Ryan Giggs
tearing you apart since 1991
- Член од
- 27 мај 2009
- Мислења
- 11.783
- Поени од реакции
- 21.496
Дечки како ви се допаѓа бурекот со кашкавал и сирење во Peşrevzade ... исто гледам имаат и Кунефе и добра баклава / кадаиф со ф'стаци
Што е со имево?Дечки како ви се допаѓа бурекот со кашкавал и сирење во Peşrevzade ... исто гледам имаат и Кунефе и добра баклава / кадаиф со ф'стаци
Името е Турско а се наоѓа позади гимназија Ѓорѓи Димитров во КарпошШто е со имево?
Каде е ова, во Приштина?
Близу ли е до Вршник?Името е Турско а се наоѓа позади гимназија Ѓорѓи Димитров во Карпош
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
километар ако не и јаче, од вршник одиш надоле до крај па вртиш десно и на едно 200м од лева странаБлизу ли е до Вршник?
Значи далеку е од Ѓ.Димитров.....али од сликите што ги видов и од баклавите..ваууууу..воодушевена сум....морам да одам да купам, па можеби и бурек ке пробам, па потоа ке пишам дали го бива.километар ако не и јаче, од вршник одиш надоле до крај па вртиш десно и на едно 200м од лева страна
едит: нема ни 500м
Sent from my iPhone using Tapatalk
И Гостивар отвориле, блиску ми е, мора да се пробаДечки како ви се допаѓа бурекот со кашкавал и сирење во Peşrevzade ... исто гледам имаат и Кунефе и добра баклава / кадаиф со ф'стаци
Не знам за најдобар, ама пристоен бурек во западно скопје имам најдено во едно дуќанче позади порта влае(некакво женско име имаше , го заборавив).
Во споредба, во околината
-Цујо, го расипаа. 1/10 шанси да е свеж.
-Кендо не го пече асално. Плус скап
-Има едно на улица Ѓ.П. мала дебарца или нешто. Урда и корите не ми се свијаат
-вршник само со месо го прави..пристоен, што не го ни јадам
-Житолокс, исто камењара
-Има други на пазар во ЃП, многу мррсни
Други или ги немам пробано(на територија на центар близу зелен пазар, карпош итн) или нисто исклучитено. Деко на ленинова прави многу добар варен ѓеврек иначе.
Во источно скопје(џенемија за мене), има едно место во автокоманда што прави добар бруек.
Милениум во Млечен. Гарантирам за тоа што го бараш. Баничките воопшто не им се мрсни. А за вртена пита не знам дали имаат.Во последно време некој да има јадено добра баничка/вртена пита некаде во Скопје а да не биде удавена во масло и зејтин?
Ти си прв човек на кој не му се допаѓа бурекот од милениум...инаку, поред него, исто така супер бурек, посебно пица бурекот ми се допаѓа бо Бакал, во ГТЦ, на местото на поранешна Ванила.Милениум е прескапа+муслиманска бурекџилница со нула квалитет затоа што овча маст употребуваат наместо зејтин,ке повратев кога пробав