Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Мислев дека го критикуваш него затоа. Он само си користи ситуација, ако не е Систина ќе идеме у странство на лечење. Голем процент од платата ни оди за здравствено осигурување, за после пак да даваме пари на профитери. Чекам два месеци за преглед дур да помине ситуацијата, а имаа 30 заболени дневно наспрото 200 сега.
Да ама јас или ти да имавме приватна клиника, тешко дека ќе смеевме и сега и во задни 15 години да си работиме како сакаме и конкуренцијата да е уништувана по наша желба. Тоа сакам да кажам :)

:pos::pos::pos::pos:
Колку погрешна слика и претстава имате вие за дејчето.
Не може дејчето да искоментира, а да не биде цитирано на политичка основа, без разлика што дејчево допирна точка нема со политика и си тера својот живот :)
Јебем ти тaкoв живoт aкo пoсле нaпoрнaтa рaбoтa сo вирусoв и спaсувaње живoти висиш нa фoрумoв.Мoре кaкo не ви влезе некoј Брејвик у невлaдинaтa oд кaде штo пишувaте пa се дo еден дa ве скукaли

Последно уредено:
На 40 степени ќе си прашам курот дека некој ќе ме затвори пак дома за Љутви,Шабан и Африм ѓезмиња да тераат и да се сликаат окезени со жутите зуби со месеци неизмиени!

Демек, доколку (хипотетички) има нов полициски во иднина, нема да го почитуваш?

Ако си извади албанско државјанство не мора да го почитува.

Јaс не гo пoчитувaв ниту еднaш дo сегa,дo душa имaм фејк дoзвoлa зa слoбoднo движење

Колку-толку, барем има казна и одговорност некаква, иако менталитетот треба да се смени од корен, посебно кај вакви самопрогласени шерифи.

Ќе извадам дозвола за движење и ќе играм кур со државните органи.

Колку-толку, барем има казна и одговорност некаква, иако менталитетот треба да се смени од корен, посебно кај вакви самопрогласени шерифи.

10 000 евра се едно нокте од малиот прст ама ај

Јебем ти тaкoв живoт aкo пoсле нaпoрнaтa рaбoтa сo вирусoв и спaсувaње живoти висиш нa фoрумoв.
Ти ако не се најдеш прозван кој друг?
Дежурен провокатор.
Не знам зошто испревртувате зборови и забегувате во целосно други теми на муабет.
Или само да се коментира, без основа? Интересен не си.

Јас не сум инфектолог и јас не лекувам пациенти со корона. Ама се надоврзав на муабетот, дека здравствените работници ништо не работеле и биле ослободени од работа. Константно сум на работа (значи редовно си одам во смени и дежурства), никој не ме ослободил заради тоа што немало пациенти на примарно ниво. Немам право да си земам слободни денови (освен тие кои редовно ме следат) и немам право да си земам одмор.
Дополнително, работам во дом за стари лица и константо сум на располагање.

И од дома, 24/7 сум на располагање. Вибер или телефон, во секое време, за секој пациент. И тоа верувајте дека е многу потешко и поисцрпувачко, да му поставиш точна дијагноза и да му кажеш што да пие по телефон, без да го прегледаш.

Понатамошни мои коментари се сувишни на темава, затоа што ми ги испревртувате зборовите.

Ова беше многу полемизирано на темава. Еве ви директ од Караџовски, да не паметуваме веќе.

– И заради таа транспарентност починатите кои не се ковид пациенти ќе ги водиме како ковид, затоа што некој ги дијагностицирал. На пример во сообраќајна несреќа загинува некое лице, земен му е брис и тој испаднал позитивен. Ние го водиме дека почнал од ковид. Значи, кауза мортис е едно, а кардиа карест е друго. Или ако лицето починало од малигно заболување, но во периодот од месец или два поради намалениот имуно компромитиран систем закачило и ковид, ние го водиме како починато од ковид. Дури и при случај на смоубиство лицето се води дека починало од ковид, само затоа што при брисот се покажало дека било позитивно. Со целосна одговорност кажувам дека најмалку триесет се водат како починати од ковид, иако причината за нивна смрт е сосема друго заболување.
Еве го целото интервју
https://radar.mk/?p=36969&fbclid=IwAR2EqhHrkNnOz8Qlx54SN_2_k4AhBrj-4imDCpizNGiXVl240gol6guSn5A

Последно уредено:
Ти ако не се најдеш прозван кој друг?
Дежурен провокатор.
Не знам зошто испревртувате зборови и забегувате во целосно други теми на муабет.
Или само да се коментира, без основа? Интересен не си.

Јас не сум инфектолог и јас не лекувам пациенти со корона. Ама се надоврзав на муабетот, дека здравствените работници ништо не работеле и биле ослободени од работа. Константно сум на работа (значи редовно си одам во смени и дежурства), никој не ме ослободил заради тоа што немало пациенти на примарно ниво. Немам право да си земам слободни денови (освен тие кои редовно ме следат) и немам право да си земам одмор.
Дополнително, работам во дом за стари лица и константо сум на располагање.

И од дома, 24/7 сум на располагање. Вибер или телефон, во секое време, за секој пациент. И тоа верувајте дека е многу потешко и поисцрпувачко, да му поставиш точна дијагноза и да му кажеш што да пие по телефон, без да го прегледаш.

Понатамошни мои коментари се сувишни на темава, затоа што ми ги испревртувате зборовите.
Е штoм си билa негувaтелкa у стaрски дoм,ти се извинувaм зa нaвредите.Јaс зa мoмент си рекoв декa медицинскo лице вaкви пoстoви пишувa пa зaтoa тaкa дрскo се oднесувaв.Ти се извинувaм уште еднaш oд срце
Автоматски споено мислење:

Па ти си бил највечи шконтар, а трубиш цело време против нив
Пa клин сo клин се избивa,не седaм дoмa пoвеќе дoдекa брaќaтa стaдиoни си пoлнaт зa време пoлициски чaс пa aкo требa и дoкумент декa сум у УБК врaбoтен ке извaдaм

Пола Скопје гп заразија шконтаријава. Откако се вратија во фирмиве, попара направија. Нема државма фирма или факултет каде што ифтарците не донесоа корона.
Па ти утре види дал ќе вработиш некој таков у своја фирма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom