Што подразбираш под „реална цена“?Толку му е реалната цена и тоа врх главе.
Ова се 60 милиони евра, мислам дека 80 вреди Санчо. И веројатно тука негде и ќе се исценкаат.Broke.
Шала настрана, паметно. Толку му е реалната цена и тоа врх главе.
Тоа што не е 120 милиони евра за 19 годишен Англичанец кој изиграл една цела солидна сезона во Бундес.Што подразбираш под „реална цена“?
Јас сум сигурен дека баш ова лето ќе го купат. Нема многу избор на пазарот за квалитетни десни крила, огромна дупка има Јунајтед на таа позиција, едноставно мораат. Освен ако не го купат Грилиш па да го тераат да глуми десно крило, што пак не го бива.Тоа што не е 120 милиони евра за 19 годишен Англичанец кој изиграл една цела солидна сезона во Бундес.
@Vladimir1984
Не мислам дека Јунајтед ова лето би го ангажирал. Следно, има шанси.
Па од 120 до 50 има огромна разлика а и мислам дека милион пати е дискутирано на форумов дека цената варира од тоа колку некој тим сака/мора да продаде и секако другиот тим сака/мора да купи.Тоа што не е 120 милиони евра за 19 годишен Англичанец кој изиграл една цела солидна сезона во Бундес.
Многу неконстантен, често повреден и нема баш некоја завршница, ако тебе лично Стерлинг те нервира и не ти е по кејф, со овој од Рома ќе баталиш фудбал и ќе се пребациш на риболов.Инаку, го има некој гледано тој Турчинот во Рома што игра на десно? Многу го фалат и се зборуваше дека ако Јунјатед не успее да го купи Санчо тој е следната опција.
Баш охрабрувачки.Многу неконстантен, често повреден и нема баш некоја завршница, ако тебе лично Стерлинг те нервира и не ти е по кејф, со овој од Рома ќе баталиш фудбал и ќе се пребациш на риболов.
Милан беше заинтересиран за него зимава, требаше да прават некоја трампа со Сусо ама на крајот не успеа тоа.
Така де. И не само желбата за продавање/купување, туку и пазарот како таков.Па од 120 до 50 има огромна разлика а и мислам дека милион пати е дискутирано на форумов дека цената варира од тоа колку некој тим сака/мора да продаде и секако другиот тим сака/мора да купи.
Епа, пак доаѓаме до тоа дека ако Дортмунд не сака да продаде, може да си стои на 100тина, како што стоеше со Дембеле. Нема реална или нереална цена, никогаш не ни имало. Играч како Милнер ние го имаме земено за џабе и играч како Керол го имаме платено 35м фунти.Така де. И не само желбата за продавање/купување, туку и пазарот како таков.
Односно, цената на Санчо доколку ги тргнеме настрана овие фактори.
Санчо каков таков, или дали цената од 50 милиони соодвествува со неговите квалитети и досега прикажаното во кариерата.
Соодвествува и тоа врх главе, за таа сума.
Бидејќи, да не забораваме, Нелсон од Арсенал лани во исто време правеше попрара во Хофенхајм, еве го сега не може да мрдне од клупа кај Артета и тоа кај Артета кој дава шанси на млади фудбалери.
Чисто за илустрација.
Ама овде јас не зборувам како Марина Грановскаија или Еду од Арсенал. Овде зборувам како РАТМ и апсолутно имам слобода јас да ги вреднувам играчите според некои повеќе или помалку, објективни критериуми. Затоа можам да кажам дека Милнер би вредел денес минимум 50-60 милиони евра. Мене пазарот и изместените вредности во фудбалот не ми влијаат, ниту пак ми диктираат мислење. Ако ме разбираш.Епа, пак доаѓаме до тоа дека ако Дортмунд не сака да продаде, може да си стои на 100тина, како што стоеше со Дембеле. Нема реална или нереална цена, никогаш не ни имало. Играч како Милнер ние го имаме земено за џабе и играч како Керол го имаме платено 35м фунти.
А за Артета, од каде заклучокот? Од сезонава и негови 15 кола со тим кој е составен од параолимпијци? Мислиш да би го имал квалитетот на Ливерпул, Сити и/или Челзи би давал иста шанса на младинци?
Добро, никој тебе не може да ти забрани да пишуваш што мислиш ама праиме муабет за реални работи. Јас тука можам да дојдам и да пишувам дека Ливерпул во еден преоден рок може да ги купи КДБ, Мбапе и Кулибали, тоа е сепак мое мислење, ако ме разбирашАма овде јас не зборувам како Марина Грановскаија или Еду од Арсенал. Овде зборувам како РАТМ и апсолутно имам слобода јас да ги вреднувам играчите според некои повеќе или помалку, објективни критериуми. Затоа можам да кажам дека Милнер би вредел денес минимум 50-60 милиони евра. Мене пазарот и изместените вредности во фудбалот не ми влијаат, ниту пак ми диктираат мислење. Ако ме разбираш.
Затоа, тоа што Дортмунд не мора да продава и ќе си остане веројатно на своето, мене од оваа позиција не ми игра значителна улога.
За Артета, доволно е да се види дека покрај Лаказет на клупа, во каква и форма да е, шанса пред него добиваат некои млади дечки. А и не мислам дека Арсенал би се косел со својата филозофија, поставувајќи тренер што не посветува внимание на младите фудбалери.
Точно знаев дека првиот дел вака ќе го сфатиш.Добро, никој тебе не може да ти забрани да пишуваш што мислиш ама праиме муабет за реални работи. Јас тука можам да дојдам и да пишувам дека Ливерпул во еден преоден рок може да ги купи КДБ, Мбапе и Кулибали, тоа е сепак мое мислење, ако ме разбираш
За Артета, пак ќе кажам, носиш заклучок кога во екипата има параолимпијци и мора на младинците да им даде шанса. Како клуб, како секој топ клуб, насочени се кон освојување трофеи а не развивање таленти и давање шанса на младинци. Тој пристап им донесе точно 0 титули у ПЛ декада ипол и една борба за титула во тоа време, затоа ни за оваа констатација не се согласувам со тебе.
Многу точно. Но бидејќи јас не сум во таа машинерија, имам слободен видик објективно да расудувам и анализирам надвор од таа рамка.Капитализмот по дифолт не препознава реална или нереална вредност на нештата. Реално е она што некој би го платил, нереално е она што нема да биде платено. Ако Јунајтед им ги плати бараните пати на Дортмунд тогаш Санчо вредел за тие пари. Ако на Дортмунд никој не им ги плати 100+ милиони колку што бараат, тогаш тој не вреди толу. Априори само може да си правиме муабет колку субјективно некој играч некому му вреди.