Најекономично греење и ладење

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
И на колку степени во јуни ти ја пушти на греење твојата гтеч, што одма препозна квалитет. За ладење и он-оф ладат, така да ништо посебно уште не си видел. Чекај кога ќе дојде зима ќе видиш што си купил, не дека нема да згрееш бедни 20 квадрати, туку колку ќе троши и како ќе работи, дали како он-оф или како класа инвертер. Ако троши 1киловат тогаш си можел и шпоре да земеш, поевтино ќе си поминел, отвори фурната и ќе се згрееш.
Vo juni gi pustiv istovremeno 5.5 kw vo 32m2 i ednata gtech vo 20m2 a drugata gtech vo 22m2 ,noke na nadvoresna temperatura od 8c ,i razlikata za takvi kako tebe strucnjaci neznam kako treba da ja vidam osetam ,no mene mi bese da vidam sporedbeno so vivaksot 5.5 ,gtech duvase zezok vozduh nasproti vivaksot sto imase topol vozduh,
Najbitno deka gream dosega 80m2 so drva ,so izvadeni vrati cela zima .
Stosot so inverterite e da se spasam kolku mozi od cadilnici i deteto vo detskata da dobie privatnost .

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Така треба. И комшиите да не ги труеш. Браво.

Можеби си и мој комшија, благодарам што стави инвертери наместо дрва. И да си и да не си во моја близина, едно ќумбе помалку и зимоска илјадници ПМ помалку.

Со среќа да се служиш!

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
И на колку степени во јуни ти ја пушти на греење твојата гтеч, што одма препозна квалитет. За ладење и он-оф ладат, така да ништо посебно уште не си видел. Чекај кога ќе дојде зима ќе видиш што си купил, не дека нема да згрееш бедни 20 квадрати, туку колку ќе троши и како ќе работи, дали како он-оф или како класа инвертер. Ако троши 1киловат тогаш си можел и шпоре да земеш, поевтино ќе си поминел, отвори фурната и ќе се згрееш.
Izvini zaboraviv da prasam toj noviot beden stan od 45m2 so se tarasi sto e za samci kolku go izdavas.Veke koga si se resil nesto da spodeluvas prasuvas pomagas ne probuvaj da kazuvas sto e bedno sto ne koga si nemal nimalku kliker koga si kupil kutluk od 40m2 so 4sobi mozi od cadot od cigari go grees???

Член од
11 април 2018
Мислења
208
Поени од реакции
61
Можиш малку подетално да објасниш ако имаш друго искуство. Мислиш дека оваа клима не е добра за тој простор,многу троши или што кажи нешто повеќе.Што предлагаш како подобра опција

Член од
13 август 2013
Мислења
1.052
Поени од реакции
2.060
Vo juni gi pustiv istovremeno 5.5 kw vo 32m2 i ednata gtech vo 20m2 a drugata gtech vo 22m2 ,noke na nadvoresna temperatura od 8c ,i razlikata za takvi kako tebe strucnjaci neznam kako treba da ja vidam osetam ,no mene mi bese da vidam sporedbeno so vivaksot 5.5 ,gtech duvase zezok vozduh nasproti vivaksot sto imase topol vozduh,
Najbitno deka gream dosega 80m2 so drva ,so izvadeni vrati cela zima .
Stosot so inverterite e da se spasam kolku mozi od cadilnici i deteto vo detskata da dobie privatnost .

Тоа сто споредуваш и што е за тебе квалитет, само докажува дека требало шпоре да купиш. Класа инвертер не работи како ти што замислуваш.ГТЕЧОТ ти работел како он-оф клима.
Izvini zaboraviv da prasam toj noviot beden stan od 45m2 so se tarasi sto e za samci kolku go izdavas.Veke koga si se resil nesto da spodeluvas prasuvas pomagas ne probuvaj da kazuvas sto e bedno sto ne koga si nemal nimalku kliker koga si kupil kutluk od 40m2 so 4sobi mozi od cadot od cigari go grees???

Тоа си е бизнис, не капираш ти тоа.
Автоматски споено мислење:

Можиш малку подетално да објасниш ако имаш друго искуство. Мислиш дека оваа клима не е добра за тој простор,многу троши или што кажи нешто повеќе.Што предлагаш како подобра опција
Јас имам тошиба сузуми, панасоник, мицубиши фх, и некои други, и убаво знам што е класа а што е реда ради. Немам грее и не ни сакам да имам, некој што не видел у живот како работи тошиба и митцубиши може само трици да јаде дека е исто кинез поефтин, за жал не е.

Последно уредено:
Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Тоа сто споредуваш и што е за тебе квалитет, само докажува дека требало шпоре да купиш. Класа инвертер не работи како ти што замислуваш.ГТЕЧОТ ти работел како он-оф клима.

Јас имам тошиба сузуми, панасоник, мицубиши фх, и некои други, и убаво знам што е класа а што е реда ради. Немам грее и не ни сакам да имам, некој што не видел у живот како работи тошиба и митцубиши може само трици да јаде дека е исто кинез поефтин, за жал не е.
Zatoa ti rekov kutluk od 40m2 so edna soba i kupatilo nee stan za izdavanje tuku za prespivanje preku den so ... i da ne mozis drugiot den da docistis od telesni tecnosti ,se gleda deka poim nemas od standardi i kvalitet za da solis pamet na dugi ,inaku ako citas nikade ne spomnav vakov ili takom kvalitet tuku samo za moj kev si praev sporedba ne da ubedam nekogo a od druga strana ne sakav nekoj samo so brend da me strizi i da me izigruva so ceni od 300e povisoki od sosedstvoto ama zatoa ima takvi kako tebe .Ama ke dojdi den kinezite ke si dobijat na cena zaradi kvalitet i inovacii samk ke poodi vreme da se uverat lugjeto vo toa.

Член од
22 ноември 2018
Мислења
324
Поени од реакции
622
Во право е “ батеријата” кога вика галички продаваат, секојпат кога ќе го прочитам делот “зимај додека има”, “зимај додека е по таа цена” ми текнува на ова https://m.youtube.com/watch?v=I4u27zlXt4s
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Член од
11 јануари 2018
Мислења
497
Поени од реакции
1.132
Sega edno obrazlozenie zosto kupiv GREE inverter .
Od pocetok bese vaka,mislev na mestoto od vivaks bidejki bese defekt da stavam suzumi 16 ,bev zainteresiran za Toshiba suzumi16 bidejki sumata ne mi bese problem bidejki go zemam za potrebi na firma i ddv prebivam ,no posle konsultacija so uvoznikot okolu cenata i modelite .Uvidov deka kaj nas kasnat so nosenjeto na novite modeli i plus se poskapi za minimum 200 pa do 300evra prema bugarija,konkretno za cenata od suzumi16 sto e kaj nas ,vo bugarija se nudese za 50evra poniska cena za modelot shorai sto e ponovata verzija od suzumi16 ,i ima gratis wifi plus dalecinsko so nedelen tajmer sto kaj nas vo varijantata na suzumi16 se doplaka okolu 4500denari dalecinskoto plus 4500 wifi,sto pravese razlika od 12000denari poskapo prema bugarija i pak da zemam postar model.
I zatoa resiv da razgledam drugite brendovi kako se so cenite vo odnos na sosedstvoto i za vreme na karantini policiski sporeduvav brendovi i ceni i se pokaza deka zastapnikot za GREE za makedonija pokraj toa sto G TECH go ima prv vo regionov ,i situacijata so cenite e obratna ,Gree e poevtin vo Mk za poveke modeli prema sosedstvoto i toa za 50 do 100evra za modeli od 500evra sto e 20% poevtino ,i veruvam deka pravat se samo da go probijat brendot na povisoko nivo posle sto ke sledi nagorna korekcija na cenata ,tesko e da razrabotuvas nesto novo ,vlogot trudot e ogromen so nadez za pokasno da se isplati ,no sega nas korisnicite nivnata sema ni odgovara ,namesto da kupuvame bugjet noname inverteri kupuvame brend sto saka da se dokazi so inovacii kvalitet.
Inaku i midea ja razgleduvav kako opcija no setek manipulira so oznakite ,prodava inverter so greaci a po oznakite servisnoto i na midea oficijalna nema toj model tuku drug so edna bukva plus i prodava stari modeli i zatoa ima lager po 3parcinja

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.526
Поени од реакции
2.815

Ubavo sto imas Mitsu, Toshiba....
Nemas Gree i zboris deka necini... Nesto smrdi kaj tebe.
Ke dojde vreme da zemes Gree, bidi siguren, I nema da zgresis.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: GT1

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Ako to e za greenje begaj od vakvi entry modeli kako Haier Green.
Добро бе немате срам воопшто? На објавени резултати од Еуровент, сеуште пробувате да излажете нови дечки кои пробуваат да купат клима? Образ нешто?

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.649
Поени од реакции
7.490
@vlatko251 odlicno si ja razbral celata priaska i si napravil odlicen Dil....utre G-tech so Eirovemt ke ima povisok SCOP i Pdedignh of Toshiba potvrden od eurovent, i ke dava pojse kw od Suzumi13....taka da cenata ke bide sekako koregirana...GTech pod 40k nema da ima....

@најубав
Мислам дека е глупо да ти објаснувам на 53год за термин што дечкиве и под 30год одамна го знаат.. Спамер си чул што е?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom