Србин со 4-то одделение отиден во Украина да се тепа од страна на Русите.

Дај иди на Фејсбук споделувај страни за да добиеш базен жити се, не читај за корона и политика.

После Македонија имала лоши и неспособни политичари, епа истите тие доаѓаат од народот...

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.418
Поени од реакции
10.349
Сите што не веруваат дека вирусов корона постои, би им предложила барем само три дена да облечат скафандери и да ја пратат работата во ковид центарот..не треба да работат, само да набљудуваат и да слушаат.
Само не ми е јасно, пакетот на Жан Митрев кој го промовира сега, за лечење со методот на филтрација на крвта од коронава, а кој ист пакет чини 12 ооо евра, а од друга страна, докторите ти велат дека оболен еднаш од вирус не стекнува имунитет и може повторно да заболува, па што тогаш да се дава по 12 ооо евра кога не е трајно лекување ?

Kajgana Shop

На врв Bottom