И ти и останатите ко тебе - баталите ги тие адхоминем моменти, тоа каков сум јас или која боја ми е омилена, колку спијам дневно...
Кажи ако имаш забелешка на конкретно писание од мене. Кажи - еве ова што си го пишал, не е точно или не е така....
Немојте мене со наивен адхоминем да ми идете за таа тема. Премногу е сериозна за да се занимавам со твоите, на курлис, или на чосмо адхоминемите. Никој од вас тројца не кажа што точно што сум напишал сметаат дека не е така, туку како мали деца одма одите на ад хоминем. Јас сум бил ова или она. Небитно у дискусијава кој сум ја и што сум. Мене лично ме боли уво и ти и другите два кричра, што прават у животов, а реагирам само на напишаното. Друго од вас, освен напишаното, тука ми е нерелевантно.
Значи, еве, како на мало дете ти објаснуем, за дури и ти да сфатиш: Посочи конкретно со кој пост во темава не се согласуваш и зошто, не се занимавај со тоа ја каков сум. Темава е за корона, не за мене.
Докажано е и сам си потврдил дека ти размислуваш како мало дете, т.е. дозволуваш да те лажат со години, затоа пробај активирај мозок, може ќе си помогнеш себеси и на фамилијата.
Ефикасни беа мерките, дур одредени групи граѓани во некои региони, не решија масовно да не ги почитуваат мерките, поради масовно организирање семејни собири.
така вели статитиката и хронологијата на настани
Ова што си го напишал, не одговара со реалната состојба. Доказ ти се 100ци постови од темава од март па до сега.
Тоа што ти си одбираш да веруваш во тоа, твој избор, како што досега си верувал во многу други неосновани работи.
@Saber Rider нема потреба од лажења и манипулации. Сите што сме ја читале темава од март па навака, знаеме што е пишувано.
Тоа што излезе на виделина дека не е*аваа со квази мерки, а вас тешко ви е да признаете, ќе си платиме следните бранови.
Во тој период, никој НЕ носеше маски, старите се гужваа насекаде, иако се ризична група, ниту 1% од нив не се разболеа, народ во сите автобуси гужви, па после место да зголемат број на автобус да се намали гужвата, тие намалија број на автобуси. Во маркети беше лудница, самите пишувавте дека не се објавува карантин за викенд 5до12 и пак немаше разболени, администрација не работеше, ама сите споделувавте слико како се по кафиња или надвор се дружат итн итн.
Тоа што сте се фатиле за собирите на шќиптарите, говори дека врска немате какво било кај нив пред тој период, иако тука дел ви споделуваа, дека во тие населби/градови се е како претходно, ама пак негирате.
Самите пишувавте кое фајде од квази мерки, демек преку ден вирусот го немало, вечерно ли само заразувал, итн итн и одма се заборавивте.
Да се работеше за толку опасно и да сакаа да не заштитат, се знае, 14+ дена сите по дома, само полиција и војска надвор.