Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ни таму не е, секој ден сум во постојан контакт со другарка ми и вика дека уплашени се луѓето, игротеки такви работи се затворени, намалени работни места итн.

Некој да појасно колку време е потребно да се појават првите симптоми по контакт со заразен (пошто гледам се рандом)? На 04.06 имав контакт, на 11.06 правев тест кој беше негативен. Имам алергија со сите нејзини симптоми (кашлање кивање печење на грло нос очи) па психички ме мава да не случајно тестот е погрешен. У меѓувреме лицето со кое имав контакт ја пренесе заразата на голем број колеги дел со класични симптоми дел асимптоматски. Да се швркне човек од состојбава.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Периодот на инкубација е до 14 дена иако просек е дека после недела дена веќе се јавуваат симптомите.Така да убаво што си се тестирал али мое мислење чим веќе си имал контакт со заразен и лом направил треба да си во самоизолација 2 недели и тогаш тест пак да си направиш за најсигурна информација.

Периодот на инкубација е до 14 дена иако просек е дека после недела дена веќе се јавуваат симптомите.Така да убаво што си се тестирал али мое мислење чим веќе си имал контакт со заразен и лом направил треба да си во самоизолација 2 недели и тогаш тест пак да си направиш за најсигурна информација.
Да да ќе направам уште еден тест неделава, поради претпазливост. Инаку кај мене заразата започна од контакт со ифтарка која ја пренесе на колега а он почна да ја шири помеѓу колегите. Ифтарката со симптоми идела на работа, не им кажала и на цела таа фрка кога дознала дека е позитив не сакала да каже со кого контактирала.

Ни таму не е, секој ден сум во постојан контакт со другарка ми и вика дека уплашени се луѓето, игротеки такви работи се затворени, намалени работни места итн.
Се заебава. Во Словенија не работат ноќните клубови и задолжително е носењето маски во затворен простор, исто и Австрија, така што не знам како може се да е како што си било порано.

Еве по општини во Скопско, заклучно со вчерашните новозаболени.

За просечниот човек во државава, ди евреџ џоу, ништо не мења ваа ситуација, гасете тв и нет и оите надвор шетајте, може по некоја маска да си земете за да не ви лупнат казна и тоа е, инаку е сеедно дали ќе слушате на вести или ќе се расправате за "вирусов". И онака ќе прекине, кога одозгора така ќе одлучат. Воа е дефинитивно последен коментар на безпотребнава тема, биете сигурни, нема више да кењам тука, позз
ние од шетање ти пишуваме, не бери гајле за нас, само не доведувај беспотребно до заблуда други луѓе, поготово во време на интернет. Позз.

Некој да појасно колку време е потребно да се појават првите симптоми по контакт со заразен (пошто гледам се рандом)? На 04.06 имав контакт, на 11.06 правев тест кој беше негативен. Имам алергија со сите нејзини симптоми (кашлање кивање печење на грло нос очи) па психички ме мава да не случајно тестот е погрешен. У меѓувреме лицето со кое имав контакт ја пренесе заразата на голем број колеги дел со класични симптоми дел асимптоматски. Да се швркне човек од состојбава.

Помеѓу 2 и 14 дена е инкубацијата. Најголем дел покажуваат симптоми во рок од 2 недели.

Колку да си свесен, контакт e и ракување, седење на иста маса и пиење сокче од иста цефка. И кај сите 3 ризикот и контролата на истиот е различен. Ова колку да не му се тресеш без потреба. За друго, ќе пишеш сам за ден-два.

Edit: После 14 дена многу мал број инфицирани лица покажуваат симптоми. Појава после 20-ти ден кај неколку случаеви.

Последно уредено:

2 - 14 дена (Просечно на 5ти ден).

Ако тргнеме по таа логика на упростување, ќе дојдеме до народната: кому како му е речено на третата вечер!
А па добро тогаш извини ај да не тргаме по логиката која ти ја почна.

Да да ќе направам уште еден тест неделава, поради претпазливост. Инаку кај мене заразата започна од контакт со ифтарка која ја пренесе на колега а он почна да ја шири помеѓу колегите. Ифтарката со симптоми идела на работа, не им кажала и на цела таа фрка кога дознала дека е позитив не сакала да каже со кого контактирала.

За сега нема потреба да паничиш колку и да не е сеедно да си во исчекување. Ако имаш покачување на температура реагирај веднаш. Можеби имаш посилен имунитет и нема да бидеш како колегите. Две недели од последниот контакт нека поминат.
Само со позитивна мисла :)

Некој да појасно колку време е потребно да се појават првите симптоми по контакт со заразен (пошто гледам се рандом)?
Аха, си видел дека е рандом, и сега сакаш некој точно да ти каже кај тебе кога ќе се појават?
Сто пати е пишано дека е различно кај секој и е во размак од 2-14 дена, ама ти сакаш некој појасно од ова да ти пише.
Добро, за 10 дена би ти се појавиле!

Аха, си видел дека е рандом, и сега сакаш некој вака тебе точно да ти каже кај тебе кога ќе се појават?
Сто пати е пишано дека е различно кај секој и е во размак од 2-14 дена, ама ти сакаш некој појасно од ова да ти пише.
Добро, за 10 дена се појавуваат!
Од она што видов кај мои колеги последен контакт 04.06 симптоми веќе 08.06. Другите заразени асимптоматски, дома фамилијата нивна заразена веќе на 11.06. Инаку ова кај мене кластериште испадна, истиот човек замина за друг град за време на 3 дневниот карантин (да не именувам сега) таму попара направил.

Аха, си видел дека е рандом, и сега сакаш некој точно да ти каже кај тебе кога ќе се појават?
Добро, за 10 дена би ти се појавиле!
Нормално е човекот да чувствува страв во неговата ситуација. Нема потреба да го напаѓаш вака :D
@Ryan Giggs друже, воглавно тест направен по една недела, треба да биде точен. Мала е шансата да не е точен, но како што кажаа, никогаш не се знае. Твое е да се избориш, однесувај се како да го имаш, до крајот на периодот од 15-6 денови.

Кај мене на работа, пола кашлаат и киваат и им солзат очите. Сите тврдат дека имаат алергии, што е типилно за овој период. Мери температура почесто, ако се крене над 37.5 (или ако вечерно време ти отиде над 37), не се мисли да се тестираш повторно.

Сите што глумат јаки на темава, испадна воопшто не излегувале од дома :D Па, затоа и немате страв изгледа. И јас да знам дека нема да мрднам од дома, нема да ми е гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom