Донев
★★
- Член од
- 9 мај 2008
- Мислења
- 35.760
- Поени од реакции
- 52.730
Не се.насочени се кон освојување трофеи
Не се.насочени се кон освојување трофеи
Какво е тоа објективно, а се изземаат 80% од факторите што влијаат на цената?
А по кои критериуми се водиш? Мора да се водиме според истите критериуми по кои се водат они, на реалниот пазар. Ние нема како да си смислуваме наши.Многу точно. Но бидејќи јас не сум во таа машинерија, имам слободен видик објективно да расудувам и анализирам надвор од таа рамка.
Ако веќе не можат самите клубови. И тоа се обидувам да му го кажам.
По она што е прикажано на терен. Игри, статистика, квалитет. На пазарот ова е последен критериум. На пазарот се водат по сите, освен по фудбалските критериуми. Јас не измислувам топла вода, овие критериуми по кои се водам постојат отсекогаш. Постојат и сега, само што се тотално занемарени и неважни во денешниот фудбал, за жал.А по кои критериуми се водиш? Мора да се водиме според истите критериуми по кои се водат они, на реалниот пазар. Ние нема како да си смислуваме наши.
Точно знаев дека првиот дел вака ќе го сфатиш.
Тоа не е мое субјективно гледање. Нема врска постот со ,,sepak toa e samo moe mislenje".
Објективно е, со таа разлика што јас не морам да се прилагодувам на пазар или барања од клуб, бидејќи не сум во таква позиција.
Еве, утре ќе дојде некој да го бара Хадсон-Одои од Челзи и Челзи за него ќе бара 300 милиони фунти. Што ќе значи тоа? Дека вредноста на играчот е толкава? Што би мислел ти во таа ситуација?
Не знам за порано, но сакале или не сакале, Арсенал (тотално се измести дискусијата и поената, но ајде) сега мора да се држи до тој концепт. Арсенал не е толку финансиски моќен да се бори со помоќните од него, а изгубената борба на пазарот ќе се одрази и на терен, секако. Ништо друго не му преостанува освен да се посвети на својата академија и да ја доразвие скаутинг службата.
И ова не е случај само со Арсенал, туку и со многу други клубови.
Хибриди се возможни, нешто кое Челзи сега го практикува, но многу тешко остварливи.
Работава, госпоѓо, по 11-ти пат се јавувам...Па како да го сфатам кога пиша „тоа е само мое мислење“.
Тоа што не мораш да се прилагодуваш затоа што не си во можност да купуваш, лично ти, не значи дека мислењето ти е објективно.
Најкратко, ако Сити ти го бара Хадсон Одои, ќе можете да му извадите 80м а ако го бара Вотфорд, ќе можете да му извадите 30м.
Пак доаѓаме до тоа, влијае кој купува и колку треба да купува и кој продава и колку и дали треба да продава.
Ти го спомнале Кепа, можеби не вреди 80м, можеби не тогаш кога го купивте ама ви беше нож до коска и не сакавте да завршите со некој треторазреден небитен голман па плативте за иднината. Мислам дека со @vidooq еднаш дискутиравме на форумов баш на темава, дека во ова време повеќе се плаќа за иднина и потенцијал а не за моменталното достигнување.
Мбапе вредеше 155м (120м + 35м за позајмица) со сезоните во Монако? Можеби не ама ПСЖ си го платија за потенцијалот и сега кога ќе видиш, после 2-3 сезони во каква ѕверотиња е прераснат, ќе сфатиш дека вреди.
Сан е поверодостоен од Скај моментално, без зафркации.А јас не знам ни од каде е онаа информација кога ниту еден од веродостојните новинари не пиша онакво нешто (барем до попладнево)
Истото го имам приметено, затоа и пишав така, се почесто им се случува да се истрчаат со инфо и после да бришат твитовиСан е поверодостоен од Скај моментално, без зафркации.
Репер за цената на Санчо ќе биде Жоао Феликс, нема шанси да го продадат Санчо поефтино од Феликс што е и нормално, Санчо има подобра сезона во посилна лига во споредба со Феликс пред трансферот.
Пардон,ваљда мислеше посилна лига пред да го потпишат Жоао во Атлети
Се корегирав одма ама веќе испратен беше постотКој ќе и објасни дека @Leo Bonnie мисли на португалска лига (од каде што дојде Феликс) кога кажа „посилна лига“?
После јебања нема кајањаСе корегирав одма ама веќе испратен беше постот