- Член од
- 1 март 2010
- Мислења
- 7.888
- Поени од реакции
- 14.440
Добро, кој ќе го гласа бе Богојески? Жена му и вујко му?
Жена му веројатно ќе гласа. Сепак секој ден се гледаат. Вујко му не мора.Добро, кој ќе го гласа бе Богојески? Жена му и вујко му?
Нема собрано потписи. Искористи печат на СДУ за да се кандидира како политичка партија.Јас не знам како собрал потписи воопшто. Веројатно некоја од двете партии му помогнала. Инаку човекот е вработен од владата на Груевски државно. И тоа два пати си се преместувал и плус си отворил некоја си фирма, а најголема порака во кампањава му е антигруевизација на ДПМНЕ и секој втор збор му е ,,белата палата". Се сомневам дека освен жена му, мајка му и татко му друг би го гласал. Брат/сестра (ако има) многу тешко.
Тоа е партијата на Колев?Нема собрано потписи. Искористи печат на СДУ за да се кандидира како политичка партија.
Не, уште пошизофрено е. На Лазе Еленоски што е сега во ДУИ.Тоа е партијата на Колев?
Остроумни потези, полни со загонетки, има на македонската политичка сцена.Не, уште пошизофрено е. На Лазе Еленоски што е сега во ДУИ.
Без дуи можеби и ќе може, ама заради рамковниот договор без Албанска партија не може да се напраи влада. Е сега, дали треба албанската партија што ќе освои највеќе гласови или било која албанска партија - тоа не знам. Доколку може со било која партија албанска да се прави влада, тогаш ДУИ ништо чудно да отпадне од игра.Најголема победа за македонскиот народ е влада без албанци.
Незнам кој член го пиша тоа , ама малце кога ке подразмислам убаво за тоа , не е така лошо , колку и да го мразам црпкото пак со мицко да направат deal за таа работа ке биде шамар за сите овие години курчење и мислам дека не се ни свесни они што може да им се случи.
Јас сум првенствено за опции во кои нема да го има црпкото и дуи , ама ако мора да се бира , првенствено без дуи и конечно еднаш засекогаш да видиме заби кон нив и нивна реакција на тоа.
Има толку опции , САМО ДА НЕ ЈА УСЕРАТ .
ДУИ МОРА ДА ПАДНЕ , ВЛАДА СО НИВ НИКАКО!!!
Пази ситуација, некни попот од Интегра на 24 ТВ (телевизија на СДСМ) збори, пљука против ВМРО со се и сешто, едно време му вика самиот водител бидејќи стана преочигледно за кој одработува ( Водителот е исто така за СДСМ) па вие само за ВМРО зборите , не го спомнувате Заев и СДСМ, хаха.Еве како ми делуваат досега партиите на нивната предизборна кампања, ова е мислење од тотално неутрална позиција.
Вмро Дпмне - All in одат на исмејување на Заев, патем тоа го прават на многу многу многу погрешен начин. Дали тој начин на кампања преку скечови ќе им изгуби многу гласови? Веројатно не. Но, ако директно одеа на правилен начин да претстават лагите на Заев верувам дека ефектот ќе беше друг и дека многу поголема штета ќе направеа на Сдсм. Пред се алудирам на изјавите на Заев “додека дишам... и не ме држи памет дека мојата ќерка...“, кои ги има цело купче сакаш за преспанскиот, сакаш за двојазичност, останаа недопрени. Ова уште еднаш ми кажува дека Вмро и Сдсм си се најголеми другарчиња. Имаш човек што излажал со милион документирани изјави, имаш типка што се слика со Учк генерал и амблем, а ти се фаќаш за скечеви со виршли и читање приказни, не ме заебавај бе.. Настрана тоа што кампањата им е 95% скечеви за Заев (промашени), а 5% рекламирање на предвидени проекти, што е многу лошо. И тоа скечевите што ги прават немаат ли селекција кои да се пуштат идеи, кои да ги остават, делува ко се што им паднало на памет да направиле.
