Toa e relativna rabota i zavisi od xx faktori....kaj mene se 40m2, bez nadvoresna izolacija so 4sezoni 6komori/3gumici_pvc*itong blokovi debelina 20sm, postavenost severo istok a i posle 15h.koga ke zavrti sonceto pak erniot zid e zapad i do zajdisonce go peci... Samo nekolku casa nema diirekt sonce ..i najvazno e kujka nee stan ...bidejki toplejne/ladejne na kujka i stan nee isto i za isti kvadrati da se raboti i ista postavenost itn....
Kako i da e mene mi se dopsga taa potrosuvacka. A veruvam i ako e pistena da ladi 24/7 a kako idat temperaturite ovie denovia ke ja ostavam taka a ne samo nekolku casa deka i poniska ke bidi. Dodeka e na ladenje do 500 i na greenje od 600 do 850w jas sum zadovolen pozdrav
За да ги препознаеш, погледај кои се три-четворица кои постојано меѓусебно си ставаат допаѓања на постовите (ретко од други ги добиваат), а кога некој ќе напише нешто лошо за нивниот бренд некогаш наизменично, друг пат колективно удираат провокации и навреди.
Ne mi se ostavaat klimite da ladat po cel den sega, moram da gi rabotam on off zoshto poradi X prichini strujata vo Ohrid sekoj den ja snemuva i pagja i se sekiram da ne gi lupne nekoj shok na klimite. Neznam sho e fintava so strujava.....
Ne mi se ostavaat klimite da ladat po cel den sega, moram da gi rabotam on off zoshto poradi X prichini strujata vo Ohrid sekoj den ja snemuva i pagja i se sekiram da ne gi lupne nekoj shok na klimite. Neznam sho e fintava so strujava.....
Bas me interesirase dali ke se spusti potrosuvackata taka da od rano sabajle vklucena i da prethodno zaboraaviv na EKO modot ikako sto gledate na temp nadvor od 35 stepeni si krcka na 260w znaci mozno bilo zadovolen top
Bas me interesirase dali ke se spusti potrosuvackata taka da od rano sabajle vklucena i da prethodno zaboraaviv na EKO modot ikako sto gledate na temp nadvor od 35 stepeni si krcka na 260w znaci mozno bilo zadovolen top
Lepi da ti kazam vistina ne mi e vaznonsto firma e samo da sinja vrsi rabotata za sto se dadeni parite
Ne znaci deka ako e vivax se e pogodeno ima badzanakmi vivax AEMI boze boze takva buka ja trese cela zgrada taa i ovaa kaj mene dve razlicni strani na svetov
Lepi da ti kazam vistina ne mi e vaznonsto firma e samo da sinja vrsi rabotata za sto se dadeni parite
Ne znaci deka ako e vivax se e pogodeno ima badzanakmi vivax AEMI boze boze takva buka ja trese cela zgrada taa i ovaa kaj mene dve razlicni strani na svetov
Бидејќи сум лаик, а читам дека сега има еуровент за GREE и Haier (и Vivax), па ако може некој да ми протолкува кој модел/бренд е подобар/поекономичен за ладење на добро изолирана просторија од 35м2?
1. GREE LOMO LC GWH12QB-K6DNB4I
2. Haier TIDE Green AS35TAMHRA/ 1U35YEMFRA
3. Vivax ACP-12CH35AERI R32
Или нешто друго што е близу тој ранг на цени од типот FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D или TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA?
Бидејќи сум лаик, а читам дека сега има еуровент за GREE и Haier (и Vivax), па ако може некој да ми протолкува кој модел/бренд е подобар/поекономичен за ладење на добро изолирана просторија од 35м2?
1. GREE LOMO LC GWH12QB-K6DNB4I
2. Haier TIDE Green AS35TAMHRA/ 1U35YEMFRA
3. Vivax ACP-12CH35AERI R32
Или нешто друго што е близу тој ранг на цени од типот FAIRY LCLH GWH12ACC-K6DNA1D или TUNDRA GREEN AS35TADHRA-CL/1U35MEEFRA?
Изгледа вие имате превисока температура во собата. Веројатно држите 26ц. Мислам дека за кај вас ако има простор подобро е да се разгледа парапетна единица од 5.5кв/7кв. Кај вас ако гледате 26ц на таван е 33ц, и опаѓа ефикасност. А со парапетна иако е 26ц во собата, влече од доле каде е 23ц и ефикасноста е поголема. Ако е таква ситуацијата, строго парапетна.
Klimava sto ti ja preporacuvaat ne e za domasna upotreba. Mnogu e bucna, izduv samo od gore.
Ne ja biva, baraj so izduv I gore I dole, kako Gree, Daikin, Toshiba....
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.