Александар Вучиќ - најголемиот диктатор на Балканот по падот на комунизмот?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Фино...баш за твојата епски добра Олуја...
На мои пријатели дедо и баба и чичко и стрина беа убиени во Книн. Дедо инвалид, неподвижен, роден и пораснат на тоа парче земја, не сакал да оди од куќа во која и децата и внуците пораснале. Класична егзекуција. Мислите ова е изолиран пример? Слободно релативизирајте ако така ви е поубаво...
Како лежерно дискутирате и тресете глупости и тоа со доза на ароганција. Сите експерти...
Феноменална акција. Со оглед на тоа што имаше 200-250.000 цивили на таа територија и учестуваа околу 150.000 војници од двете страни и беа преку 5.000 заробени бројот на воени злосторства за време на самата акција е скоро занемарлив. Згора на тоа не постојат никакви, ама баш никакви докази дека се работи за плански направени злосторства со цел да се исчистат Србите од Хрватска. Акција каква што секоја држава спроведува кога има бунт на својата меѓународно признаена територија.
Во месеците после Олуја има доста срања, но сепак бројот на убиени е релативно мал. Хаг проценува 324 цивилни жртви (што не значи секогаш и воено злосторство), Хрватското јавно обвинителство 214 убиени Срби цивили/заробеници.

п.с Ти имаш некои роднини на пријатели, јас имам фамилија што исрка стап 4 години пред Олуја, ама не ги користам тука за некои патетики.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Фино...баш за твојата епски добра Олуја...
На мои пријатели дедо и баба и чичко и стрина беа убиени во Книн. Дедо инвалид, неподвижен, роден и пораснат на тоа парче земја, не сакал да оди од куќа во која и децата и внуците пораснале. Класична егзекуција. Мислите ова е изолиран пример? Слободно релативизирајте ако така ви е поубаво...
Како лежерно дискутирате и тресете глупости и тоа со доза на ароганција. Сите експерти...
Па за тоа се виновни белградските елити. Многу срби го јадеа заради нивните големосрпски интереси, додека тие урлаа пред собраниската говорница некои луѓе остануваа без кров над главата. А фино лепо можело се' да се реши без тенкови со голема автономија за тој регион и уставно загарантирани права(нуден бил ваков план од меѓународната заедница). Ден денес луѓето наместо да ги шетаат по цела Србија или закопуваат ќе си живееа мирен и спокоен живот во Далмација, но тоа е тоа великосрпско лудило, кое за среќа нас не' одмина.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Па за тоа се виновни белградските елити. Многу срби го јадеа заради нивните големосрпски интереси, додека тие урлаа пред собраниската говорница некои луѓе остануваа без кров над главата. А фино лепо можело се' да се реши без тенкови со голема автономија за тој регион и уставно загарантирани права(нуден бил ваков план од меѓународната заедница). Ден денес луѓето наместо да ги шетаат по цела Србија или закопуваат ќе си живееа мирен и спокоен живот во Славонија, но тоа е тоа великосрпско лудило, кое за среќа нас не' одмина.
Технички, Србите си живеат генерално мирен и спокоен живот во Славонија. Олуја беше во Далмација, Лика, Кордун, Банија итн.

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Технички, Србите си живеат генерално мирен и спокоен живот во Славонија. Олуја беше во Далмација, Лика, Кордун, Банија итн.
Грешка, место Далмација, Славонија сум пишал

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Што да релативизираме, после 4 години србијанска доминација и клања и протерувања, некој редов бесот го искалил на тие селаните што ги спомена и што? Како тоа, глупачо, ги прави помалку успешни операциите Олуја и Блијесак?
И што? Па еве имаме квалитетни експерти кои лесно се палат...

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
И што? Па еве имаме квалитетни експерти кои лесно се палат...
Сакаш да уловиш нешто на патетика, како што спомена членот претходно, како бе мајката све тоа нејач, како еден едини србијанац не се најде крив во сите 4,5 години, ако тргнеме по патетики само Сарајево имаше 12К мртви и 50К+ ранети, колку од нив се доживотни инвалиди, подолга опсада него Вермахтот кај Ленинград, без струја вода 3,5 години, таа раја што викаш, страдала? ама некои во крајина ги убиле, па затоа сега кутри србијанци. Терај си работа :)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Ти имаш некои роднини на пријатели, јас имам фамилија што исрка стап 4 години пред Олуја, ама не ги користам тука за некои патетики.
Секоја жртва од био која војна и немири е трагична вклучувајќи ја и твојата. Нема тука ништо патетично.
Србиве не се цвеќе за мирисање ама не мислам дека и хрвативе се цвеќиња.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
За тоа каква политика водеа Србите во Хрватска. Кога се дигна побуната во Крајина и кога се разгоре ситуацијата во Јули 1991, само во првите 2 месеца во организирани масакри под српска контрола се убиени 451 хрватски цивил или забореник. Само во Јули и Август во масовни убиства пред да почнат најжестоките борби и најголемите масакри во есента и зимата истата година. Во истиот период се убиени вкупно 26 Срби од кои 15 во организиран масакр и 11 во Осијек каде што Главаш извлече некои повидни Срби и ги снема (mind you 11 од 33.000 во градот).

Се сложувам, лесно е вака бројки да се нафрлаат. Кога се работи за твој близок и 1 да е тоа ти е премногу. Сепак бројките се тие што укажуваат на тоа колку е самата држава вмешана, дали постои организираност и некој заден план за етничко чистење итн. Тоа е разликата.

Последно уредено:
Член од
15 февруари 2019
Мислења
1.058
Поени од реакции
4.082
Седна на партија шах у сред документарец.... :D
Screenshot_2020-06-29-15-18-15-447_com.google.android.youtube.jpg

Ама шала на страна, ние му се потсмеваме али за нашиве двајца шушумиги е 135ка втор риборн

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
@pixa пази :

:icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:

Усташки Ф-16 :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Другар се фаќаш за мој лапсус а поентата ја и те како сфаќаш, а поентата е на избеглици се пошло со борбени авиони, дали е миг, ф 16 или кое и да било друго чудо, објасними ја ти потребата од истото.

https://youtu.be/LRYALMvAj5k
Што е следно, учк се бореле за права на албанците, абе све ке се наслуша човек овде.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Другар се фаќаш за мој лапсус а поентата ја и те како сфаќаш, а поентата е на избеглици се пошло со борбени авиони, дали е миг, ф 16 или кое и да било друго чудо, објасними ја ти потребата од истото.

https://youtu.be/LRYALMvAj5k
Што е следно, учк се бореле за права на албанците, абе све ке се наслуша човек овде.
Шта да се ради, уљепшао си ми дан, усташки F-16 :icon_mrgr: :icon_mrgr: :icon_mrgr: , ете и цртеж најдов хахаххах. Она што е страшно што ти си поверувал во тоа дека е факт, па така излегува дека немаш изграден филтер за информации, а тоа мора да го поправиш за иднина.
Разликата меѓу Ф-16 и МиГ-21 е како Ферари и Југо, посебно што хрватите имале најмногу десетина од кои пола оперативни во даден момент, мизерна и никаква авијација, употребувале Ан-2 авиони за запрашување, двокрилци, за ноќни бомбардирања што е жив очај, чак имало предлози некои авиони од загребачки музеј технике и науке да се доведат до борбена готовност како П-47 на пример. Ова ептен мириса, корне на очај, но и со таква - никаква авијација ги уништија србијанците и во Славонија и во Книнска крајина.
Ситуацијата со Косово е многу различна од Хрватска и Босна и тука србијанците со право си бранат дел од држава кој сака сецесија.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Шта да се ради, уљепшао си ми дан, усташки F-16 :icon_mrgr: :icon_mrgr: :icon_mrgr: , ете и цртеж најдов хахаххах. Она што е страшно што ти си поверувал во тоа дека е факт, па така излегува дека немаш изграден филтер за информации, а тоа мора да го поправиш за иднина.
Разликата меѓу Ф-16 и МиГ-21 е како Ферари и Југо, посебно што хрватите имале најмногу десетина од кои пола оперативни во даден момент, мизерна и никаква авијација, употребувале Ан-2 авиони за запрашување, двокрилци, за ноќни бомбардирања што е жив очај, чак имало предлози некои авиони од загребачки музеј технике и науке да се доведат до борбена готовност како П-47 на пример. Ова ептен мириса, корне на очај, но и со таква - никаква авијација ги уништија србијанците и во Славонија и во Книнска крајина.
Ситуацијата со Косово е многу различна од Хрватска и Босна и тука србијанците со право си бранат дел од држава кој сака сецесија.
Сега го погледна видеото, што не ти е јасно и што е проблем дали е ф16 или миг који да е по број, кој оди на југо, фиќо и трактор, краина е продадена од Милошевиќ тоа е јасно као дан, али објасними ја птребата од гранатирање избеглици со воен авион па каков и да е... инаку не ми одговори за тоа дека једини држави во европа кои почиваат на фашистички основи се Хрватска и Украина денеска.
Гледам тролаш и на темата за Русија, а можам да кажам дека и таму те растураат но тераш некоја прозападна агенда која имам впечаток како од снн да копираш се... Руси и Срби се лоши, се остало добро, како што кажав уште учк да ги прогласиш заа борци ана слободата.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Сега го погледна видеото, што не ти е јасно и што е проблем дали е ф16 или миг који да е по број, кој оди на југо, фиќо и трактор, краина е продадена од Милошевиќ тоа е јасно као дан, али објасними ја птребата од гранатирање избеглици со воен авион па каков и да е... инаку не ми одговори за тоа дека једини држави во европа кои почиваат на фашистички основи се Хрватска и Украина денеска.
Гледам тролаш и на темата за Русија, а можам да кажам дека и таму те растураат но тераш некоја прозападна агенда која имам впечаток како од снн да копираш се... Руси и Срби се лоши, се остало добро, како што кажав уште учк да ги прогласиш заа борци ана слободата.
Не се срби и руси лоши, лоши се русофили и србомани :D
Имам пријатели и срби и руси колеги и неам проблем, ок со србите избегавам тема 90-ти и србијанство.

Е мој друже кумановски, опет лупаш, ниту една држава во европа денес не почива на никакви "фашистички основи" туку фино лепо и двете преку референдум се одлучиле да го напуштат сојузот.
Такви празни фрази пред кооперација, тука не. Ипак да задржиме некое ниво.

Кој тоа ме растура, сите цифри се точни, што е погрешно во тоа што имам напишано, дај да видиме да се увериме, јас не сакам да сум во криво, би ценел некој да ме оповргне ама со факти и аргументи, не со лични навреди и слично. Не сум прозападено ориентиран него благо антизападен и сметам дека треба муслиманиве да им прават далеку поголеми зулуми него што прават, клање на рандом 3 особи со Рединг, мех. Дури не го изменат односот кон С.Арабија, запад нек си јебе матер.
Односот на запад кон Балкан сеуште е скандалозен.
Али не сум нит источњак, пошто нема за што да се биде таков.

Значи РХ во 1995 имаше само симболично зракопловство, колку да се каже дека ете имаат. 10 пати послабо на она на СРЈ. Малку се знае дека и РС и РСК имаа свои авијации при што Београд им делеше Јастреби, Супер Галеби, Крагуи, Ми-8, Газели и ПВО опрема. Настрана пешадиско оружје и оклоп.
И покај тоа, им се случија Олуја и Блијесак :)
Автоматски споено мислење:

Не ми е грижа какво потекло имам јас, ниту е важно тоа.
Зборуваме за потеклото на албанците како нација.
Автоматски споено мислење:

Лицемерие е, хрватите и бошњаците да заслужуваат да се оцепат, а албанците не., косово била српска земја затоа што имала битка таму и изгубила, комедија упм.
Хрватска и Босна како федерални републики имаа право према уставот од 74 а Косово и Војводина не. Настрана што Косово сеуште е во меѓународно лимбо. Косоварите имаа право да си бараат држава, а СРЈ имаше право да го негира тоа со сила.
Но демографската реалност на Косово беше очигледна и за слепец, србите да беа порационални ќе се повлечеа пост-референдум и ќе ги задржеа оние краеви каде се мнозинство. Вака ги изгубија и тие краеви.

Исто "право" имаат и Курди но никој не се смара со нив.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не се срби и руси лоши, лоши се русофили и србомани :D
Имам пријатели и срби и руси колеги и неам проблем, ок со србите избегавам тема 90-ти и србијанство.

Е мој друже кумановски, опет лупаш, ниту една држава во европа денес не почива на никакви "фашистички основи" туку фино лепо и двете преку референдум се одлучиле да го напуштат сојузот.
Такви празни фрази пред кооперација, тука не. Ипак да задржиме некое ниво.

Кој тоа ме растура, сите цифри се точни, што е погрешно во тоа што имам напишано, дај да видиме да се увериме, јас не сакам да сум во криво, би ценел некој да ме оповргне ама со факти и аргументи, не со лични навреди и слично. Не сум прозападено ориентиран него благо антизападен и сметам дека треба муслиманиве да им прават далеку поголеми зулуми него што прават, клање на рандом 3 особи со Рединг, мех. Дури не го изменат односот кон С.Арабија, запад нек си јебе матер.
Односот на запад кон Балкан сеуште е скандалозен.
Али не сум нит источњак, пошто нема за што да се биде таков.

Значи РХ во 1995 имаше само симболично зракопловство, колку да се каже дека ете имаат. 10 пати послабо на она на СРЈ. Малку се знае дека и РС и РСК имаа свои авијации при што Београд им делеше Јастреби, Супер Галеби, Крагуи, Ми-8, Газели и ПВО опрема. Настрана пешадиско оружје и оклоп.
И покај тоа, им се случија Олуја и Блијесак :)
Сакаш да ми кажеш дека во Хрватска не се величи усташтво, украина Бандера го прогласуваат за националн херој... сега ме мрзи ако сакаш ке ти најдам на гугл колку сакаш докази... и твојата тврдња да е точна за појакото воздухопловство на Србите, тоа само ја потврдува мојата теза дека краина е продадена од Милошевиќ, имаш сведочење неодамна и на капетан Драган.
Инаку не ми одговори која е потребата со било кој воен авион да идеш на цивили, имаш видео погоре.

Kajgana Shop

На врв Bottom