Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Имало некоја седница на влада од 7 и пол вечерва, на која ќе одлучувале за повторно воведување вонредна состојба.
Ми се чини дека е одлучено више одамна и нема да има такво нешто.

Па да се политичариве саглам и треба уште две недели да продужат вонредна состојба, и да си се договорат ко луѓе за датум. Без инати, без калкулации.
Вака сега ко шо запињаат и двајцата резултат е ниезбежен, албанец премиер :D малце оффтопик
Иначе ситуацијава со коронава е катастрофална од ден за ден, from bad to worse. Дури не ми се ни верува ама се закашка работава

Нели имаше предвидувања, од некоја далечна земја (која нема абер со кого си има работа), па од вампирите од МАНУ, од експерти кои исползија од дебелите црева на не/владините организации дека ќе имало вкупно, се' на се' некаде околу 2000 вкупно заболени?

Иначе штом се 196 не е толку страшно, да не се 200...
Тоа е поради што статистиката како наука не е универзална вистина , туку се користат модели за предвидување кои имаат граница на грешка , плус неможеш да си сигурен во случајов за предвидувањава пошто се работи за луѓе , сигурно тие од МАНУ или Сингапур во пресметките не го ставиле непочитувањето на мерките и ифтарите пред бајрам.

Јас веќе почнав да верувам дека вирусов е вештачки направен и дека не ни помага ниту една мерка за превенција, со ништо неможеме да се заштитиме...човштвотот оди во пропаст...ова е крај,а почеток на некој нов живот.
Знм дека @Beric Dondarrion ќе ми се смее, но јас верувам во касиопејциве и нивните изјави..па дури и се заразив да читам сега по стари години касиопејски транскрипти:sramezliv:

Кај се зголемува?
Па речиси сите земји имаат нови случаи, пар земји се скроз чисти. И ние стигнавме до 5 дневно официјално па еве кај сме сега. Мислиш дека србија со 80 дневно и све живо испоотворено нема да им рипне бројка сега. Или кога ќе се отворат земјиве ко грција,шпанија за туризам.

Од бегање, бркање и закани за медицниски лица да не ги тестираат стигнаа до закани и расправи зашто не ги тестираат или зашто умираат истиот ден кога ги примиле во болница...

Фали уште еден протест против лекарите да направат сега, ама ајде да не се прават меѓуетнички тензии ова ќе ми биде последен пост за браќава...

Па речиси сите земји имаат нови случаи, пар земји се скроз чисти. И ние стигнавме до 5 дневно официјално па еве кај сме сега. Мислиш дека србија со 80 дневно и све живо испоотворено нема да им рипне бројка сега. Или кога ќе се отворат земјиве ко грција,шпанија за туризам.
Па мислам дека нема да гледаме сценарија ко кај нас у моментов.

... ако влезам во политика (а дадов збор дека ќе седам настрана) само поради овие политичари кои лепак имаат на столица и се незаменливи, а глупи и тупи се срамам што дозволувам вакви распрдани да ме водат, да беа толку ажурни како вонредниве избори и со пописот, арно ќе беше, а не скоро дваесет години нема попис во државата, не се знае кој јаде и кој пие во државата, население ебани граѓани у мозок, а ваму трупа трапа вонредни избори? :facepalm:
зашто?
ни едните ни другите за штурац не ги бива, а третите не сакам ни да ги спомнам, во ваква ситуација треба да се тера до декември, до тогаш е и мандатот на ова влада, па тогаш ќе се направат „нормални“ редовни избори, во горе доле понормална ситуација со коронавирусот кога веќе тогаш ќе има и каков таков колективен имунитет, ...ама зошто да биде нормално во државава кога може да биде комплицирано и ненормално, се истурија од крадење и лажење...срамота!

Па не знаев дека и за покана се честитува. Ама ај благодарам, па и на твоја глава :) .
Ме нејќат мене. Многу сум отворен. Фала сепак. :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Ја те прашував кај нас што се постигна, не шпанија,италија, зашто се сосема различни случаи за анализа.
Тој линеарен раст што го збориш, ќе го имаше и пред месец дена и сега. Па ете пак ќе те прашам, која беше поентата на тие три месеци? Поеба државата 800 милиони и доведоа еден куп луѓе на раб на банкрот. За апсолутно никакви резултати.

И не се секирај и други земји ќе следува истото, ќе расте бројката како што ќе се олабавуваат. И од таму глеам слики како се групираат и колку носат маски. Само баш ќе видиме како ќе пројде вториот обид за рестрикции коа ќе пораснат бројките :)
Резултати беа <40 нови случаи дневно. За 3 месеци ~2000 случаи вкупно. Ако потера темпово, до крај на следната недела ќе стигнеме до нови 2000, под предпоставка дека растот ќе е линеарен, по околу 200 случаи на ден. Ако претходните 2000 случаи ни го стресоа малку здравствениот систем, напливот на нови пациенти ќе биде интересен да се следи. За економскиот ефект ќе правиме муабет понатаму. 800 милиони може да излезат дека се плунка на патот.

Последно уредено:
Јас веќе почнав да верувам дека вирусов е вештачки направен и дека не ни помага ниту една мерка за превенција, со ништо неможеме да се заштитиме...човштвотот оди во пропаст...ова е крај,а почеток на некој нов живот.
Знм дека @Beric Dondarrion ќе ми се смее, но јас верувам во касиопејциве и нивните изјави..па дури и се заразив да читам сега по стари години касиопејски транскрипти:sramezliv:

Далеку е од пропаст човештвово од вирусов, ама ако не степа некој појак вирус у иднина ко ебола на пр. кај што смртност е 90% и вака се рашири... тогаш да.
Можда ти си преокупирана со ова, (читаш на нет цел ден и се замараш на твоја штета веруј), и затоа така мислиш. У реалноста веќе почнаа никој да не се замара, сеа од кеј се враќам до сеа како возам уназад 10 год ко денес шо видов народ, никат немало. Немав ни ја маска, а и немаа ни 29 од 30 души, знам не се препорачува при спорт, ама сепак чоек до чоек беше. Еве исто сега глеам на ТВ у Белград тенис атп турнир, публика до макс испунето еден до друг седат ,исто без маски...
Смртноста не е голема со вирусов и кој нема сериозни здравствени проблеми не се пази више, би требало да е тежок за прележување ама фала богу 97+% го прележуваат.

Ти гарантирам дека во Србија нема да се качи бројката премногу. Способни се под 100 дневно да ги држат. Ова бар во следните 4 недели. Не за друго, на 20-ти имаат избори. :icon_lol:

абе не знаете вие што е мерка !!!

Велика Британија од денеска го забранува сексот со лице од друго семејство и надвор од домот
ова е на мала врата враѓање на Викторијанскиот период, значи ПРВО Брак па Секс..
имено :
„Ниедно лице не може, без разумно оправдана причина, да преноќи на место, различно од она каде што живее“, се вели во текстот на предложениот закон. Казната предвидена со новиот закон би била 100 фунти, односно 50 фунти, доколку се плати првите 14 дена.
е сега предбрачно би можело во изнајмени простории, ама и тоа сега не работи, само Хотел а тој е ПОСКАП од казната :icon_mrgr:

Ти гарантирам дека во Србија нема да се качи бројката премногу. Способни се под 100 дневно да ги држат. Ова бар во следните 4 недели. Не за друго, на 20-ти имаат избори. :icon_lol:
Во изборна кампања се, тогаш вирусот не работи дури ако многу му се сака,
гледаш дека кај нас сакат да почнат да ги бројат само тие шо се пред умирање, па каји и да е ќе до победеме вирусот за многу брзо.

po seto ova sto denovive go citam i objavuvaat mediumite,dogodina ocekuvam vakva objava na sostav na nasata reprezentacija vo fudbal.
1. xxxxxxx xxxxxxxski
2. xxx xxxxxxxov
3. pripadnik na grupa gragani
4. xxxxx xxxxov
5. xxxxxxx xxxxxxski
6 xxxx xxxxxski
7. pripadnik na grupa gragani
8. pripadnik na grupa gragani
9. xxxxx xxxxxxxxxski
10. xxxxxx xxxxov
11. xxxxxxxxx xxxxxxxski

5A0CF85F-3386-4785-BC5E-97D11564B585.jpg

бидејќи сабјата на реизот не го уби вирусот, сега 2 глав орел ќе го однесе од тука некаде подалеку :cool:

Од еден куп градови во внатрешноста медицински персонал се праќа во Скопје, изгледа бројките тек ќе се зголемуваат чим има зголемена потреба :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom