Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас знам друга реалност али ајде, човекот 2012-13 незнам точно бил некој директор или нешто така и дигнал галама против набавката на вакцините за свински грип од тогаш па наваму од секаде е тргнат настрана.
Ја знам дека и неколку пати е криен поради изнудување секс од студентки ко Шуклев и остала багра ама ќе остане на шпекулација :)

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ја знам дека и неколку пати е криен поради изнудување секс од студентки ко Шуклев и остала багра ама ќе остане на шпекулација :)
можеби, али тоа си нема везе ради тематикава.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.310
Поени од реакции
18.344

Harvard Med School се важи како извор или само Вело што го барале во Словенија да им ја исправи кривата? :D
Види според статијава, секое воспалување па дури и обичниот грип, доведуваат до срцеви проблеми. Океј е тоа. Меѓутоа никогаш заболен од грип кој починал од срцев удар не се заведувал како умрен од грип. Во статијата пишува дека најголем број од тие случаи се нус ефекти од температура и тн, а не дека вирусот го нападнал срцето, тие случаи биле ретки.
Е сеа кај нас уште пред изјавата на караџовски еден куп луѓе збореа дека без никакви синптоми претходно, ги заведуваат како умрени од корона. На крај од потврди дека 30 од 100те случаи тогаш, не се умрени од самиот вирус. А он е порелевантен и од мене и од тебе на форумот, и од харвард мед скул, зашто он е тој што ги одредува бројките.

За случајот со докторот, едно е да си имал паркинс, болест за која не верувам да те хоспитализираат, и да можеш да живееш уште 20 години. Меѓутоа коа ќе прочитам хоспитализиран ради невролошки проблеми, поверојатно ми е нешто ко мозочен удар. Ама бидејки не знаеме што е, може само да нагаѓаме тука и да се водиме по изјавата на караџовски.

Последно уредено:

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Како да бидеме убедливо на прво место во Европа.......масовен скрининг.....со почеток пример во општина Арачиново. Невозможно......но еве да претпоставиме маринци се спуштааат и се што е таму.....младо, старо, чопаво и сакато на тест.....построени како војничиња во ред. Нашиот капацитет на дневно тестирање е мислам околу 2000 теста. Позитивни (симптоматкси/асимптоматски) заокружено на 70%......или 1400 новозаразени/ден....односно за 6 дена со тестирање на целото население во Арачиново (12.000 жители) би добиле бројка од 8400 позитивни. После само да продолжиме по слични општини/села на ова. Многу е важно во чива ноздрава и уста влегува стапчето.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Не ми е јасно како секоја смрт се препишува на корона, денеска скоро и да неможе човек да умре од срцев или мозочен удар, сите се ковид жртви демек пред вирусот не умираа луѓе од погоре наведени причини.
Инаку, како лесно ги дискредитирате домашните доктори тоа да се чуди човек, а на форумот имам забележано дека секој што има оптимистично мислење за вирусот е напаѓан, со прости зборови владее општа хистерија.
За ова се спорам тука од март.
Умрел од удар на 60 год. без корона, толку му било, стар бил или дрн-дрн нешто бил.
Умрел од удар на 65 год со корона, короната му го скрати животот иначе ќе живеел бесконачно иако имал и ова и она, а бил и у терминална фаза од некоја друга болест.
Логика 300 на саат.

Пред недела дена почина српски бивш селектор на 75 години. Наслови по портали, уште една жртва на корона иако му пукнал чир надворешен на дуоденум мислам беше. Обилно крварење и у болница однесен и починал на респиратор. На 75 години надворешно крварење е озбилно, а не пак внатрешно во трбушна празнина.

Сега после неколку дена излегува со демант доктор кој потенцира дека не е баш така и дека починал човекот од пукање на чир и искрварување, а короната ја добил во болница од самиот респиратор.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.085
Поени од реакции
23.549
Владе...те гледам се разбркуваш по темиве со твоите некогашни и сегашни душмани, се понашаш како некој инквизитор, си се ставил во улога на лустратор, одмазник, ко Ќосето ако преферираш повеќе. Гледај, јас те разбирам, има овде што не те знаат, нови ликови кои што веројатно се целите во прашалници, се чудат кој е овој циник и зошто е толку огорчен. Јас немам намера да ја хранам твојата суета, многу ми е лесно да те заобиколам, како што впрочем мнозина други прават, така да твоите ноќни рации по форумов се сведуваат на ,,кучињата лаат, карванот си врви" - ти си кучето во контекстов. Имам разбирачка за тебе, не да не, веројатно си набил комплекси, по што ликовиве што ги прозиваш, на една тема не беа баш благи со тебе. Со тек на време се претвори во симбол на полтронизам, лоша епизода од едно време.

Е сега ти се служиш со хипокризија, демек твоите аргументи тогаш извираа чисто од твоите всадени вредности за патриотизам и објективно гледање на работите, кога само во суштина стануваше збор за твои лични интереси кои што очигледно неслучајно се поклопуваа со интересите на тогашната власт. И тука завршува валидноста на твоите аргументи и твоето настојување да се прикажеш како некој голем визионер, патриот. Во суштина во оваа држава никој нема право да се нарече патриот, а најмалку ти.

Така да, што се однесува до мене слободно можеш да продолжиш со твојот лов на вештерки низ форумов, глеам ти значи, веројатно имаш и листа составено. Мене ми звучиш тажно и кога и да видам пост од тебе на форумов во последно време вака те замислувам:

Ke recime deka ne me sfati posto ocigledno toa sto te citirav nema dopirni tocki so tvojot nesfatlivo dolg i totalno bezveze post. Koga sme kaj postovite, sigurno i drugi ti rekle. Ne go tupi do tolku so kilometarski postovi, nikoj ne gi cita do kraj( vklucitelno ni jas sega iako me oznaci).

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.536
Поени од реакции
2.709
Член од
1 април 2018
Мислења
2.106
Поени од реакции
4.099
Би дал совет сите кои имаат член во семејството со дијабет/респираторни/кардиоваскуларни или имунолошки проблеми да не искачате на овие избори.
Има големи шанси да се закачи вирусов не вреди да се ризикува.
Како ќе се зарази тој што ќе гласа? Шансите се премали, скоро и непостоечки. Многу поголеми шанси се додека си во маркет да се заразиш. Ќе носиш маска, нараквици, пенкало од дома, таму цело време држиш дистанца. Единствен ризик имаат членовите на избирачкиот одбор.

B

Beginner

Гостин
Добро според вас никој не умира од корона. Сите држави намерно кријат бројки и гледат помалку да пријават само според вашата ретардирана логика дека СЗО ги финансирала ако пријават повеќе мртви(УК 10000 починати им ги нема во официјална бројка). Луѓе со дијабетис живеат долг живот ама заради вирусот може да настрадат од неодговорни што ќе ги заразат. Исто колку само ги има со висок крвен притисок и да не ги набројувам сите други ризични групи. За Македонија може има 30 починати што не биле стварно од корона што со другите 300.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Ke recime deka ne me sfati posto ocigledno toa sto te citirav nema dopirni tocki so tvojot nesfatlivo dolg i totalno bezveze post. Koga sme kaj postovite, sigurno i drugi ti rekle. Ne go tupi do tolku so kilometarski postovi, nikoj ne gi cita do kraj( vklucitelno ni jas sega iako me oznaci).
Го избришав, грев ме фати. Плус во интерес на темата да не терам офф топик, кој ќе се расправа, викенд е и немам намера да го трошам на тебе. Ако сакаш пак ќе го постирам? Не знам само дали доволно ќе достои од горенаведените причини. Имај убав викенд Владе :smirce:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.310
Поени од реакции
18.344
Плачам за иднината на човештвото.....

Што очекувавте искрено, па што сте волку изненадени. Вакви слики глеам од сите земји. Џабе се ругаше неписмениот народ тука :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.085
Поени од реакции
23.549
Го избришав, грев ме фати. Плус во интерес на темата да не терам офф топик, кој ќе се расправа, викенд е и немам намера да го трошам на тебе. Ако сакаш пак ќе го постирам? Не знам само дали доволно ќе достои од горенаведените причини. Имај убав викенд Владе :smirce:
Grev go fatilo,poo sam kloca ke si manam. A za off topik to bese povekje od sigurno, nemorav ni da se zamaram da go citam do kraj kilometarskiot post,uste odma se vide toa. Tuku postiraj go pak, nemozes da znaes, mozi na nekoj i mu e do tolku dosadno.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.193
Поени од реакции
13.047
Што очекувавте искрено, па што сте волку изненадени. Вакви слики глеам од сите земји. Џабе се ругаше неписмениот народ тука :D
Очекуваат дека светот ќе застане и повеќето луѓе ќе живееат во бункери под земја чекајќи го денот коа ќе ги сотре короната.

Ама тоа нема да трае долго,дали 5 години(така кажа вилипче).

У меѓувреме ќе ја исправаат кривата

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Добро според вас никој не умира од корона. Сите држави намерно кријат бројки и гледат помалку да пријават само според вашата ретардирана логика дека СЗО ги финансирала ако пријават повеќе мртви(УК 10000 починати им ги нема во официјална бројка). Луѓе со дијабетис живеат долг живот ама заради вирусот може да настрадат од неодговорни што ќе ги заразат. Исто колку само ги има со висок крвен притисок и да не ги набројувам сите други ризични групи. За Македонија може има 30 починати што не биле стварно од корона што со другите 300.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Ако до сега не си сватил, нема ни да сватиш. И не, не е само кај нас, секаде е бројот на умрени пумпан, и тоа е главната причина за сомнежот дека се работи за голема местенка.
Исто како на спортска да се клади судија на плус голови и на секои 5 минути да суди непостоечки пенали за да паднат што повеќе голови. И да не те тангира посебно утакмицата, а мораш да ја гледаш, едноставно ќе те иритира тоа што го гледаш.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Grev go fatilo,poo sam kloca ke si manam. A za off topik to bese povekje od sigurno, nemorav ni da se zamaram da go citam do kraj kilometarskiot post,uste odma se vide toa. Tuku postiraj go pak, nemozes da znaes, mozi na nekoj i mu e do tolku dosadno.
Велиш? До душа нема што да се знае нешто посебно за тебе, освен наведените факти, стара слика во нова рамка. Навистина досадно и тажно.

Kajgana Shop

На врв Bottom