Сдсм - Овие се facepalm од епски размери. Во кампања користат аргументи од типот дека патишта граделе и дека успешно се справиле со корона вирусот. Да не беше трагично, ќе се смеев. Нивниве кампањи за исмејување на противникот се исто дрш ме мајко, Мицкоски кажал “ќе одиме чекор назад“, Гога помешала Неготино и Кавадарци, вауууу к*р се тресе во ладна вода. Пуштиле како Шарена јадела ќотек на протестите, што не пуштија како се јадеше ќотек на протестите за промена на името, кога прво што пробаа беше нивните портали да спинвуаат дека Комити пуштиле солзавец и шок бомба на полицијата, мислејќи дека народот нафта пие. Се што е лошо од Вмро, се задржаа, едно нешто не отфрлија, се задржаа и надополнија, и ти става во кампања дека Вмро ги правеле лошите работи, а Сдсм само добрите.
Левица - Доста се активни и одлично ја водат кампањата и најсериозна трета опција делува од македонскиот блок. Верувам дека на овие избори може да влезат во парламент и да направат damage. Апасиев е бог и батина човек, цел законик на мал прст го има, кој излегол на дебата го решил по кратка постапка. Другите негови сопартијци за жал не се толку убедливи на тв дебати, но ставовите на партијата се тие. Исто така многу ми се допаѓа што луѓево се против Еу и Нато, бидејќи убеден сум дека повеќе од половина од македонскиот народ нема памтење ко рипка и има очи да отвори да види што се случува и што прават и Еу и Нато и е против влез во било која од двете организации. Ете партија што јавно си кажува зошто е против, нешто што ми беше најголемо разочарување од Дпмне, кои според ставовите сакаат поразличен начин за влез во двете организации, а не се против двеве организации. Секако не се совршени и за нив имам замерки, пример објавуваат дека ќе се поништи двојазичноста, а страната им е тројазична. Што знам, застапуваат права на работничка класа, работничката класа е од сите националности, може да им се одрази со губење на албански гласови од работничката класа.
Интегра - Ептен разочарување, очекував да биде најгласна партија против преспанскиот, највеќе да ги руга СДСМ, овие дали намерно или ненамерно, ама тотално на лош правец ја насочија кампањата. Значи на една таква партија ултра десничарска таргет треба да се луѓето кои се неопределени, а воедно против промената на името (таков сум и јас, такви се милион жители отприлика во државата), место да направи се што е во нивна моќ да доловат како СДСМ менуваат, а како Вмро молчат и само со едно ударно видео од таков карактер да си влез во парламент гарантирано, овие СДСМ не ги допираат ко само добрина да виделе од нив. На дебата кај што се Богојевски и Грчева, овој дебелиот се кара со Грчева за неаргументирани работи, а во ставовите се на иста страна... Фијаско ќе се избориве и за нив, но и за сите мали партии освен Левица, можеа сите десничарски партии (+Солза + Бачев) да направат коалиција и да одат заедно, и да водат една кампања каде фокусот ќе е како горе што спомнав, многу ќе беа ефикасни, овие наместо тоа се свртија меѓу себе.
За Солза и Бачев истото мислење го имам, дека грешка е тоа што не коалицираа заедно да одат на изборите и што не водат кампања како што кажав погоре. Веројатно не смеат и им се имаат закането, можеби и се нема финансии, преку 2-3 билборда кај СЦМ и една тв дебата, не се доаѓа до парламент, требаше многу поголема герила акција без влакна на јазик, вака резервирано ништо. Иако секоја пофалба за двајцата заедно со Филип Петровски што беа на протестите против промена на името, последните пред самиот чин (не тие на Дпмне), не гледав таму некој од политичарите на Дпмне.
Вмро - не смеат да плукаат по сдс за преспанскиот, двојазичност, името итн пошто ќе мора коалиционен партнер од албанските партии да фатат. Се што ставаат против заев е траги комично. Единствена работа зашто луѓе ќе ги гласаат дпне е поради фактот дека ДУИ е апла за албанец премиер според кампања, во сдс имаат изгубено тотално доверба а да дадат глас за 3 партија не иде, едноставно културата не ни е до таму стигната. Дпне немаат никаква програма пласирано. Преку кур ми е од тоа што праел заев, иам очи, иам уши, иам мозок, и гледам и слушам а и памтам што и како се дешаваше овие 3-4 години, не ми треба мицко со ДЕБИЛЕН хумор да ми каже што праел заев. Башка и памтам што и како направи баш тоа ДПНЕ пред да дојде заев на власт. Дпне има доста партиски војници, којшто сепак ќе му донесат доста гласови но и со оглед на ДУИ и нивната кампања како што кажав доста од „неопределените'' и по патриотски определени граѓани ќе си добијат глас само затоа што мислат дека нешто дпне ќе смени, иако забораваат они дур беа на власт што се дозволија. Не би да навлагам. А да, ја не видов ниту 1 проект да објават. Ниту 1 идеа што ќе направат одкога ќе дојдат на власт...Еве како ми делуваат досега партиите на нивната предизборна кампања, ова е мислење од тотално неутрална позиција.
Вмро Дпмне - All in одат на исмејување на Заев, патем тоа го прават на многу многу многу погрешен начин. Дали тој начин на кампања преку скечови ќе им изгуби многу гласови? Веројатно не. Но, ако директно одеа на правилен начин да претстават лагите на Заев верувам дека ефектот ќе беше друг и дека многу поголема штета ќе направеа на Сдсм. Пред се алудирам на изјавите на Заев “додека дишам... и не ме држи памет дека мојата ќерка...“, кои ги има цело купче сакаш за преспанскиот, сакаш за двојазичност, останаа недопрени. Ова уште еднаш ми кажува дека Вмро и Сдсм си се најголеми другарчиња. Имаш човек што излажал со милион документирани изјави, имаш типка што се слика со Учк генерал и амблем, а ти се фаќаш за скечеви со виршли и читање приказни, не ме заебавај бе.. Настрана тоа што кампањата им е 95% скечеви за Заев (промашени), а 5% рекламирање на предвидени проекти, што е многу лошо. И тоа скечевите што ги прават немаат ли селекција кои да се пуштат идеи, кои да ги остават, делува ко се што им паднало на памет да направиле.
Сдсм - Овие се facepalm од епски размери. Во кампања користат аргументи од типот дека патишта граделе и дека успешно се справиле со корона вирусот. Да не беше трагично, ќе се смеев. Нивниве кампањи за исмејување на противникот се исто дрш ме мајко, Мицкоски кажал “ќе одиме чекор назад“, Гога помешала Неготино и Кавадарци, вауууу к*р се тресе во ладна вода. Пуштиле како Шарена јадела ќотек на протестите, што не пуштија како се јадеше ќотек на протестите за промена на името, кога прво што пробаа беше нивните портали да спинвуаат дека Комити пуштиле солзавец и шок бомба на полицијата, мислејќи дека народот нафта пие. Се што е лошо од Вмро, се задржаа, едно нешто не отфрлија, се задржаа и надополнија, и ти става во кампања дека Вмро ги правеле лошите работи, а Сдсм само добрите.
Левица - Доста се активни и одлично ја водат кампањата и најсериозна трета опција делува од македонскиот блок. Верувам дека на овие избори може да влезат во парламент и да направат damage. Апасиев е бог и батина човек, цел законик на мал прст го има, кој излегол на дебата го решил по кратка постапка. Другите негови сопартијци за жал не се толку убедливи на тв дебати, но ставовите на партијата се тие. Исто така многу ми се допаѓа што луѓево се против Еу и Нато, бидејќи убеден сум дека повеќе од половина од македонскиот народ нема памтење ко рипка и има очи да отвори да види што се случува и што прават и Еу и Нато и е против влез во било која од двете организации. Ете партија што јавно си кажува зошто е против, нешто што ми беше најголемо разочарување од Дпмне, кои според ставовите сакаат поразличен начин за влез во двете организации, а не се против двеве организации. Секако не се совршени и за нив имам замерки, пример објавуваат дека ќе се поништи двојазичноста, а страната им е тројазична. Што знам, застапуваат права на работничка класа, работничката класа е од сите националности, може да им се одрази со губење на албански гласови од работничката класа.
Интегра - Ептен разочарување, очекував да биде најгласна партија против преспанскиот, највеќе да ги руга СДСМ, овие дали намерно или ненамерно, ама тотално на лош правец ја насочија кампањата. Значи на една таква партија ултра десничарска таргет треба да се луѓето кои се неопределени, а воедно против промената на името (таков сум и јас, такви се милион жители отприлика во државата), место да направи се што е во нивна моќ да доловат како СДСМ менуваат, а како Вмро молчат и само со едно ударно видео од таков карактер да си влез во парламент гарантирано, овие СДСМ не ги допираат ко само добрина да виделе од нив. На дебата кај што се Богојевски и Грчева, овој дебелиот се кара со Грчева за неаргументирани работи, а во ставовите се на иста страна... Фијаско ќе се избориве и за нив, но и за сите мали партии освен Левица, можеа сите десничарски партии (+Солза + Бачев) да направат коалиција и да одат заедно, и да водат една кампања каде фокусот ќе е како горе што спомнав, многу ќе беа ефикасни, овие наместо тоа се свртија меѓу себе.
За Солза и Бачев истото мислење го имам, дека грешка е тоа што не коалицираа заедно да одат на изборите и што не водат кампања како што кажав погоре. Веројатно не смеат и им се имаат закането, можеби и се нема финансии, преку 2-3 билборда кај СЦМ и една тв дебата, не се доаѓа до парламент, требаше многу поголема герила акција без влакна на јазик, вака резервирано ништо. Иако секоја пофалба за двајцата заедно со Филип Петровски што беа на протестите против промена на името, последните пред самиот чин (не тие на Дпмне), не гледав таму некој од политичарите на Дпмне.
Сакаш проекти и програми?Вмро - не смеат да плукаат по сдс за преспанскиот, двојазичност, името итн пошто ќе мора коалиционен партнер од албанските партии да фатат. Се што ставаат против заев е траги комично. Единствена работа зашто луѓе ќе ги гласаат дпне е поради фактот дека ДУИ е апла за албанец премиер според кампања, во сдс имаат изгубено тотално доверба а да дадат глас за 3 партија не иде, едноставно културата не ни е до таму стигната. Дпне немаат никаква програма пласирано. Преку кур ми е од тоа што праел заев, иам очи, иам уши, иам мозок, и гледам и слушам а и памтам што и како се дешаваше овие 3-4 години, не ми треба мицко со ДЕБИЛЕН хумор да ми каже што праел заев. Башка и памтам што и како направи баш тоа ДПНЕ пред да дојде заев на власт. Дпне има доста партиски војници, којшто сепак ќе му донесат доста гласови но и со оглед на ДУИ и нивната кампања како што кажав доста од „неопределените'' и по патриотски определени граѓани ќе си добијат глас само затоа што мислат дека нешто дпне ќе смени, иако забораваат они дур беа на власт што се дозволија. Не би да навлагам. А да, ја не видов ниту 1 проект да објават. Ниту 1 идеа што ќе направат одкога ќе дојдат на власт...
Сдс - Очајна кампања, никаков проект, ќе зголемувале минимална плата, ок топ, осеќам 70% ќе зимаме минимална плата. Само и цените како ќе варираат со нивното зголемување? Продадоа име, идентитет, историја. Во коалиција се веќе со албанска партија ако не се лажам а и доста реклами на албански ми излагаат за сдс (што ме зачуди ептен, имав и слика стаено). На официјален спот на тв ставаат албанец којшто збори албански. Не немам ништо против, само тоа кажува дека сдс не целат на Македонските гласачи, сдс највеќе се фокусирани на собирање бодови кај бошњаците и албанците (тие што не се со дуи). Со оглед на тоа што ДУИ форсира албанец премиер доста гласови ќе собере, вака сдс праат до некаде логичен потег заедно со другите албански партии за да можат некако да дојдат на власт, факт е дека без албанците сдс нема да биде никаква конкуренција. Малце партиски вработувања кај Македонци, неутралните граѓани тешко да ќе ги гласаат, лидерот им е КОМЕДИЈА, со коронава се УСРАА до максимум. Последна сламка за спас им е надворешен фактор и Албанските гласови. Никаква програма, никаков нов проект од којшто би имал корист народот. Еу и Нато им се едините работи што не ги вадат од уста, па преку кур од еу и нато коа сите и македонци и албанци се помалце и помалце имаме. КОГА ТОЈ ЖИВОТ ЌЕ ГО ОСЕТИМЕ ?! за 30 години ? Прво треба економија, судство, безбедност да се поправи па да можеме да помирисаме ЕУ. А од нато реално, за секојдневието тешко да ни го подобри. Апасиев доста реално по дебати имаше зборено за нато. не би да навлагам.
ДУИ - Сламка за спас или огромна желба за премиер албанец? Според одредени „портали“ и дел пријатели албанци - Дуи има паднато премногу. И кај албанците почна да се јавува одбивност кон таа партија, почнаа шпекулации за „сомнителни“ бизниси и слично, не би да навлагам. Дур Алијанса и Беса а и останатите партии само си зимаат гласови од нивно гласачко тело и неутрални албанци. Со потегот за премер албанец беа откачени од сите албански партии, никоја не сака коалиција да праи со нив, дури ни кога целта е албанец премиер. Што е доста чудно и интересно. Дури имаше и осуди од некој албански политичари како тоа не било право време и слично. Со оглед на тоа што навидум „пукна тиквата“ помеѓу сдс и дуи ништо чудно да има некаков договор пемеѓу дуи и дпне. Да навлезам малце у теории на заговор, ништо чудно се ова да е испланирано од двата бивши партнера како до фотеља уште 4 години, ем дуи со тоа премиер албанец да си добие доста гласови, ем дпне ради тоа премиер албанец да си ќари доста гласови (од страв од премиер албанец од страна на македонскиот народ). А и намерно не се коалицира пред избори за да може повеќе народ да иде да гласа од национални причини. Дел од „реформите“ им се Б.Ц 2002 . Единствено нешто им е таа национална карта. дпне едина разлика се што + плукаат по заев.
Левица - Апасиев е лудак! во позитивна смисла. Човекот го личи. Едноставно секоја чест за него. Солидна кампања, Апасиев е одличен лик, свеж лик на политичкава сцена, има доста потенцијал. Дебата партал праи, харизма масимум. Се надевам дека ќе продолжи со ист жар и ако влезе во парламент. Ако се одлучам случајно да гласам на избориве (шо не верувам) едино за Левица би дал глас.
Интегра - Тотално ме разочара. И тотално се сложувам со тебе. Како по „конзервативен“, јас лично сум многу разочаран. Некако ликот ми забега малце...
За солза грчева искраено не ни знам како и се вика партијата, едноставно неам коментар за неа
за оваа на богоевски, партија ли е граѓанско здружение ли е кој кур и да е, океј е вака со тоа „потекло на имот'' и уше некој ситници, ама човекот ко човек ми е малце, мех. Не ми се верува дека некој освен блиска фамилија би го гласал. Не беше он со дпне на груевски на власт ? Шо му текна против нив сеа да се кандидира и да збори ? Рани куче да те лае работава.
Како и да е, разочарување ми се избориве. Левица едина ми е со некаков потенцијал само се плашам и они да не заебат работа ако земат пратеник. Вака доста е жесток апасиев доста критикува, а и реален е за многу работи. Некако ми се партија за опозиција повеќе, малце да има разжарување во собрание.
Не ми се верува дека ова ќе го кажам, ама очигледно Бранко и Љупчо беа ПОЛИТИЧАРИШТА за овие. Коа имаше муабети „ќе ги барате Бранко и Љупчо“ будали ги правевме тие луѓе. Дојде време после 15тина години, стварно да почнеме да ги бараме... Мамата ни ја ебаа овие до сеа.
Зборам за кампањите што се водат на тв. Сигурно нема да правам истражување кој што програма прави и закачува на нет. Барем Богоевски (што ми е многу антипатик) рекламата ја фокусира на тоа „Потекло на имот“, апасиев исто спама со одредени свои гледишта, дпне и сдс фокусираат само на глуп хумор и Еу. Преку таквото од таа Еу брат, колку години колку избори на тоа може човек да се вади ? Ја мислам дека и Еу да се распадне пак Еу ќе им биде на некој фокус на кампањаСакаш проекти и програми?
ВМРО има проект ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА од 340 страници!
СДС има програма МОЖЕвМЕ од 268 страници!
Читај ако ти се чита, за остварување е знак прашалник!