TpH_Bo_OkO
Трноризец
- Член од
- 18 мај 2005
- Мислења
- 11.537
- Поени од реакции
- 879
„Додека моето рамо крепи пушка, бугар во Македонија нема да владее!“
Гоце Делчев.
Гоце Делчев.
Aман бе, навистина не ми е јасно што гледате толку интересно во измислување работи на туѓи форуми.Брато, отдека го измислихте ова. Кога го е кажал Гоце? А писмото до Малешевски. Внасјам корекции, та да ви стане по-јасно.
Да, да и мене отсекогаш ми бил смешен тој феномен.Абе тоа е најголемата иронија кај нашите соседи...
Бугарите си го присвојуваат Гоце, кој отворено во фаца им кажувал дека не ги сака бугарите и дека нема никогаш да дозволи бугарска чизма да згази во Македонија...па дури и самиот последна желба му била да биде погребан во слободна и независна Македонија.
Грците си го присвојуваат Филип и Александар, а пак овие, мајката им ја расплакувале на истите...абе комедии...
Ма немоооој!Ние не присвојаваме ништо...Вие сте тези които го правите!Които присвојават чужда историја поради липса на своја
Доста глупаво изказване от твоја страна...Само ште ти кажа че ВМРО като организација се е борела са освобождаване на б'лгарите в македонската област които по това време са били над 1 000 000.Ма немоооој!
Каде е бре роден Гоце Делчев,за кого се борел бе?За Македонија.
Знаеш што значи ВМРО? Внатрешно -Македонска Револуционерна Организација!
.
Дечко , алоо, разбуди се!Доста глупаво изказване от твоја страна...Само ште ти кажа че ВМРО като организација се е борела са освобождаване на б'лгарите в македонската област които по това време са били над 1 000 000.
С'што така ште ти кажа че Георги Николов Делчев(истинското име на Гоце Делчев) е роден в град Кукош намирашт се на гр'цка територија в момента,но не това е важното.В краја на 19-ти и началото на 20-ти век 90% от населението там са били б'лгари,а останалото турци.Както в почти в цјалата македонска област по това време...
Ми се допаѓа печатот..Да бе - като това:
Да ама од чии?nedev напиша:Аj сектир! Човека сигурно ште се об`рне в гроба ако види всичките тези писаниjа
Бате, мога да ти отговорjа, но нема да е в тази тема. По-леко ште ми е да отворjа нова, когато му доjде времето. И нема да е приjатна нито за македончетата, нито за б`лгарчетата.Да ама од чии?
И покрај тоа што знам дека најдобронамерно си го напишал ова ама сепак човекот не можел да има две националности нели.
Позволи ми един в'прос друже,Да ама од чии?
И покрај тоа што знам дека најдобронамерно си го напишал ова ама сепак човекот не можел да има две националности нели.
Слава му на Димит'р Талев, писателот кои ги турил тие думи во устата на Гоце, претставен како херои во неговиот роман "Илинден" ...Macedonia2007 напиша:
се си е кажано
Слава му