Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.064
Поени од реакции
23.506
Смешни сте со овие муабети за името пак ќе напоменам.

Во Битола кој чоек да го сретнам никој апсолутно никој не коментира за името туку за економската и инфраструктурната состојба и според тоа го одредуваат гласот...какво име какви бакрачи.

Вмро не победи бидејќи не умеат да ги соберат неутралните гласачи бидејќи добро ги знаат т.е. ги памтат луѓето какви сељаци и говеда беа кога имаа власт....значи во Битола со доминантно Македонско население ,каде што цел град му е накрвен на Наташа и СДСМ пак изгубија Вмро..тоа ти кажва колку ги сакаат Вмро
Aj be ne tresi zeleni ako sakas. Toa taka ako si se dvizel vo komunjarski krugovi pa si dobil takov vpecatok. Nema covek sto ne go boli predavstvoto koe go napravi SDSM, ne se custvuva ponizen okolu toa. Osven sekako komunjarcinjata, tie ocigledno gajle si nemaat se dodeka se na vlast ili treba da ostanat na vlast. Problemot bese sto VMRO barem okolu resavanjeto na toa predavstvo zbor ne rekoja. Oficijalnoto rakovodstvo si legna na brasnoto i toa ke recam so pravo go racuna za zavrsena rabota posto i e zavrsena rabota. Arno ama glasacite ne mislea taka pa prema toa zosto bi glasale za VMRO ili voopsto bi glasale i ishodot od izborite e takov kakov sto e. Ne samo Bitola tuku opsto istata shema ja ima niz cela republika.
Tuku znaes sto e najtragicno. Ne e toa sto VMRO ne pobedi na izborite. SDSM pri tolkavi gluposti, kriminali, korupcija, nesposobnost, gafovi i sekako predavstva sto ne samo sto ne se marginalizira kako partija tuku i ke formira vlada. Ama mnogu pati imav napisano tuka, ke napisam uste ednas. Bivsi spiuni, kurvi i komunjari nema.
Tuku pominaa izborite, zavrsija kako sto zavrsija.
Sega ke bidi interesnoto :zloo:

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Можно ли е вмро да оди во коалиција со Алијанса за Албанците, и Левица?
Колку треба минимум пратеници за состав на влада?
Левица не оди во коалиција, ја нејќе никој.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ги бркаше, и успешно ги избрка. Не само ти, ги избркавте.
Ќе ти кажам што е работата.....болен е овој народ у умот, колективен нели. Тоа го знаеш до тука....поентата е што такви како тебе наместо да се борат како пички стојат на страна.
Многу е лесно така у животот нели?

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.485
Ова е прва генерација на лидерство во ВМРО-ДПМНЕ која предавството не го ни споменува во предизборната програма.
Јбг ВМРО-ДПМНЕ не е Ким Џонг Ун да се бори со нуклеарки против Западна Европа и Америка.
Промената на името и националната деградација беше и е во интерес на големите светски сили. Против нив ли ќе оди ДПМНЕ?
Али барем имаа доблест да издржат под сите притисоци, па и по цена на Власт.
СДСМ нема црвена линија на дејствување и тоа е она што е опасно

D

Deleted member 95595

Гостин
И сега кој победи?
ВМРО со кој би можел влада да формира?

Некако глупо ми звучи ВМРО и СДСМ во коалиција...
Ти изгледа глупо, ама како поинаку да се заштитиме од преголемата моќ што ја имаат албанците? Ако не се промени начинот на гласање и на распределување на мандати, како поинаку да се заштитиме од албанците? Најголем показател дека ни едните ни другите не ги боли к*р за државава е тоа што не се прави попис кај нас и второ, уште поважно, тоа што не се нашол еден мадафакер од ВМРО или СДСМ да рече "Се нека се носи, дојдете браќа, заедно да владееме и да се заштитиме од губење на државата."
За името, сите скокаа и глумеа патриоти, а тоа што албанците систематски ни ја разораа државата, тоа си е ок.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ќе ти кажам што е работата.....болен е овој народ у умот, колективен нели. Тоа го знаеш до тука....поентата е што такви како тебе наместо да се борат како пички стојат на страна.
Многу е лесно така у животот нели?
Јас немам ни трошка колективистички ум. Не знам како да ти објаснам точно. Значи воопшто не ме допираа чуство на национална припадност, на колективитет од било каков тип. Јас сум потполно надвор од приказнава, како Карлин со место во првиот ред гледајќи и запишувајќи ја комедијава.

Ама воопшто не е тоа работата, работата е што ДПМНЕ не успеа да им се обрати на тие кои имаат чуство на национална припадност.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јбг ВМРО-ДПМНЕ не е Ким Џонг Ун да се бори со нуклеарки против Западна Европа и Америка.
Промената на името и националната деградација беше и е во интерес на големите светски сили. Против нив ли ќе оди ДПМНЕ?
Тоа е тоа што требаше да се укапира....ама релативизирањето нели :D
За кое се потрудија сите оние на кои се однесува овој твој пост.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.533
Поени од реакции
22.188
ВМРО-ДПМНЕ изгуби затоа што огромен дел од членството не го гласаше. Бркајќи шарени куртони и потурци, со кандидати како Силјановска и Бишевац, ги изгуби своите.
Odamna gi izgubi svoite. Pored tebe na kraj nikoi ne gi glasase kako togas do 200 i kusur iljadi?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Епа зошто да гласам за ВМРО тогаш? Против големите светски сили не можат, шарениот куртон Силјановска го кандидираа за претседател и носител. Истата таа што протестираше против владата што не попушти под притисоци. И Сафет Бишевац, кој викаше дека сите вмровци се без мозок.

Од друга страна, тој што не попушти, не го спомнаа со име и презиме, кога Заев ќе го спомне, викаа дека не ги интересира. За кој кур би ги гласал овие?

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ако гледаме по партии, ВМРО ДПМНЕ како партија има најголема поддршка, но, мораа да освојат уште барем 30,000 гласови.
Добро штом е така, победија на избориве и сега ќе состават влада.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас немам ни трошка колективистички ум. Не знам како да ти објаснам точно. Значи воопшто не ме допираа чуство на национална припадност, на колективитет од било каков тип. Јас сум потполно надвор од приказнава, како Карлин со место во првиот ред гледајќи и запишувајќи ја комедијава.

Ама воопшто не е тоа работата, работата е што ДПМНЕ не успеа да им се обрати на тие кои имаат чуство на национална припадност.
И јас сум надвор од приказната....те гледам од Хималаите тебе во првиот ред. Тоа не значи дека треба да ги оставиш работите надвор од твоја контрола да се случуваат.
Пасивноста е активност кога си доле во обичниот свет......излези од системов и тогаш може да ти се поклонам.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.288
Поени од реакции
26.168
Odamna gi izgubi svoite. Pored tebe na kraj nikoi ne gi glasase kako togas do 200 i kusur iljadi?
Кој вика дека сите. Изгуби многу повеќе вмровци, отколку што доби шарени куртони. Затоа што, како што вика Владе, бивш комуњар не постои.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom