- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.267
- Поени од реакции
- 84.374
Незнам зошто, али ич не ме чуди тоа што баш ти познаваш такви луѓе.Јас познавам лично од Битола неколку луѓе Македонци кои гласаа за Дуи оти им беа "ветени" работни места.
Незнам зошто, али ич не ме чуди тоа што баш ти познаваш такви луѓе.Јас познавам лично од Битола неколку луѓе Македонци кои гласаа за Дуи оти им беа "ветени" работни места.
...Најмал проблем е децата ако учат Албански, впрочем зошто да ми е проблем да учам било каков јазик.
За се друго се сложвам шо пиша
Верувај, неговите барања нема да бидат пријатни за македонците.Штом е од сајт, 100% е точно. Не се мачи да бараш линк. И сега треба да ги формираме нашите политички убедувања и реакции врз вака вредна информација? Тоа е политичка писменост?
Де бе да го ебам ако дискутирате, дискутирајте, не се закачувате за глупости.Ти не беше исто надвор од државава? Како ти е тебе сине, се снајде?
Зошто бе Рики проблем да учи детето јазици, во секоја држава учат јазици па не гледам некој да се бунтова....
ама се дур има вакви ко тебе арно ни прават, не е до нив, до нас е.
99% од Македонците нема да сакаат да го учат тој јазик, 1% ќе сакаат и што викаш треба да се прифати волјата на 1% затоа што Ахмети имал таков услов ?Најмал проблем е децата ако учат Албански, впрочем зошто да ми е проблем да учам било каков јазик.
За се друго се сложвам шо пиша
Остави ја бате таа по националност албанка е а имаше и во претходни постови што ширела ислам..99% од Македонците нема да сакаат да го учат тој јазик, 1% ќе сакаат и што викаш треба да се прифати волјата на 1% затоа што Ахмети така сакал ?
Не треси зелени, јазикот е огромен проблем. Германски ко втор јазик не сакавме да го учиме, што е препотребен за иднина ако сакаш, не па албански да учат. Па и арно било нов јазик да се учи...Зошто бе Рики проблем да учи детето јазици, во секоја држава учат јазици па не гледам некој да се бунтова.
Ене во Австралија Кинески им е најзастапен јазик, го учат во училиштата.
Пак ќе речам јазикот е најмал проблем во сите тие работи кои ги бараат Албанците.
Проблемот е затоа што тие што тоа ни го пропагираат не знаат да гукнат збор на македонски. Која е потребава децата да го знаат албанскиот? Светски познат јазик е? Ќе му се најде негде?Зошто бе Рики проблем да учи детето јазици, во секоја држава учат јазици па не гледам некој да се бунтова.
Ене во Австралија Кинески им е најзастапен јазик, го учат во училиштата.
Пак ќе речам јазикот е најмал проблем во сите тие работи кои ги бараат Албанците.
Хахах толку, со вас не се дискутира, а сподели некој спротивно мислење од вашето шири ислам.@cholismo а ти заборај дек веќе си албанец или да те потсетам?
И на претходни постови што шириш ислам?
сигурно не го истепале бадијала, гледаш каков куртон е, си го има барано.Те прашувам убаво, ако те малтретирал некој навивач у средно или те истепал за женска, небитни, треба ли да си создаваш комплекси и омраза.Што очекуваш ти на таа цела албанизација што почна да се случува во Скопје изминатите години, навивачките групи, кој е познато дека потекнуваат од работнички конзервативни семејства, како да реагираат на сето тоа?
Чудно ти е ова што го вика? Во Кичевско во чисти македонски села вриеше гласови за ДУИ , дали се нуделе пари или вработувања незнам , факт е дека северомакедончето плачи за ќотек.Незнам зошто, али ич не ме чуди тоа што баш ти познаваш такви луѓе.