Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Сакав да постирам нешто на темава да ја размрдан малце хаха(како што тоа умеев да го направам порано)и сфаќам дека нема што да постирам,празен сум :pos:,сакав да ставам едно видео со Теренс Малик за неговата филмска историја цело патување(30минути ама да бидеме реални кој ќе го гледа :pos: освен мене :pos:добро може и анон ќе сака да го види :pos: ),а навистина е убаво,ама пак од друга страна мислам дека го имам постирано еднаш,и сеа ако го ставам уште еднаш ќе треба да пишам извинете ако веќе го имам постирано(и малце незгодно ми паѓа).Инаку ќе снимал филм за Исус(може и ова го имам пишано шо знам алцхајмер во својата почетна фаза :X3::pos:или во млади години мада ова е повеќе шизофренија во својата почетна фаза него ли алци ма каква почетна фаза ова е катарзата,ова е последната форма доведена до совршенство :pos: ),класика,ај лов тхис кид.
Сакам да сврзам неколку филма у постов шо ги гледав месециве.Ќе почнам од последниот Робокап толку олд скул,го има тој мирис на 80с,90с,на делови утепана технологија,ама за тоа време доста е,нема шега на таа основа,ама го памтам уше како дете коа го имам гледано на Мтв уз онака бледо.
Инаку(ајде за момент ќе прекинам со овие мини рецензи)и коа беше карантинов,ми се јави таа желба за ноирки,мада познавајќи се себеси мислам дека секоја година ги имам сличниве одблесоци хааха,некој чуден мирис,временски услови,нешто ме влече хаха знаете како како м,се чуствувам како робокап кој го спомнав погоре односно(кој го има гледано претпоставувам поголемиот дел од тука),и му се јавуват тие сеќава,му се враќат тие слики,звуци,на момент,почнува да го стега глава :pos:(робокап-глава сфаќате :pos: ),и инетересно,и во истиот момент ги симнувам додека сеуште сум загреан,и ова се случува некаде од 25 до 31 март,и симнувам некаде 5-10-15 филма не знам од прилика колку беа,тоа што изгледав=изгледав,друго си остана у пц,мада додека ги гледам,и си викам влагаш у јака форма сине,симнувам други,и после откако ќе спласне целата атмосфера,фаќат прашина хааха,и ова се случува секој пат,и тоа беше за ноирките.Имаше и неколку враќања после 31 март,ама онака тоа беше скоро месец дена подоцна ако не се лажам,и не се лажам прегледувам летербокс.

1590785520092.png

Сеа идеме малце напред у времето 1,2 април :pos: ми мириса Jackass: The Movie ги симнувам сите делови,и ги делкам секој ден,ги имам и порано многу пати гледано,ама ме стрефи такво чуство,и торентот пуштен на најако.
Ми фали екипата слушам ќе снимат и 4дел само не знам реално како ќе преживеат со оглед на тоа дека стареат,си ги пратам сите поединечно по нетов,некој од нови со подкастови,некој од нив какви што си се,некој дрогата пуштена на најако(ама слушам се оправа) и тн.Интересни приказни да не ве умарам со џекес.
Напред у времето после фатив да гледам серии,се ангажирав јако,се почна со тигер кинг,после макинг а мурдеререеререререрререререр,па после и она серијата режирана од Бен стилер,па симнав и монеу хеист ако не се лажам симнав 3 сезони,ама ги избришав бидејќи после филингот ми испари :pos:кома.
Еј ќе морам да прекинам.
Не сум довршен да знаете.
Чувајте се.

Прај шо ќе праиш, олабај малку со глеање не туку ми стегнувај по 2-3 филма на ден, може да ме стигнеш.
Оваа година јас сум во план да имам изгледано најмногу филмови и да го срушам твојот рекорд.

Ja 13.
Saw
Harry Potter
Shining
Star Wars
Avengers
Back to the Future
Jumanji
Bruce Lee некој филм што знам
Gravity
IT кловнот балонон?
Matrix
Lord of the Rings
Inception

Не ги знам
Ружана
Human
Саксијата
Прскалката
Кутиине под масана шо и да се
Плавиот медаљон
Црната кутија
пенкалана
куферон/поклонон
Постерон од онаа која и да е ритај хејворт мејворт нешто??
Розевоно што виси од шкафон на што ме асоцира??
Капана лево од Saw

The fifht element anone :d
Не ми е гледан :D:D:D::D
Мислам, не сум го гледал во последниве 10 години а ко мал мислам само делумно го имам 2 пати фатено.
Aaaa кутииите даааа

Beauty and the Beast
Arrival
The Fifth Element??? Ваљда ова им е асоцијацијата, не знам.
Плавиот медаљон
Titanic
A Beautiful Mind
Капана лево од Saw
Pirates of the Caribbean
Автоматски споено мислење:

Аууу, јас таму цело време гледам чаша со виски наместо прстен. :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Капана лево од Saw треба да е од "пиратите" а ружана е
The beauty and the beast

Ja 13.
Saw
Harry Potter
Shining
Star Wars
Avengers
Back to the Future
Jumanji
Bruce Lee некој филм што знам
Gravity
IT кловнот балонон?
Matrix
Lord of the Rings
Inception

Не ги знам
Ружана
Human
Саксијата
Прскалката
Плавиот медаљон
Црната кутија
пенкалана
куферон/поклонон
Постерон од онаа која и да е ритај хејворт мејворт нешто??
Розевоно што виси од шкафон на што ме асоцира??
Капана лево од Saw
Сакото на плакарот - Godfather
Ружата во стаклото - Beauty and the Beast
Ѓерданот на столчето - Titanic
Пиратската капа - Pirates of the Caribbean
Кутијата за чоколади со куферот - Forrest Gump
Тепихот - Aladdin? :D

19 со двете на @Anon и 20 со тој на @wot и 23 со @ob1. Уште 2 ми фалат.

1. Harry Potter - топката со крилја
2. Saw - маската на Jigsaw на ѕидот
3. Titanic - синиот медалјон
4. Fists of Fury - Брус Ли
5. Star Wars - мечот над прозорот
6. It - балонот надвор
7. Jumanji - играта на под
8. Shining - скршената врата
9. Inception - вртимушката над пенкалата
10. Beauty and the Beast - ружата
11. Iron Man - тоа срцето, ко глобус што е, ама за ова не сум сигурен
12. Matrix - двете апчиња во чинијата - црвено и сино
13. Back to the Future - патиките
14. Arrival - натписот Human
15. Pirates of the Caribean - капата лево од Jigsaw
16. Guardians of Galaxy
17. A Beautiful Mind

18. LOTR - прстенот @Anon
19. Gravity - машината за перење??? @Anon

20. The Fifth Element - ваљда тие под масата. @wot ?

21. The Godfather - Сакото на плакарот @ob1
22. Forrest Gump - Кутијата за чоколади со куферот @ob1
23. Aladdin - килимот @ob1

Дали одблесокот на машината за перење асоцира на 2001 Space Odyssey?

Оскарите 2021 дури на 25 април 2021, чинам најдоцна во историјата. Плус, eligible ќе бидат сите филмови прикажани до 28.02.2021. :place:

102980554_10157112319936406_5762535878961590485_o.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom