Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

C

CoolIris

Гостин
Ќе умреш од глад и ако ја направам питата. По вкус и мирис ќе потсеќа на сунѓер. :)

П.С.
Да се допрецизирам:
Кардиологот работи и живее во еден град, а сега е во друг град.
Ваљда нема да ме оставиш така да умрам? Ваљда ќе проработи човечното во тебе, ќе се потрудиш нешто да испадне o_O .

Да се допрецизирам и јас.
Ако еден кардиолог така се однесува, дали тоа значи дека и сите други кардиолози така се однесуваат?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Вчера и излезе и вториот контролен тест на мајка ми и пак е негативна.
Вчера излезе од дома првпат после 01.06, за заебанција и истурив чашка вода на излегување :D

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
И ти и останатите ко тебе - баталите ги тие адхоминем моменти, тоа каков сум јас или која боја ми е омилена, колку спијам дневно...
Кажи ако имаш забелешка на конкретно писание од мене. Кажи - еве ова што си го пишал, не е точно или не е така....
Како да се баталат?
Па имаме забелешки, сто пати едно исто повторуваш, тоа е спам.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.328
Поени од реакции
7.686
И ти и останатите ко тебе - баталите ги тие адхоминем моменти, тоа каков сум јас или која боја ми е омилена, колку спијам дневно...
Кажи ако имаш забелешка на конкретно писание од мене. Кажи - еве ова што си го пишал, не е точно или не е така....

Немојте мене со наивен адхоминем да ми идете за таа тема. Премногу е сериозна за да се занимавам со твоите, на курлис, или на чосмо адхоминемите. Никој од вас тројца не кажа што точно што сум напишал сметаат дека не е така, туку како мали деца одма одите на ад хоминем. Јас сум бил ова или она. Небитно у дискусијава кој сум ја и што сум. Мене лично ме боли уво и ти и другите два кричра, што прават у животов, а реагирам само на напишаното. Друго од вас, освен напишаното, тука ми е нерелевантно.

Значи, еве, како на мало дете ти објаснуем, за дури и ти да сфатиш: Посочи конкретно со кој пост во темава не се согласуваш и зошто, не се занимавај со тоа ја каков сум. Темава е за корона, не за мене.
Докажано е и сам си потврдил дека ти размислуваш како мало дете, т.е. дозволуваш да те лажат со години, затоа пробај активирај мозок, може ќе си помогнеш себеси и на фамилијата.

Ефикасни беа мерките, дур одредени групи граѓани во некои региони, не решија масовно да не ги почитуваат мерките, поради масовно организирање семејни собири.
така вели статитиката и хронологијата на настани
Ова што си го напишал, не одговара со реалната состојба. Доказ ти се 100ци постови од темава од март па до сега.
Тоа што ти си одбираш да веруваш во тоа, твој избор, како што досега си верувал во многу други неосновани работи.

@Saber Rider нема потреба од лажења и манипулации. Сите што сме ја читале темава од март па навака, знаеме што е пишувано.
Тоа што излезе на виделина дека не е*аваа со квази мерки, а вас тешко ви е да признаете, ќе си платиме следните бранови.

Во тој период, никој НЕ носеше маски, старите се гужваа насекаде, иако се ризична група, ниту 1% од нив не се разболеа, народ во сите автобуси гужви, па после место да зголемат број на автобус да се намали гужвата, тие намалија број на автобуси. Во маркети беше лудница, самите пишувавте дека не се објавува карантин за викенд 5до12 и пак немаше разболени, администрација не работеше, ама сите споделувавте слико како се по кафиња или надвор се дружат итн итн.
Тоа што сте се фатиле за собирите на шќиптарите, говори дека врска немате какво било кај нив пред тој период, иако тука дел ви споделуваа, дека во тие населби/градови се е како претходно, ама пак негирате.

Самите пишувавте кое фајде од квази мерки, демек преку ден вирусот го немало, вечерно ли само заразувал, итн итн и одма се заборавивте.

Да се работеше за толку опасно и да сакаа да не заштитат, се знае, 14+ дена сите по дома, само полиција и војска надвор.

• Ми се допаѓа
Reactions: ski
Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Секој со среќата е работата кај куроната.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Како да се баталат?
Па имаме забелешки, сто пати едно исто повторуваш, тоа е спам.
Пa тaкa aкo гледaш,милиoн пaти се пoвтoрувa се еднo те истo нa темaвa.Oд прв пoст нaвaму целo време истoтo

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Најголем доказ за нефункционалноста на демократијата како систем кој дозволува секој да си го сподели своето мислење ми е Бафра.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.050
Докажано е и сам си потврдил дека ти размислуваш како мало дете, т.е. дозволуваш да те лажат со години, затоа пробај активирај мозок, може ќе си помогнеш себеси и на фамилијата.
Океј, мое беше да посочам дека нема логика да се иде адхоминем, на било која тема, а посебно не на овие.
Твое беше, изгледа баш ради тоа, да продолжиш со адхоминем.
Можеби се надеваш дека ќе изреагирам некако, па да ме банираат или нешто слично. Може само си глуп, може свашата да е.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Тотално непредвидлива болест.Стварно е нејасно како во домот на пациент со тешка клиничка слика домашните сите негативни ,иако во години со хронични болести?Сигурно низ дома не носеле маски и одржувале дистанца?Од една страна и добро шо е така,ама по се изгледа научнициве се уште неможат да го разберат вирусов до крај!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Тотално непредвидлива болест.Стварно е нејасно како во домот на пациент со тешка клиничка слика домашните сите негативни ,иако во години со хронични болести?Сигурно низ дома не носеле маски и одржувале дистанца?Од една страна и добро шо е така,ама по се изгледа научнициве се уште неможат да го разберат вирусов до крај!
432923423 луѓе, исто толку различни организми. На онкологија имаат пациентка која со карцином на бели дробови си тера 10 години - како, никој не знае, по трудови на семинари ја спомнувале па доктори од Италија доаѓале да ја испитуваат од што не верувале дека постои нешто такво. Исклучоци секогаш има ама генералната слика е таа - дека со дистанца од 2 метра или маска кога не можеш да одржуваш дистанца, шансите се премногу мали.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Најголем доказ за нефункционалноста на демократијата како систем кој дозволува секој да си го сподели своето мислење ми е Бафра.
Секој барем еднаш се изгорел штом се фатил во костец со побратимот Бафра. Тој ти е еквивалент на ѕидот во дневната.
Имаше еден член на темава, на кратко се појави и ја имаше таа несреќа да се фати во костец со него.
Овој му објаснува за функцијата на вирусите, начинот на кој што делуваат во човечкиот организам, врзување со клетка, процесите кои што се одвиваат внатре, геном...како се шират и.т.н. Му вика јас сум се школовал за овие работи, не се толку едноставни...
И доаѓа Бафра во негов стил и му вели: Абе ти можда си учел, си се образувал за тоа ама чекај сега јас да ти објаснам некои работи...

Еве дел од тој сизифовски труд на членот @Vucjak неговата дон Кихотовска борба:

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.612
Поени од реакции
7.743
Во последните 24 часа се направени 1140 тестирања, а регистрирани се 126 нови случаи на ковид-19 во:
- Скопје 66
- Куманово 6
- Штип 15
- Прилеп 3
- Тетово 19
- Струга 2
- Велес 2
- Битола 1
- Кавадарци 4
- Гостивар 2
- Пробиштип 2
- Свети Николе 1
- Ресен 3

Починати се 4 лица, по еден пациент од Скопје, Прилеп, Тетово и Гостивар.
Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 48 оздравени пациенти.
- Скопје 43
- Штип 1
- Битола 1
- Ресен 3
Досега во земјата се направени вкупно 60.773 тестирања на ковид -19. Денеска нема тестирања во рамките на скринингот.
Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 6334, бројката на оздравени пациенти е 2475, на починати е 302, а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3557.
На Инфективната клиника во изминативе 24 часа примени се 8 пациенти. Вкупно се хоспитализирани 92 пациенти. На кислородна поддршка се 43 пациенти, нема пациенти на механичка вентилација.
Во болницата во Козле се хоспитализирани 23 возрасни пациенти позитивни на ковид-19, три деца позитивни и четири со симптоми на вирусот.
Во ГОБ „8 Септември“ примени се 18 нови, вкупно хоспитализирани се 140 пациенти. На респираторна машина се 11 пациенти.
Во болницата во Битола се хоспитализирани 45, а во болницата во Штип се хоспитализирани 33 пациенти. На инфективните одделенија во Тетово, Охрид, Велес, Куманово и Прилеп се хоспитализирани 74 пациенти - позитивни и сомнителни на ковид-19.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.656
Поени од реакции
18.911
Ќути надолу идат бројките, да се надеваме дека овој тренд ќе продолжи

Kajgana Shop

На врв Bottom