Владе...те гледам се разбркуваш по темиве со твоите некогашни и сегашни душмани, се понашаш како некој инквизитор, си се ставил во улога на лустратор, одмазник, ко Ќосето ако преферираш повеќе. Гледај, јас те разбирам, има овде што не те знаат, нови ликови кои што веројатно се целите во прашалници, се чудат кој е овој циник и зошто е толку огорчен. Јас немам намера да ја хранам твојата суета, многу ми е лесно да те заобиколам, како што впрочем мнозина други прават, така да твоите ноќни рации по форумов се сведуваат на ,,кучињата лаат, карванот си врви" - ти си кучето во контекстов. Имам разбирачка за тебе, не да не, веројатно си набил комплекси, по што ликовиве што ги прозиваш, на една тема не беа баш благи со тебе. Со тек на време се претвори во симбол на полтронизам, лоша епизода од едно време.
Е сега ти се служиш со хипокризија, демек твоите аргументи тогаш извираа чисто од твоите всадени вредности за патриотизам и објективно гледање на работите, кога само во суштина стануваше збор за твои лични интереси кои што очигледно неслучајно се поклопуваа со интересите на тогашната власт. И тука завршува валидноста на твоите аргументи и твоето настојување да се прикажеш како некој голем визионер, патриот. Во суштина во оваа држава никој нема право да се нарече патриот, а најмалку ти.
Така да, што се однесува до мене слободно можеш да продолжиш со твојот лов на вештерки низ форумов, глеам ти значи, веројатно имаш и листа составено. Мене ми звучиш тажно и кога и да видам пост од тебе на форумов во последно време вака те замислувам: