Да, јас сум глуп. На аргументи се спротивставуваш со навреди. По твое излегува дека ВМРО немаат никаква вина за измените во уставот. Нема одлука за такво нешто.
И Апасиев беше шарен куртон, ама ете, немало одлука, па не е учесник. Одамна беше, се заборавило.
Прво ти идиш на тема која не би требало да те засега, и провоцираш. Ако сакаше да прашаш и да придонесиш во дискусијата си пиша, ти објаснив ама џабе.
Друго сите се криви за оваа ситација во Мк ама најмалку Левица. Стави ги работите на кантар и пресуди кој колку грешки има. Само да не се заборајш од листање кај СДС/ВМРО. Пресуди кој субјект би те претсавувал најдобро во собрание и гласај си на избори. Ако не гласаш тоа по некоја логика оди кај владеачката структура
Трето сите кои беа учесници си беа учесници, не сум јас штабец да го бранам Димче.
Не, ама бевте доволно глупи да поверувате во монтираните бомби на Заев и заедно да си парадирате со него, Шеќеринска и останатите Шарени куртони од таа куртонијада што замараше цел град со месеци.
Едни наркомани ко Туфегџич и Павле успеаа да се нафатираат од тоа, си влегоа на пратенички листи кај сдсм а вие останавте со маичките СЈО во раце, па сеа ми глумите тука независни, не се продале, ја задржале честа и што ти ја знам. Куроф ми ленче муабети. Затоа Апасиев си лапаше пари од "професионалните договори" у СЈО, тие филмови на друго место прајте ги.
Провоцираш. Никој не поверува во бомбите одпрво, се гледаше дека беа сечени. Парадираа на шарена одредени лица,
не сите кои бевме во тогашна Левица. Како што потоа се потврди во глобала парадираа оние кои имаа некаква соработка со СДСМ.
Проблемот со тогшната Левица и зошто балонот пукна. Само иницијативно скопскиот огранок, фракцијата Црвени и дел од президиумот одлучија дека ќе учестуваат без да го прашаат членството за било каква одлука. Пошто тогаш бевме огранок надвор од Ск, чекавме некое гласање кое не се деси. За тоа имаше гооолеми караници внатре во партијата, а посебно оти Малигден и Савески ги фатија дека ја палат канцеларијата на прецедателот. Демек за да си ја оправдаат одлуката за учество во Шарената, президиумот направи гласање за тоа дали да одиме со СДСМ на изборите, предизборно или постизборно. Одлуката беше НЕ. Парадирачите (а и еден од президиумот) како попарени почнаа директно да си соработуваат со СДСМ, титови леви сили, ЛДП и си се разаминаа натаму уште тогаш.
Исто и за тебе: Стави ги работите на кантар и пресуди кој колку грешки има. Само да не се заборајш од листање кај СДС/ВМРО. Пресуди кој субјект би те претставувал најдобро во собрание и гласај си на избори.
Провоцирачки постови пример: Левица беше таа што го постави Зајко, Левица=Шарена, Левица е крива за менување на името, Левица е национал фашистичка партија, Димче со фашистичка униформа итн итн е само доказ за партиска пропаганда и од едните и од другите.
Левица во глобала сега делува против СДС, зголемување на нејзината подршка е само против контото на СДС, зато и има толку попарени и затоа канонада статуси против Левица