- Член од
- 21 септември 2016
- Мислења
- 831
- Поени од реакции
- 1.136
Ne e crno - belo, crno e.Не е толку црно - бело, не се летајте, полека.
Ne e crno - belo, crno e.Не е толку црно - бело, не се летајте, полека.
Вака нешто слично кажуваа и изворите од партиите.ДУИ очекуваа 12 пратеници, така рече Ахмети на прес а има 15. Најверојатно 2 или 3 помалку ќе има ДУИ. Очекувам во 2ка место 7-7 за Македонските да биди 8-8 а во 5ка да го изгуби ДУИ третиот пратеник.
Далеку е Димче од 3 плус пратеници, на 2 ќе остани. Најбитно за него е да не оди во влада со никој и да плука против сите в собрание, и така за брзо ќе има нови избори на нив ќе атакува на 5 пратеници. Сега спрема терен за жртва но се проби во собрание и зема замав за повеќе. Секоја коалиција шо ќе ја напрај си пука в нога на подолг план.Вака нешто слично кажуваа и изворите од партиите.
Димче вика им украле 3 пратеници.
Настрана мојот личен став за Апасиев, ако не влезат во Влада и останат во опозиција да критикуваат во Собрание, и ако ја користат реториката што мислам дека ќе ја користат (слично како сега), на следни избори (најверојатно предвремени) ќе имаат барем 50 илјади гласачи и бар 5-6 пратеници.Далеку е Димче од 3 плус пратеници, на 2 ќе остани. Најбитно за него е да не оди во влада со никој и да плука против сите в собрание, и така за брзо ќе има нови избори на нив ќе атакува на 5 пратеници. Сега спрема терен за жртва но се проби во собрание и зема замав за повеќе. Секоја коалиција шо ќе ја напрај си пука в нога на подолг план.
Ако само на ИМ-2778 им украле 11 гласаВака нешто слично кажуваа и изворите од партиите.
Димче вика им украле 3 пратеници.
Само ќе го оставам ова тука.
Zdravko Saveski
Апасиeв покажа дeка криминалнитe дeла во политиката во Макeдонија сe исплатуваат. Покажа и дeка играњeто на картата на национализмот сe исплатува. Во таа смисла, макeдонската политика го заслужува...www.facebook.com
Паблик е, може да го прочитаат и луѓе што немаат ФБ мислам.
Zavisit. Sekako deka pocetok na kraj ke bide da vleze vo bilo kakva koalicija so edna od golemite grobari. Ama za uspeh na slednite izbori treba mnogu povekje. Seuste se partija koja e mala, ima malku resursi (covecki i finansiski), targetira samo mal del od naselenioto (mladi vo urbani sredini, obrazovani) i propagira ultra-levi (komunisticki) pozicii koi ne se kompatibilni za golemata masa. I govorite na Apasiev ke izgubat efekt so tek na vreme. A i plus da ne zaboravam ke se pojavat lugje profiteri koi se nadevaat na brza partiska kariera, kancer koi go osetija i mnogu drugi (i golemite).Настрана мојот личен став за Апасиев, ако не влезат во Влада и останат во опозиција да критикуваат во Собрание, и ако ја користат реториката што мислам дека ќе ја користат (слично како сега), на следни избори (најверојатно предвремени) ќе имаат барем 50 илјади гласачи и бар 5-6 пратеници.
Ако имаше нешто уште во 11 часот синоќа ќе беа ВМРО по улици, знаеме сите дека партиите први ги имаат резултатите, во 19 и 30 славеа на времето ВМРО. Според реториката на Мицко тие се тие резултаите.Ау дали е можно ваков скандал или пумпаат новинариве само тензија??
Аман, што ја вовлекуваш 2016 година во игра? Случајно или намерно?Доказ црно на бело дека има нерегуларности
Прегледај го приврзокот 259061
И истото избирачко место во 2016:
Нешто не е во ред тука...