Mr.Deni
Животна грешка си ми ти...
- Член од
- 4 мај 2007
- Мислења
- 3.523
- Поени од реакции
- 2.663
Камо среќа да беше за толку али за жал добивме авиган само за 100 пациентибраво за јапанциве, ни поклонија терапија авиган за 100.000 пациенти. браво!
Камо среќа да беше за толку али за жал добивме авиган само за 100 пациентибраво за јапанциве, ни поклонија терапија авиган за 100.000 пациенти. браво!
A sto mislis, deka ke vidat Bel den tie lekovi!?Камо среќа да беше за толку али за жал добивме авиган само за 100 пациенти
Сериозно ти беше незгодно да ја пишеш вистината? Не сфаќам која е поентата да треснеш 100.000 со цел памет, се коси со здравиот разум таа бројка, во најлошото сценарио не би имале потреба од толку кутии или што и да се, не пак со ваква, за среќа, релативно млака болест и вирус. Мислиш секој пациент што ќе има потреба од лекот ќе лока 10 кутии... Да не правиме муабет што еве произволно да треснам дека повеќе од пола заразени се апсолутно асимптоматски случаи.искрено, ми беше незгодно да пишам 100
Коа видов дека истражувањето е спроведено од кинезите, прекинав да читам, уште од кога започна ова многу 'веродостојни' информации споделуваат. Додека цел свет е во хаос, кај нив е мирно, што ме тера да мислам на некои работи што би влегле у теории на заговор (едино ако кријат вистински бројки)Научниците открија дека антителата нагло исчезнуваат откако ќе се прележи коронавирусот - Слободен печат
Нивото на антитела кај пациентите кои го прележале КОВИД-19 значително опаѓа два до три месеци по заразата и кај симптоматските и кај асимптоматските пациенти, покажува новата кинеска студија, што ги поттикнува прашањата за било каков имунитет на новиот коронавирус. Добиј ги најважните вести...www.slobodenpecat.mk
не реков тоа, не ставај пак туѓи мисли овде. Реков немам информација за смртноста по месеци за 2020. Дури и да имам, дали ќе можеш да ги протолкуваш годишните движења на што се должат? Протумачи ги па да видиме на што се должи сево ова и колкав % е разликата од ланските месеци до оваа година.А за бројките кога НЕМАШ точна информација колку од населението е позитивно, тогаш е игра со бројки.
и тоа тешко дека сум го кажал баш така. Пак ќе ти повторам, имаш медицински лица за тоа колку е пренослив и колку е пренослив во однос на другите вируси, кој од соевите итн.ти нели исто си дека се работи за супер лесно пренослив вирус
тоа што од 1980та бројот постојано се зголемува па сега е за 50% во однос на таа година, не значи дека "не треба да сме хумани". Впрочем, не те разбрав што ти значи цела оваа реченица. По кого тоа "пљукаме", цитирај ми нешто поопипливо.Ама ако секоја година се менува за неколку %, (често нагоре иде), а никој досега К не го болеше за тоа, што наеднаш ве натера сега да сте "хумани", да пљукате по секој кого медиумите ќе обвинат...
не мислев за лечење бре, за трговија ќе се најдеа. неколку добри зделки и тоа...Сериозно ти беше незгодно да ја пишеш вистината? Не сфаќам која е поентата да треснеш 100.000 со цел памет, се коси со здравиот разум таа бројка, во најлошото сценарио не би имале потреба од толку кутии или што и да се, не пак со ваква, за среќа, релативно млака болест и вирус. Мислиш секој пациент што ќе има потреба од лекот ќе лока 10 кутии... Да не правиме муабет што еве произволно да треснам дека повеќе од пола заразени се апсолутно асимптоматски случаи.
Бог да чува, незгодно му било 100 да пише, па ајде реди си нули до недоглед. Како да кажеш дека имаме донација на 10.000 респиратори ебате, мислиш ние сме 150 милиони народ. Нема логика да мисли некој дека имаме потреба од толкави количини на лекови. Разбирам паника, страв, превенција и се, ама треба малку трезвено размислување. Немаме потреба од 100.000 маски или не знам таму гелови за дезинфекција (ова дека е веќе опиплива и изводлива бројка) како донација, не пак од нешто друго. Не сфаќам стварно, ама ај.
не знам, ми се виде интересно. Дал е точно...колку и другите миљон написи во врска со актуелнава темаКоа видов дека истражувањето е спроведено од кинезите, прекинав да читам, уште од кога започна ова многу 'веродостојни' информации споделуваат
Не ме чуди ништо веќе во оваа наша вукојебина....На друго размислував читам вести и гледам дека масакр направил вирусот на ова тенискиот турнир што бил во Хрватска...Повеќето тенисери заразени заедно логички со дел од нивниот тим.Дали јаделе пиеле заедно сите на едно место па лом направиле зошто нема логика само преку тенисот да се заразиле скоро сите.Е муабетот ми беше после 6 месеци поминати со вирусот освен дека се шири преку тие мали ситни капки од заразениот кој ги исфрла со кашлање и кивање некако сите друго информации се рекла казала.Сакам да знам дали има некаде да се види стабилна студија да се дадат некој одговори кој лично ме интересираат....A sto mislis, deka ke vidat Bel den tie lekovi!?
Se ke sokrijat za svoi prijateli I rodnini ili pa ke gi prodavaat.
Churuk narod sme
Нека ме поправи некој ако сум читала фејк њуз ама тенисериве и во дискотека биле заедно и денсале, имаше секакви клипови. Тек на крајот од сетот на Гришо му надошла топлина и сфатил дека нешто не е во редНе ме чуди ништо веќе во оваа наша вукојебина....На друго размислував читам вести и гледам дека масакр направил вирусот на ова тенискиот турнир што бил во Хрватска...Повеќето тенисери заразени заедно логички со дел од нивниот тим.Дали јаделе пиеле заедно сите на едно место па лом направиле зошто нема логика само преку тенисот да се заразиле скоро сите.Е муабетот ми беше после 6 месеци поминати со вирусот освен дека се шири преку тие мали ситни капки од заразениот кој ги исфрла со кашлање и кивање некако сите друго информации се рекла казала.Сакам да знам дали има некаде да се види стабилна студија да се дадат некој одговори кој лично ме интересираат....
Колку време мање више треба да си во непосреден близок контакт со заразениот во внатрешна или надворешна просторија?
Дали со зборување зборам нормално не со викање се големи шансите за зараза?
Дали дистанцата помала од 2 метра е особено опасна или и со метар или ајде метар ипол со маска си безбеден.
Уште еден интересен факт.Семејството што дојде од Германија,мајката и таткото негативни а децата 5 и година ипол позитивни.Ајде ова 5 годишното малце поголемо посамостално е ама ова година ипол можам да замислам не се дели од мајка му и пак мама е негативна.
Ме интересираат овие за мене многу битни прашања поради фактот дека некој работи во канцеларија некој на терен,некој сам а некој цел ден со народ.Има луѓе што со сигурност тврдат дека се чувале и пак се заразиле и не знаат како а има некој во КАМ што работи и гарант со 50 заразени има контакт на ден и пак ништо не го наоѓа.
Државна политика која ја имаа кинезите на почетокот на пондемијата и ова научно истражување се две различни работи,Коа видов дека истражувањето е спроведено од кинезите, прекинав да читам, уште од кога започна ова многу 'веродостојни' информации споделуваат. Додека цел свет е во хаос, кај нив е мирно, што ме тера да мислам на некои работи што би влегле у теории на заговор (едино ако кријат вистински бројки)
Јас не капирам како така одеднаш направија таков голем егзибициски турнир, и тоа со ѕвезди од првиот ешалон. Да не се заебаваме, Ноле е светска класа тенисер, многу важна јавна личност, не ми е јасно како се нафатил на ова. И ај турнирот ко турнир ок, тенисот е безконтактен спорт, ќе се преџвака некако, ама присуство на публика (у Србија крцаа трибините), дискотеки, сплавови, гушкање и денсање со пејачи, диџеи, и официјални лица, баш некако чудно и бесмислено. Ноле ризикува да си ја сјебе веќе сјебаната сезона, ако се ебава сега со карантини нит ќе фати форма за УС Опен нит бутур.Нека ме поправи некој ако сум читала фејк њуз ама тенисериве и во дискотека биле заедно и денсале, имаше секакви клипови. Тек на крајот од сетот на Гришо му надошла топлина и сфатил дека нешто не е во ред
Мене турниров ми делуваше како excuse за балканскава екипа да се збере на провод во ова мртво добаЈас не капирам како така одеднаш направија таков голем егзибициски турнир, и тоа со ѕвезди од првиот ешалон. Да не се заебаваме, Ноле е светска класа тенисер, многу важна јавна личност, не ми е јасно како се нафатил на ова. И ај турнирот ко турнир ок, тенисот е безконтактен спорт, ќе се преџвака некако, ама присуство на публика (у Србија крцаа трибините), дискотеки, сплавови, гушкање и денсање со пејачи, диџеи, и официјални лица, баш некако чудно и бесмислено. Ноле ризикува да си ја сјебе веќе сјебаната сезона, ако се ебава сега со карантини нит ќе фати форма за УС Опен нит бутур.
Не знам стварно, ептен ми е чудно како така големи ѕвезди ко Ноле, Ѕверо, Димитров и Тием се нафатија да играат егзибиции у ек на пандемија на Балкан... Овој па Димитров гарант ја изебал пола Србија прошлиот викенд, све живо заразил, го формирал најголемиот кластер во светот, балканскиот кластер.
После една ваква изјава на Ноле, воопшто не ме изненади целата егзибиција со турнирот што ја направија во сред активна пандемија.Јас не капирам како така одеднаш направија таков голем егзибициски турнир, и тоа со ѕвезди од првиот ешалон. Да не се заебаваме, Ноле е светска класа тенисер, многу важна јавна личност, не ми е јасно како се нафатил на ова.