Левица - Политичка партија

Дали ќе гласате за Левица на Парламентарните избори?

• Да

• Ќе гласам за мафијашката коалиција СДССМ-ДПМНЕ

• Не

• Ќе гласам за друга "ТРЕТА ОПЦИЈА" партија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Каква врска имаат десничарски фракции?
Епа тоа што Левица чисто декларативно ги има ставено овие работи, договорот од Преспа и ред останати со кои што во реалноста повеќе би требало ВМРО да се занимава, ама тие молчат ко пи*ки и во главно се занимаваат со тривијалности и правење на глупи спотови. Се фатиле со докажување дека Заев е тежок криминалец, и што со тоа? Па таа работа и врапците на жиците од бандерите ја знаат. Си го мерат кој е поголем криминалец, кој ја пое*ал државата повеќе. Реков и порано, на ВМРО му е оставен огромен простор да биде она што е или барем она што глуми дека е, десничарска национална партија. Во случајов Левица повеќе личи на тоа отколку ВМРО, што е пак тотална иронија. Еве јас пример, повеќе се идентификувам со десничарството, но големи се шансите да гласам за Левица на избориве. Не оти сум надвор од умот и верувам во ревизионизам, дека Левица би го вратила името и останати глупости кои што оваа влада ги направи, едноставно затоа што ВМРО не си ја одигра улогата што требаше да ја одигра последниве 3-4 години, да раскине целосно до рецидивите на Грујо и ако не, барем декларативно да биде она за што се претставува, да заземе став за важните национални прашања, а не да ќутат ко пи*ки и да спинуваат со работи за СДС за кои што на сите ни се јасни, дека се очај и блам, криминогено дувло на предавници.
Па мислам...видете со што настапува ВМРО на овие избори, кандидатите по изборни единици му се сите испукани куршуми, ќорци. Нема млад дух, нови лица. Останаа двајца без тројца, дури и оние крила што предходно ги поддржуваа се оградија од нив. Наместо да итаат кон сигурна победа, се сведоа на калкулации, очај!

Инаку за муабетот со меѓународните политики на Левица, се согласувам. Нека се фокусираат на внатрешни работи, работнички права, образование, здравство, социјала...никој не бара од нив да се водат строго по идеологија, нека користат малку и логика.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Темата е привремено затворена.

/мод

едит:

@Vladimir1984 - 15 дена бан од тема. (континуирани навреди). Ако и после тоа продолжи со таков темперамент, ќе биде перманентно остранет од темава/форумов.

Темата е отворена.

Последно уредено:
Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Ве обожавам еј! :pos: 30 години државава ни ја упропастуваат а вие за Левица се фативте.:pos:Не гласале за никој. Па такви ко вас чекаат тие. Наместо да ги збришиме и да им удриме најголем шамар, ние апатични до максимум. Во сеното игла барате. Дај формирајте партија па за вас да гласаме ,даа...

Еве ако не ви се свиѓаат нештата, пополнете пристапница, станете член и променете нешто во партијата ако не ви одговара. Президиумот на Левица бар ќе ви даде шанса како "мала" партија да ги пополните недостатоците која ги има. За разлика од прецедателчињата по општински штабови кои изиграваат шеици на кои ако им се пожалите ќе ве отераат у три пичке материне.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ве обожавам еј! :pos: 30 години државава ни ја упропастуваат а вие за Левица се фативте.:pos:Не гласале за никој. Па такви ко вас чекаат тие. Наместо да ги збришиме и да им удриме најголем шамар, ние апатични до максимум. Во сеното игла барате. Дај формирајте партија па за вас да гласаме ,даа...

Еве ако не ви се свиѓаат нештата, пополнете пристапница, станете член и променете нешто во партијата ако не ви одговара. Президиумот на Левица бар ќе ви даде шанса како "мала" партија да ги пополните недостатоците која ги има. За разлика од прецедателчињата по општински штабови кои изиграваат шеици на кои ако им се пожалите ќе ве отераат у три пичке материне.
(y) Тотално истото го мислам

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.210
Поени од реакции
12.012

Чудно е како, на форум, започна на големи партии да им смета малата Левица.
Не дека Левица ќе освојат повеќе од 1-2 пратеници, но излага дека на никој не му паѓа лесно да губи од колачот на пратенички места.

Во однос на леснотијата со која се плука по малите партии како неорганизирани, без структура и слично, се согласувам со тебе во целост - нека формира некој партија па нека се соочи со секојдневната "леснотија" во партиското функционирање.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Пак ќе повторам - му се вага секој слог, не секој збор. Муртинецон тресе по три тона глупости и лаги дневно, ама него ќе го полираат...
Добро 2016 Заев нели беше истиот? Како тогаш не можевте да ја видите неписменоста и простотијата кај него?
Убаво се сеќавам кога го величевте на форумов.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.531
Поени од реакции
4.366
Добро 2016 Заев нели беше истиот? Како тогаш не можевте да ја видите неписменоста и простотијата кај него?
Зарем не беше очигледно уште од 2015? Уште од тогаш се дружеше со сомнителни ликови од...еден одреден блок. Уште тогаш планираше...нешто екстремно глупо.
А да...и уште тогаш употреби средношколци и студенити за неговата агенда....
Исто како левица. Ветува трава програмата Алоооо

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Другари, со влез на двајца пратеници Левица нема да можи да менува од корен некои работи, но самото тоа што од една така мала партија ќе влезат двајца пратеници, тоа е знак дека на народот му светнало нешто во главата.

Мене лично ми е доста од ДПНЕ и СДС, па затоа 2016 ја избрав Левица, не дека партијата е совршена, далеку од тоа. Се сложувам дека има многу недостатоци, но Левица беше нешто најблиску до она што мислам дека една партија треба да го застапува. Едноставно неможете да барате совршенство во политичка партија.

За мене најголема грешка е неизлегување на избори или неважечко ливче. Ако ти смета нешто нема да можиш да го промениш со негласање, па макар и гласање на друга партија и покрај тоа што не ти се свиѓа.

2016 не ни се свиѓаше ДПНЕ, денес не треба да дозволиме да не ни се свиѓа само СДС. И двете партии добија шанса која не е искористена. Тоа треба да се казни. Ни поминаа животите... Децата, другарите, браќата и сестрите ни заминаа заради стокиве. И што? Ќе седиме со вкрстени раце? Нема ништо да превземиме? Едноставно мора да се побуди свеста, да се излези и да се гласа против кланов.

Доста со обвинувања на сметка на Левица. Нема смисла! Не држи вода!

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Другари, со влез на двајца пратеници Левица нема да можи да менува од корен некои работи, но самото тоа што од една така мала партија ќе влезат двајца пратеници, тоа е знак дека на народот му светнало нешто во главата.

Мене лично ми е доста од ДПНЕ и СДС, па затоа 2016 ја избрав Левица, не дека партијата е совршена, далеку од тоа. Се сложувам дека има многу недостатоци, но Левица беше нешто најблиску до она што мислам дека една партија треба да го застапува. Едноставно неможете да барате совршенство во политичка партија.

За мене најголема грешка е неизлегување на избори или неважечко ливче. Ако ти смета нешто нема да можиш да го промениш со негласање, па макар и гласање на друга партија и покрај тоа што не ти се свиѓа.

2016 не ни се свиѓаше ДПНЕ, денес не треба да дозволиме да не ни се свиѓа само СДС. И двете партии добија шанса која не е искористена. Тоа треба да се казни. Ни поминаа животите... Децата, другарите, браќата и сестрите ни заминаа заради стокиве. И што? Ќе седиме со вкрстени раце? Нема ништо да превземиме? Едноставно мора да се побуди свеста, да се излези и да се гласа против кланов.

Доста со обвинувања на сметка на Левица. Нема смисла! Не држи вода!
За еден глас во да речам 50000 за Левица да фатам корона. Некако не ми држи ни вода ни есап. Доста од партии кој го ставаат животот на граѓаните на коцка.

Член од
9 мај 2018
Мислења
1.628
Поени од реакции
2.168
Искрено јас бев СДС да дојде на власт пошто тогаш мислев дека не може полошо. Дома фамилијата за разлика од 2016, денес има поголем приход за 11 илјади денари.
Еве ти кажи во мое име што мислиш, дали било правилна одлука тие да дојдат на власт 2016?

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Искрено јас бев СДС да дојде на власт пошто тогаш мислев дека не може полошо. Дома фамилијата за разлика од 2016, денес има поголем приход за 11 илјади денари.
Еве ти кажи во мое име што мислиш, дали било правилна одлука тие да дојдат на власт 2016?
Друже немој со вакви провидни споредувања.Тоа е исто како дакажеме ее овие колку фабрики отворија, подобри се од овие сега.И двете се точни ама не се вистинска промена за работничката класа, стандардот од 2016 до сега знаел ли колку е рипнат.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
Извини вака што се уфрлам, можда е некултурно пошто прашањето не е адресирано до мене, еве јас од прва ќе речам оти тоа беше грешка од оваа дистанца, не беше правилна одлука.

Исто, добронамерна препорака би ти рекол да не бидеш толку искрен, не ви треба да се поврзувате со СДС на ниту еден начин, оти и онака од некои сте перцепирани како нивни сателит, не им давајте аргументи во рака, играјте мудро.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ако не те мрзи, побарај. Со цел интегритет тврдам дека моите ставови за тој опинок не се променети.
Еве и сега ќе кажам дека јас го подржував изворно движењето Протестирам, кое тргна со Солидарност, подоцна Левица. Учествуваа ликови како Апасиев, Савевски и слични, за подоцна да успее сдс и нив да ги раскара.
Е сега, морам да кажам дека подоцна сериозно ме разочара Апасиев со оној промашен концепт Бојкотирам, кој на сдс му дојде како 1 на 10. И уште го вергла тоа како патриотски став. На такви прашања се одговара со мнозинско, гласно НЕ, а тој реши да прави ајвар со подржикоњот и другите фејк-патриоти. Денеска Апасиев е мета на напади на сдс, кои се траги-патетични. Јас не го критикувам од тој аспект. Можеби повеќе се обидуваше да го стимулира народот да остане дома и да не излегува на референдум, за разлика од дпне кое делуваше како дрогиран коњ, меѓутоа и тој и тие ја изиграа играта што сдс им ја подметна. Можам да разберам вмронските гниди дека беа под закана на затвор, а тој изигра наивно, дилетантски.

Член од
13 март 2009
Мислења
1.968
Поени од реакции
1.868
Ако не те мрзи, побарај. Со цел интегритет тврдам дека моите ставови за тој опинок не се променети.
Еве и сега ќе кажам дека јас го подржував изворно движењето Протестирам, кое тргна со Солидарност, подоцна Левица. Учествуваа ликови како Апасиев, Савевски и слични, за подоцна да успее сдс и нив да ги раскара.
Е сега, морам да кажам дека подоцна сериозно ме разочара Апасиев со оној промашен концепт Бојкотирам, кој на сдс му дојде како 1 на 10. И уште го вергла тоа како патриотски став. На такви прашања се одговара со мнозинско, гласно НЕ, а тој реши да прави ајвар со подржикоњот и другите фејк-патриоти. Денеска Апасиев е мета на напади на сдс, кои се траги-патетични. Јас не го критикувам од тој аспект. Можеби повеќе се обидуваше да го стимулира народот да остане дома и да не излегува на референдум, за разлика од дпне кое делуваше како дрогиран коњ, меѓутоа и тој и тие ја изиграа играта што сдс им ја подметна. Можам да разберам вмронските гниди дека беа под закана на затвор, а тој изигра наивно, дилетантски.
Според мене разликата е во тоа што Апасиев и Левица го направија заради неискуство, заради тоа што слепо веруваа дека правото и правосудството ќе си ја завршат својата работа. А вмро едноставно перфектно си ја одигра својата улога и на некој начин кумуваше на промената на името.
Впрочем и тоа ми е единствената работа која ми "смета" кај Левица, не знам колку знаат да ја играат играта наречена политика, се плашам да не бидат изедени од мршојадците кои веќе 30 години ка владеат државата.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Не, апсолутно не беше правилна одлука они да дојдат на власт. Па за 200 евра ли се продавате? Вредеше ли?

Искрено да, ме мрзи да барам сега. Можеби и не си бил меѓу тие што го фалеле. Но! Се сеќавам дека беше еден од неколкуте што еднаш ме нападнавте кога напишав дека ДПНЕ мора да останат на власт, дека со СДС ќе биде многу полошо. За името пак да не почнувам. Иако отворено си кажа во 2008 во Валандово дека кичмата треба да се свитка, а и Рада на изборите потоа кога велеше за 6 месеци во Нато влегуваме.

Знам дека фатив ептен офтопик, ама за Левица немам повеќе што да кажам, освен дека ги поддржувам и би сакал да добијат некое место.

Kajgana Shop

На врв Bottom