Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Постои некоја автономија во некоја мера која е дозволена....во рамките на тоа правата и привилегиите си ги бараат тука сите субјекти. Во рамки на таа автономија требаше да се избориме да не си го изгубиме идентитетот. На тој начин било владеењето секогаш на империите, појди од Рим па заврши до САД. Дури и турците тоа го правеле, само што тогаш било јавно а сега е полу-тајно...демек глумиме демократија на планетава земја.ако на некој му е мака да го гледа цело, еве му сиже во 2 минути, односно она што е битно за темава т.е. твојата поента, дека НЕМА смисла веќе да ги делиме како две партии кога цело време се една = еден центар ги раководи.
![]()
VO CENTAR SHOKANTNO - Ljupco Palevski: Verusevski i Mijalkov go „ reziraa“ 27 april!?
Во Центар со Васко Ефтов: Шокатнтно и екслузивно интервју со Љупчо Палевски: Верушевски и Мијалков го "режираа" 27 април!Контроверзниот бизнисмен, политичар ...youtu.be
Па на избори, секој со свој памет.
Во таа смисла и поговорката, дете што плаче добива цицка. Нас не докусури онаа матрица на размишљање што ја има еден просечен северџан моментално, а знаеме двајцата на што мислам. Цело време го повторувам тоа, треба да се бориш за да имаш нешто.
А секогаш ќе има еден центар што ќе команда....надвор од здрав памет е да мислиш дека не е така и внатре важи она ко бие тај добие.
Палчо може се чуди зошто не го ликвидирале, а и многу што го слушаат интервјуто....арно ама за нив е смешен, може не го ни регистрираат. А од некоја полу-објаснива причина за мене секогаш се дозволува некој од страна да ја открие до негде "играта"...
To play those millions of minds, to watch them slowly respond to an unseen stimulus, to guide their aspirations without their knowledge – all this whether in high capacities or in humble, is a big and endless game of chess, of ever extraordinary excitement.
Sidney Webb
Може постојат некои космички закони и правилници во кои им е дозволено на одредени групи да прават манипулации се додека е со амин на робовите
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)