Најдобар бурек според вас прават во...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.783
Поени од реакции
21.496
Дечки како ви се допаѓа бурекот со кашкавал и сирење во Peşrevzade ... исто гледам имаат и Кунефе и добра баклава / кадаиф со ф'стаци :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Дечки како ви се допаѓа бурекот со кашкавал и сирење во Peşrevzade ... исто гледам имаат и Кунефе и добра баклава / кадаиф со ф'стаци :)
Што е со имево? o_O

Каде е ова, во Приштина?

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.504
Поени од реакции
11.468
Близу ли е до Вршник?
километар ако не и јаче, од вршник одиш надоле до крај па вртиш десно и на едно 200м од лева страна

едит: нема ни 500м
Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.339
Поени од реакции
10.209
километар ако не и јаче, од вршник одиш надоле до крај па вртиш десно и на едно 200м од лева страна

едит: нема ни 500м
Sent from my iPhone using Tapatalk
Значи далеку е од Ѓ.Димитров.....али од сликите што ги видов и од баклавите..ваууууу..воодушевена сум....морам да одам да купам, па можеби и бурек ке пробам, па потоа ке пишам дали го бива.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.486
Поени од реакции
4.324
Не знам за најдобар, ама пристоен бурек во западно скопје имам најдено во едно дуќанче позади порта влае(некакво женско име имаше , го заборавив).
Во споредба, во околината
-Цујо, го расипаа. 1/10 шанси да е свеж.
-Кендо не го пече асално. Плус скап
-Има едно на улица Ѓ.П. мала дебарца или нешто. Урда и корите не ми се свијаат
-вршник само со месо го прави..пристоен, што не го ни јадам
-Житолокс, исто камењара
-Има други на пазар во ЃП, многу мррсни
Други или ги немам пробано(на територија на центар близу зелен пазар, карпош итн) или нисто исклучитено. Деко на ленинова прави многу добар варен ѓеврек иначе.
Во источно скопје(џенемија за мене), има едно место во автокоманда што прави добар бруек.

Член од
21 септември 2011
Мислења
706
Поени од реакции
2.140
И Гостивар отвориле, блиску ми е, мора да се проба(y)

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.200
Поени од реакции
2.296
Не знам за најдобар, ама пристоен бурек во западно скопје имам најдено во едно дуќанче позади порта влае(некакво женско име имаше , го заборавив).
Во споредба, во околината
-Цујо, го расипаа. 1/10 шанси да е свеж.
-Кендо не го пече асално. Плус скап
-Има едно на улица Ѓ.П. мала дебарца или нешто. Урда и корите не ми се свијаат
-вршник само со месо го прави..пристоен, што не го ни јадам
-Житолокс, исто камењара
-Има други на пазар во ЃП, многу мррсни
Други или ги немам пробано(на територија на центар близу зелен пазар, карпош итн) или нисто исклучитено. Деко на ленинова прави многу добар варен ѓеврек иначе.
Во источно скопје(џенемија за мене), има едно место во автокоманда што прави добар бруек.

Катерина се вика во влае, стварно убав бурек имаат.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Струмица, ''БИСЕР'' - тие што знаат, знаат.

Член од
22 септември 2018
Мислења
194
Поени од реакции
125
Во последно време некој да има јадено добра баничка/вртена пита некаде во Скопје а да не биде удавена во масло и зејтин?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Во последно време некој да има јадено добра баничка/вртена пита некаде во Скопје а да не биде удавена во масло и зејтин?
Милениум во Млечен. Гарантирам за тоа што го бараш. Баничките воопшто не им се мрсни. А за вртена пита не знам дали имаат.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Милениум е прескапа+муслиманска бурекџилница со нула квалитет затоа што овча маст употребуваат наместо зејтин,ке повратев кога пробав

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.339
Поени од реакции
10.209
Милениум е прескапа+муслиманска бурекџилница со нула квалитет затоа што овча маст употребуваат наместо зејтин,ке повратев кога пробав
Ти си прв човек на кој не му се допаѓа бурекот од милениум...инаку, поред него, исто така супер бурек, посебно пица бурекот ми се допаѓа бо Бакал, во ГТЦ, на местото на поранешна Ванила.

Kajgana Shop

На врв Bottom