Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто ти си константно на работа???
Бјонс никогаш не се жалела од работа, напротив, ти и други не ја сфативте или нејќете да ја читате...па она тебе те ѓали и такви како тебе што горите секојдневно а некои други мед.сестри со лажни потврди дремат дома, земаат цела плата, шетаат по пазари и возат точак на кеј, а демек неспособни за на работа.
Мислам дека во овој случај, ти си изиграната хумана сестра, која ако продолжи така со тоа темпо, незнам искрено до кај ќе догураш душичко.
нема персонал..е па нема, седат дома здрави и прави, а работат многу болни и дежураат 24 часа.
нема правда, го нема ни Калимемро.
Знаете душичко, многу ми е симпатично што докторкава има толку портпароли на форумот.
Меѓутоа, во неколку реченици напишани на форумов, прикажа повеќе за неа и за тоа каков човек е, отколку за оние кои не си ја работеле работата.

Како медицинско лице, за мене е дегутантно да си дозволам било каква критика, за сите они кои пожртвувано работат на терен, во време на пандемија со нов, непознат и невидлив непријател.

Уште многу леб сум требала да јадам за да сум ја стигнела? Ма немој молим те, каков е тој коментар кон колешка? И сум добивала симпатии преку неа на форумов...напротив докторке, вие со вашите зборови ги губите сите симпатии на форумот. Женава уште еднаш треба да прочита Хипократова заклетва.

Искажувам свое мислење, ама не дозволувам, да се потценува работата на луѓето кои се во први борбени редови.

Не знам дотичната докторка од која планета е падната и зошто решила да лечи фрустрации на форумот, ама ПОРАЗИТЕЛНО е за цела медицинска фела во период на пандемија да пишува вакви небулози. Еквивалентно ми е на Цаца и оваа угледната. Да го потценуваш трудот кој што го вложуваат твоите колеги.

За мене ќе кажам, од самиот старт на кризата, константно сум на работа, дури и на постариот колега дежурствата ги превземам на свој грб за сè да се постигне. Нема одмор, нема отсуства. Никој не ме праша мене дали имам хронични болести или немам. И не се жалам по форуми, тоа сум го одбрала.....му служам на народот.

Здравствени работници нема! Се мобилизираат од цела Македонија, млади/стари небитно. Прашање на време е кога ќе ги мобилизираат и студентите.

каде работиш?

Medicinskiot personal vo momentov- si ja videla meckata pickata i si rekla lele kolkava rana imam. A vsusnost rabotata e sledna, nemavte ni r od rabota videno dosega pa zatoa sega vi se vide opeto.
Ajde nemate gajle, izdrzaja site, ke izdrzite i vie rajskite ptici.

Знаете душичко, многу ми е симпатично што докторкава има толку портпароли на форумот.
Меѓутоа, во неколку реченици напишани на форумов, прикажа повеќе за неа и за тоа каков човек е, отколку за оние кои не си ја работеле работата.

Како медицинско лице, за мене е дегутантно да си дозволам било каква критика, за сите они кои пожртвувано работат на терен, во време на пандемија со нов, непознат и невидлив непријател.

Уште многу леб сум требала да јадам за да сум ја стигнела? Ма немој молим те, каков е тој коментар кон колешка? И сум добивала симпатии преку неа на форумов...напротив докторке, вие со вашите зборови ги губите сите симпатии на форумот. Женава уште еднаш треба да прочита Хипократова заклетва.

Искажувам свое мислење, ама не дозволувам, да се потценува работата на луѓето кои се во први борбени редови.
Грешно...Јас не сум ничиј пртпарол, само укажувам дека погрешно ја сфативте.
навор сме од темава и нејќам да се препукувам со никој, ноајде посочи во кој пост Бјонс ја потцени работата на луѓето од први борбени редови...а мене објасни ми ако сакаш кој персонал е во прв борбен ред?

Мислам дека во моментов е многу поважно да читаме актуелни работи со темава отколку да ги читаме глупостите на Пост еден ботовски и Срањонс.

Ве молам, реагирајте.

Грешно...Јас не сум ничиј пртпарол, само укажувам дека погрешно ја сфативте.
навор сме од темава и нејќам да се препукувам со никој, ноајде посочи во кој пост Бјонс ја потцени работата на луѓето од први борбени редови...а мене објасни ми ако сакаш кој персонал е во прв борбен ред?
Душичко, реков дека нема да се цитирам за работата на здравствените работнци во време на пандемија и ќе останам доследна на тоа. Џабе се обидувате да ја исперете Бијонс и џабе се обидувате да ме навлечите на таква дискусија. Имајте убав остаток од вечерта! :)

Мислам дека во моментов е многу поважно да читаме актуелни работи со темава отколку да ги читаме глупостите на Пост еден ботовски и Срањонс.

Ве молам, реагирајте.
Kazi be zagrizen gragjaninu sto tolku ti e bitno da procitas, baska aktuelno. Da se zaangazirame i da ti postirame za i ti rajat da bidis.

Medicinskiot personal vo momentov- si ja videla meckata pickata i si rekla lele kolkava rana imam. A vsusnost rabotata e sledna, nemavte ni r od rabota videno dosega pa zatoa sega vi se vide opeto.
Ajde nemate gajle, izdrzaja site, ke izdrzite i vie rajskite ptici.

Mkd klosare, trupu ! Na tolku potcenuvanje od vrvot a bogami I od retardiranata populacija, treba da ve ostavat taka da skapuvate. Trup..

Kazi be zagrizen gragjaninu sto tolku ti e bitno da procitas, baska aktuelno. Da se zaangazirame i da ti postirame za i ti rajat da bidis.

Па би сакал да прочитам дека си си го фрлил компјутерот/телефонот во канта и дека ти е забранет пристап до интернет до 2031.

Фала.

Тоа е поради што статистиката како наука не е универзална вистина , туку се користат модели за предвидување кои имаат граница на грешка , плус неможеш да си сигурен во случајов за предвидувањава пошто се работи за луѓе , сигурно тие од МАНУ или Сингапур во пресметките не го ставиле непочитувањето на мерките и ифтарите пред бајрам.
O.K. но МАНУ излезе во таква визија кога веќе имавме над 1500 заболени. Сингапурците секако многу работи не зеле предвид, што е нормално, но академиците знаат каде и со кого живеат. Барем така си мислам. Сепак е тоа дом на угледни старци и луѓе во поодмината возраст, со сета почит кон другите вработени таму, а во тие години освен ишијас, фаќа и склероза, деменција, алцхајмер и други состојби со мединиски имиња.

Mkd klosare, trupu ! Na tolku potcenuvanje od vrvot a bogami I od retardiranata populacija, treba da ve ostavat taka da skapuvate. Trup..
Nikoj ne te tera be so sila da odis na rabota. Daj si otkaz ako ti e tesko i ne zamaraj. Sigurno ne si tamu od sto imas dobro srce, za pari odis, kako i site drugi. Pa uste kao gi potcenuvale a trebalo da im aplaudiraat. Naj gnoj profesija ste vo republikata, duvlo na nesposobnost, mito i korupcija pa uste i ete ne ste bile ceneti kako sto treba. Brej brej me rasplaci.

Не ти се плашам Бијонс.
Само имам медицинско воспитање, не би да се цитирам со тебе на сметка на сите оние здравствени работници (доктори или сестри, небитно), кои макотрпно работат овие четири месеци. Не го заслужуваат тоа.
Имај малку достоинство.
Колку од медицинските лица работат макотрпно периодов? Колав процент? Бидејки 90 посто од медицинските лица немаат работа сега.
Автоматски споено мислење:

Не ти се плашам Бијонс.
Само имам медицинско воспитање, не би да се цитирам со тебе на сметка на сите оние здравствени работници (доктори или сестри, небитно), кои макотрпно работат овие четири месеци. Не го заслужуваат тоа.
Имај малку достоинство.
Колку од медицинските лица работат макотрпно периодов? Колав процент? Бидејки 90 посто од медицинските лица немаат работа сега.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom