@bijons За полагање правосуден испит 100% сум сигурен дека нема потреба да се покаже картонот за вацинација. Исто и за државен испит во области каде што МОН е надлежен.
Лекарската комора на Македонија, во делот за
потребни документи никаде не споменува било што за вакцинација на подносителот. Има и еден симпатичен
правилник објавен од Министерство за здравство каде што не е споменета вакцинацијата како критериум.
Па ако можеш да бидеш фина и да ми покажеш правилник или закон според по кој картонот за вакцинација е задолжителен критериум.
...види, ти ми даваш званични „потребни документи“ ама има и „незванични“ потребни документи кои сите јавни институции ги добивааат, а не можеш да ги најдеш на НЕТ, а се доставени од министерство за здравство како укажување, насока, барање...итн
... и не само полагањата лани (2019 год), туку и вработените низ јавните здравствени установи мораја да дадат „доказ “ за примена МРП вакцина кој со матичен број за прележани сипаници родени порано од 1972 год, а тие покасно родени навака белешка од матичен за примена на МРП вакцина.
... ми даваш линк на правилникот за полагање од 2016 година мислиш тоа што пишува така се спроведува?
или пак денес нема писмени нови насоки за полагање од министерство, ама тоа е друга тема...
...зборуваме за МРП вакцина период во 2019 година случувањата, не се натегам со тебе, ова е доказ дека не си медицинско лице, а ако Си - не си тука туку надвор од државата и не знаеш што се случува на лице место, затоа што СИТЕ здравствени работници кои полагале државен испит во 2019 година на стажанската книшка освен потписите каде кандидатот стажирал низ болницата, закачена уплатницата и белешка од матичен лекар за примена МРП вакцина, можеш да се информираш кај тие кандидати кои полагале во 2019 година,
... кандидатот сите потребни документи (и со средно и со високо образование) ги подаваат во правна служба во соодветната јавна институција каде полага што немаат контакт со стручната комисија која ги испитува тие кандидати во врска со кои и какви документи треба да се приложат истите кандидати, но ќе се потрудам ако воопшто има можност некој документ да се најде од 2019 година во архивата на правна служба.