Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.477
Поени од реакции
5.213
@Таксист

1.Вмро пред да почне кампањата беа потполно апатични и несигурни, што ради фактот дека во ек на пандемија нема да може активно да продолжат онаму каде застанаа со кражба, ем не им испадна есапот со сигурно мнозинство гласачи според првичните анкети. На сметка на тоа гледаа што повеќе да го пролонгираат датумот во надеж дека ќе се стиши кризата за да имаат почист терен, за што не добија поддршка, а на конто на тоа само изгубија доверба кај гласачите.

2.Вмро го поднесе договорот за ратификација од опозиционен табор, тука им е клучната поента за вадење во случај на вербален напад. Иако, скроз иронично на крај се деси да Мицкоски наспроти лошо повлечениот потез излезе во дебата со Васко и изјави дека не се согласува со државната наставка, и даде ветување многу слично на своите претходници дека ќе го среди тоа во текот на својот мандат?! :tapp:

Кон што не упатува сето ова, лоша стратегија, лош избор на првиот ешалон или на севкупно заедно...

Графиката од записникот на ИМ се повеќе делува на фарса. Однапред беше договорен исходот, само што за разлика од тебе јас не гледам гувернерство, туку странски фактор кој игра одлучувачка улога при кулминација.

Ако прашуваш како ќе се одрази на граѓанството, одговорот е никаков. Одзивот на ваквата реакција би бил од слаб до апсолутно никаков.
Граѓанството е тотално пасивно по прашање политика, нарочито надворешна, до степен каде ваквата режија не би предизвикала растројство туку напротив, инфантилност која тежи накај поддржување.
А за другово, сам си го даде одговорот.

Сепак, и даље стојам зад тоа дека за нијанса беа подобар изборен параван од сдш, само и само заради тоа што на толку садистички четиригодишна политика, требаше народот да каже стоп, ама не преку неизлезност, туку поништување ливчиња или пинг - понг стратегија. Крају краева да се пробаа со Левица, ете.
А ова што следи ќе биде спектакл со фијаско. Фина дистракција од сите економски и здравствени гомна чии последици ќе ги влечеме декадентно до распад.
1. Зарем ДПсНЕ крадеа и кога беа во опозиција, не сум знаел, значи само така неоправдано ги напаѓаат овие од власта за рекет и другите кражби.
2. Од овој дел ништо не те разбрав ако сакаш малку појасно да напишеш. Поентата во мојот коментар беше дека ДПсНЕ не го почитува резултатот од референдумот исто како и СДСс.

За каква стратегија говориш, побогу човеку, нам не ни дозволуваат слободно да избереме власт а ти за стратегија говориш, зарем не гледаш дека сме окупирана колонија?
“Графиката“ говори токму за тоа дека сме окупирана прчија, дали те тероризира квислинг или гувернерски совет што има врска се работи за терор се останато е ирелевантно.

Убаво прашав, ама тебе не ти чини па почна со некакво си граџанство и слично и заврши..., повторно не разбрав, сакаш да речеш дека граџанството е виновно зошто сме во ваква ситуација?

Ова за нијанса подобри, може ли да кажеш на што мислиш, прашував повеќе пати која е разликата и како луѓето гледаат на тоа ама секогаш добивав одговори во стилот - па како не знаеш овие се добрите а другите ложите зарем не гледаш, па изгледа не гледам штом прашувам.

Спомнуваш распад, како сеа тоа распад, па нели Северџистан е во ОТАН и безбедноста е загарантирана, а веќе 3-4 пати добиваме и датум за отпочнување на преговори со ЕУ-ропска, која не не сака ама сме упорни мора да ни се признае?!?.

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.794
Поени од реакции
11.741
Види ги бре, живееме во држава каде терористи од планина се во секоја влада и не уценува на секое, со племе што слави со калашникови и организира масовни прослави сред пандемија, ама нив им смета Апасиев. Премногу се тригнаа од тоа што Димче стана пратеник, повеќе се фокусираат на тоа отколку победата над ДПМНЕ. Многу ми е мило што Димче ќе им ја наруши хармонија во собрание и театарот на СДС и ДПМНЕ.

Член од
16 август 2015
Мислења
237
Поени од реакции
288
E vaka ke bide , komunjarite ke koaliciraat so DUI ( niedna alb partija nema da saka so VMRO ) Zajko nema da im dade premier albanec mislam deka ali ke im dade multietnicka himna i novo multietnicko zname koe ke gi pretstavuva dvata naroda odnosno del po del ke doagja do Federalizacija na Severna.Meanwhile celosno sproveduvanje na dogovorot od Prespa, Goce i jazikot ke letnat kaj bugarite.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
972
Поени од реакции
1.597
E vaka ke bide , komunjarite ke koaliciraat so DUI ( niedna alb partija nema da saka so VMRO ) Zajko nema da im dade premier albanec mislam deka ali ke im dade multietnicka himna i novo multietnicko zname koe ke gi pretstavuva dvata naroda odnosno del po del ke doagja do Federalizacija na Severna.Meanwhile celosno sproveduvanje na dogovorot od Prespa, Goce i jazikot ke letnat kaj bugarite.
dobro be voa tragicnive scenarija gi posakuvate li ili stvarno veruvate vo niv? :D :D :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
И девалвација не денарот, немој да забораваш.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Не знам како некој толкува дека народот им одржал некаква лекција на дпмне и сдс, испратил некаква порака со бојкотот до нив, дека народот ги поразил. Народот се порази сам себе. За народ не ги рачунам партиските глисти на кои што се повикува Заев. Легитимитет да владееш може да ти даде само народ чија што слободна воља да бира не е узурпирана од уцени и закани. Нејсе, сега овој реизбран паљачо ќе се повика на овој купен "народ" и неговата скапо платена "воља" и ќе рече оти неговите политики биле исправни, дека му е даден легитимитет да продолжи по тој пат.

Само кога ќе ми текне дека до пред месец дена оваа креатура бараше полна власт за да целосно се посветел на борбата со вирусот и економијата, а сега трошат драгоцени моменти и ресурси за да создадат влада која што скапо ќе ја платиме. Наместо летово вниманието да биде насочено кон градење на капацитети за евентуалниот втор бран вирус, тие ќе се занимаваат до есен со формирање влада и задоволување на хировите на Али и неговите разбојници.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
не само што постигна туку и вчера во она отворено студио, тој младиот, не му го знам името од вмро, вели ако победат ќе состават тимови за преговори за поглавијата со ЕУ. Преговори во било која форма нема без името и договорот со соседите. Значи при секоја промена жешките костени ги вади сдсм и ги подладува, а ги грицка вмро. Не очекувај борба за име, враќање на старите општински граници или парите од олигарсите или уште помалку патриотизам од таква партија.
Хеј јас не ги бранам ДПМНЕ, да се грижеа ДПМНЕ за националните интереси немаше да повикаат на мешање ајвар за време на референдум.
Мене ми е чудно што народот така слепо замижува пред национално деградирање а за возврат величи влез во НАТО, 15.000ден плата и укината РДТ.
Ако некој знаеше дека менталниот склоп на македонецот е од таков тип уште 2008 со самитот во Букурешт ќе беше решен Македонско-Грчкиот спорт.
Едина разлика е тоа што гласачкото тело на ВМРО-ДПМНЕ беше задоено со национализам и не можеа да протуркаат така критичен договор
Додека СДСМ има гласачко тело на кое можеш кур да им залепиш на чело и да ги наречеш Куродоници ако ги наградиш со материјални вредности тие ќе ги ценат материјалните добра кои ги добиле. Независно што шетаат со обесен кур на чело.
А тоа да во право си СДСМ имаа мадиња и изиграа поштено за нешто што ВМРО беа пички да го решат 11 години, години во кој правеа антиквизација со стиропор фасади и глупави документарки со антички војници.
Се плашеа дека народот ќе се сврти против нив. Наместо тоа се виде дека народот го интересираат пари и само пари. Па макар шетал и со кур на чело

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
972
Поени од реакции
1.597
Не знам како некој толкува дека народот им одржал некаква лекција на дпмне и сдс, испратил некаква порака со бојкотот до нив, дека народот ги поразил. Народот се порази сам себе. За народ не ги рачунам партиските глисти на кои што се повикува Заев. Легитимитет да владееш може да ти даде само народ чија што слободна воља да бира не е узурпирана од уцени и закани. Нејсе, сега овој реизбран паљачо ќе се повика на овој купен "народ" и неговата скапо платена "воља" и ќе рече оти неговите политики биле исправни, дека му е даден легитимитет да продолжи по тој пат.

Само кога ќе ми текне дека до пред месец дена оваа креатура бараше полна власт за да целосно се посветел на борбата со вирусот и економијата, а сега трошат драгоцени моменти и ресурси за да создадат влада која што скапо ќе ја платиме. Наместо летово вниманието да биде насочено кон градење на капацитети за евентуалниот втор бран вирус, тие ќе се занимаваат до есен со формирање влада и задоволување на хировите на Али и неговите разбојници.
da izlezese narod i da im dadese 63 pratenika na sdsm nemase da mora da se zamaraat so shipcite ali jbg
Автоматски споено мислење:

ne e voa dpmne pa da terorizira so propaganda 24 7 i da vlece za usi

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
ВМРО ги изгуби избориве кога го намести конгресот за наследник на Груевски. Ова е квинслишко раководство на ВМРО, соучесник на СДСМ. Над 50000 поранешни гласачи на ВМРО се свесни за тоа и не излегоа, а свесни се уште поголем број луѓе кои излегоа, затоа што мораа да се сконцентрираат во ВМРО за да го урнат СДСМ. Трагедија е што државата ја води човек како Заев, трагедија е и вакво ВМРО. Мораат да се променат, да изберат лидер со харизма, да заземат цврсти ставови и да бидат она што треба да бидат - национална партија која ќе се грижи за правата на Македонецот. Ако не, нека исчезнат сосема. Тоа место природно ќе го заземе некоја друга партија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom