Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Ватажата и амперажата е сосема нормална, би требало да ти пуни брзо.
Кога ќе го заклучиш, и отидеш во lockscreen ти пишува нешто како fast charging, или rapid charging.
Ако имаш друг Type - C кабел пробај така, или смени шеќер.
Другарче со Mi A2 Lite му кажав да пуни со оригинал пунач, оти повеќето време со пуначот од стариот телефон пунеше, и после кога смени со оригинал пунач, разликата беше воочлива. Не ќе да е до самиот брик.
Или шеќерот или кабелот, или нешто во телефонот ако си изменила.
Сега и братучед ми ќе го прашам истиот телефон го има.

Од топлото време може да е, OP8P ми се полни 2x поспоро од пред некој ден

Јас кога го земав МИ9 зедов и бежичен полнач али не го користам туку го користам само адаптерот.. ако обичниов е 2А и има Quick Charge со овој од 3А има Super Turbo Charging и го полни од 0-100 за неполни 35-40 мин.

Пробав сега, пишува fast charging и за кратко време се наполни некој процент :noze:
Ampere ја уклучив пак, сега ми покажа 2500mah, за разлика од вчера 600-700.
Може дека било прво полнење, ќе видам наредниве денови како ќе се однесува.
Фала ви на сите за советите. :D

Малку е чудно но ако е type c пробајте од една страна и проверите и после смените страна и пак проверите.
Кај мене на MI 9T една страна кажува и полни со 1500-1600mA, другата страна со 3200 mA.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

А кењаа за тоа usb type c дека една од предностите е тоа што нема да се замараш ко усб од која страна да го ставиш, лол.

Mi 10 Pro, 65W пунач у кутија, а телефонот максимум 50W поддршка.
Ама 800 - 900 евра кошта тој телефон.

Дилема Ми ноте 10 или Ми ноте 10 литле? По спецификација разлика само камера а ценовно се 6000 разлика?

Повеќе сторејџ, посветол дисплеј, телефото камера, подобар звучник, подобра изработка. Разлика нема само на главна камера.

Намена и приоритети?

Повеќе сторејџ, посветол дисплеј, телефото камера, подобар звучник, подобра изработка. Разлика нема само на главна камера.

Намена и приоритети?
Па во глобала слушање музика сликање, некоја игра,разговори,дремење на нет.

Иста дилема имав, и слични потреби од телефон [emoji106] и се решив на лајт варијантата, и мислам дека не згрешив.
Можеби е субјективно, ама мислам дека лајтот е поубав, на изглед.
Едино шо ме нервира кај телефонов е глобал стејбл ромот, кој е со гугл диалер (тапааа), има некој проблем со проксимити сензорот (софтверски е проблемот)...

Sent from my Mi Note 10 Lite using Tapatalk

Хмм, некако не ми делува дека си некој захтевен корисник, земи го Lite, најголем бенефит ти а камера, со GCAM Mi Note 10 убива.

Redmi note 9 pro , 6/128 GB, во понудата на Телеком. Цена на уред 19.900 мкд.

Навали народе [emoji6]

Хмм, некако не ми делува дека си некој захтевен корисник, земи го Lite, најголем бенефит ти а камера, со GCAM Mi Note 10 убива.
Redmi note 9 pro , 6/128 GB, во понудата на Телеком. Цена на уред 19.900 мкд.

Навали народе [emoji6]

Vo VIP samo ured go pisuva 17.000

Psyside druze, go preporacuvas li telefonov? Sto e best buy do 20.000 vo VIP da ne znaes?

Za normalna upotreba, social media mostly, tuka tamu nekoja slika, sega sum na p20

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom