СДСМ - Политичка партија

Дали ви се допаѓаат пратеничките листи со кои ќе настапува партијата на следниве избори?

• Да.

Гласови: 7 11,1%
  • Не.

Гласови: 42 66,7%
  • Можеле да стават и многу подобри кандидати.

Гласови: 14 22,2%

• Вкупно гласачи
    63
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.313
Поени од реакции
15.479
:facepalm:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.606
Поени од реакции
22.338
Хорхе најчесто беше куден пошто реторички не беше стабилен ама Пендарко и покрај елоквентноста е тотално нула, убедливо најдно претседател што Македониај имала. И замислете цената за него е премиер Албанец. Офофоф.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Настрана тоа што нема партиска структура на која што е ке се потпре, од аспект на политичкиот момент Апасиев е премногу слаб. Ако мислиш дека политика е полемизирање во парламент со Панчо Минов, Ѕинго, Ѓорчев тогаш си многу далеку од вистината.
Набрзо ке свати дека ке мора да превзема чекори и да праќа политички пораки кои нема да и се допаѓаат на публиката. Најлесно е во опозиција, критикуваш се и сешто, не сносиш никаква одговорност. Особено не како лидер на мала партија.
Политиката е перцепција. Како другите те гледаат, а не каков навистина си или какви се твоите ставови.

Го прашав нивниот член тука на форумов, дали е свесен дека се повеќе се поврзуваат со вмро затоа што ставовите горе долу им се поклопуваат и дали знаат колку гласови губат со тоа, но не добив одговор.

Верувај, ке дојде момент кога големите лидери ќе му ја измерат точката на топење. Ке му кажат ок, браво за правниот дел - јак си. Ок и за ставовите за Мк за договорите и се тоа на социјални мрежи што се палиш. Во ред е, си бил наивен си бил учесник на шарена револуција си работел за Заев, а си мислел дека револуција ќе праиш. Сега сам си ја свати лекција, затоа што ти се удри од глава.

Ке му дојде Ахмети, ке му дојде Села, ке му дојдат мафијаши љопки, ке му дојдат амбасадори. Што правиме тогаш? Тогаш ке видиме колку е јак.
Тогаш ке си види колку реалноста е друга. Па ке биде ставен на избор, да продолжи во опозиција да квака и да преживува, да нема што да смени од опозиција и пола членство да му избега или да иде со вмро.
Па после коа ке земат од партија да му бараат услуги и вработувања он да треба да оди да бара и да моли од вмро.

Сега е лесно, но брзо ке дојде моментот кога ке биде притиснат од сите страни. Секој збор ке му се следи. Нема да може да исполни се што ветил јер нема да зависи од него. Набрзо наративот во јавноста ке се смени дека е ист како другите - или попознатото "Сите се исти".

Он е тазе во политиката, а веќе зад себе има сериозни грешки кај што е лесно превеслан и еднаш сам се превесла. Тоа се две крупни грешки кои големите партии сеуште не му ги вадат на површина.
Ха! Да беше навистина така, нам Заев никогаш не смееше да ни се случи.

Зборот ми е кај нашиов народец постои еден голем проблем со меморијата. Брзо се забораваат политичарските "дела" и зборови.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Хорхе најчесто беше куден пошто реторички не беше стабилен ама Пендарко и покрај елоквентноста е тотално нула, убедливо најдно претседател што Македониај имала. И замислете цената за него е премиер Албанец. Офофоф.
Кога ќе го доведеш еден народ во ситуација во која ќе ужива во губењето на своите слободи, права и привилегии тогаш се е можно.
Во ситуација кога се ти е сведено на еден правилен избор а ти лупаш глава од ѕид и бараш преку леб погача, тогаш што сакаш?
Ако формира СДС влада....или да биде принудено ВМРО да се пазари со ДУИ за формирање влада тогаш ја лично би активирал една RS-28 ако ми дозволат русите.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
И така велиш, “Хорхе“ реторички нестабилен, па да така е тоа, познато е дека профите од правен, најчесто се реторички нестабилни (како ли го “купиле“ таков нестабилен на еден куп универзитети низ црно-белиот свет како почесен професор, сигурно е до реторичката нестабилност)!

Дај бе лујџе туѓ срам ме изеде, полека малку.

“Пендарко“, цела кариера нечиј потрчко-девојче за се (прво на министри па на прет(ц)едници) е за такво Сидро треба да се шири пропаганда дека е елоквентно сидро (најмногу на Македонците им се бендиса неговата елоквентност коа на сред бел ден ги нарече овци) сигурно ти се допадна таков нестандарден тип на елоквентност, мене не.

И така дојдо“ф“ме до “Албанец“, поточно не дојдовме ние туку тие (нашите мили ем драги стратешки партњори ЕУСА) дојдоа до точката која треба да послужи како старт за отворена бугаризација на Македонците, или сметате дека случајно Бојко татарот ни вели дека не постои македонски јазик, на ваков предлог за Арнаутин премиер на Северџистан голем дел од Македонците ќе речат па подобро Татаромонголоидните источни ни соседи од колку Арнаутите, што е разбирливо кога се цепа 100 на саат пропаганда дека ова е реаљлност и кога не се дозволува да се формира еден патриотски Македонски Фронт туку веднага се прогласуваат за терористи и се осудуваат за тероризам против северџганците!

(коментарот е поглед на актуелната состојба, твојот коментар го искористив за тоа, инаку си можел да речеш дека не се согласуваш со политиката на некој од претседателите ама на профа да му наоѓаш забелешка за реторика е смешно!)

Кога ќе го доведеш еден народ во ситуација во која ќе ужива во губењето на своите слободи, права и привилегии тогаш се е можно.
Во ситуација кога се ти е сведено на еден правилен избор а ти лупаш глава од ѕид и бараш преку леб погача, тогаш што сакаш?
Ако формира СДС влада....или да биде принудено ВМРО да се пазари со ДУИ за формирање влада тогаш ја лично би активирал една RS-28 ако ми дозволат русите.
Кој е тој народ што ужива во окупацијава? Може збор два за него? име, колку го има и сл.
Колкумина во твоето опкружување знаеш кои би гласале за северџганиве СДСс и ДПсНЕ, од твоево гледам очекуваш повторно една од тие две да биде победник, врз која анализа и истражување или што и да е, го градиш таквото милсење?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Кој е тој народ што ужива во окупацијава? Може збор два за него? име, колку го има и сл.
Колкумина во твоето опкружување знаеш кои би гласале за северџганиве СДСс и ДПсНЕ, од твоево гледам очекуваш повторно една од тие две да биде победник, врз која анализа и истражување или што и да е, го градиш таквото милсење?
Се надевам, за доброто на сите.....а и по малку очекувам да победи ВМРО.
Иначе овој народ го доведоа до таква апатија, да нема волја да мрдне три чекори......погледни само нивото на култура колку е намалено последниве 4 год. Го оглупавеа народов, му земаа се што имаше....и идентитет,и гордост и да не редам понатака. Да не зборам какви времиња одат и тоа за некој месец....очекувај девалвација и ако имеш денари смени си ги уште сега, да ти препорачам.
Мора да биде ВМРО победник и тоа убедливо ако сакаме нешто да се оправи, ако не тогаш бојкотирајте или гласајте за СДС.....на крај на краиштата ме заболе qr-от.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.558
Поени од реакции
5.288
Се надевам, за доброто на сите.....а и по малку очекувам да победи ВМРО.
Иначе овој народ го доведоа до таква апатија, да нема волја да мрдне три чекори......погледни само нивото на култура колку е намалено последниве 4 год. Го оглупавеа народов, му земаа се што имаше....и идентитет,и гордост и да не редам понатака. Да не зборам какви времиња одат и тоа за некој месец....очекувај девалвација и ако имеш денари смени си ги уште сега, да ти препорачам.
Мора да биде ВМРО победник и тоа убедливо ако сакаме нешто да се оправи, ако не тогаш бојкотирајте или гласајте за СДС.....на крај на краиштата ме заболе qr-от.
Јас очекувам и ќе гласам да победи политички субјект кој целосно ќе ги поништи квислиншките акти како и сите други акти и активности произлезени од тие акти... и ја носи политиката во согласност со изразената волја на референдумот!
Ако во тоа квислинзиве ги испрати на школија за свирење клавир немам ништо против но секако да им се одземе имотот стекнат од распродажбата на македонските национални интереси!

Не постои паметен или глуп колективитет, само поединец ги има тие карактеристики!
Ако поединецот е роден со одреден потенцијал никој не може тоа да му го одземе, може да го надоградува или остане на тоа ама нема намалување.

Ако политичките процеси кои се во тек (глобални регионални па и во национална рамка) завршат само со некаква си девалвација треба да славиме наредните 100 години! Сите параметри упатуваат дека процесите се придвижуваат кон севкупен ресет, а редоследот и брзината со кои ке се одвиваат се предмет на договор... (по малку ми е жал што тврдото крило северџгани со логика на лубриканти се на пдф УСА каде ги спасуваат, па овде се нема со кого да се играме ама тоа е оскудација!)

..., велиш би сакал да победи ВМРО (само што тие не постојат од далечната 1924г) и сигурно мислиш на ДПсНЕ но тие се испостава на фрау-Меркел, а потоа велиш дека те боли рацку, малкуцка е ши.... туку ете што мислиш што би смениле ДПсНЕ во надворешната и внатрешната политика?
Знаеш ли нешто околу тоа?

Последно уредено:
Член од
31 мај 2020
Мислења
92
Поени од реакции
128
Keep it simple, монетата има (само) две страни.

1.Sadism and Shipona има добра стратегија за руинирање на вмро и апсолутна победа, па оттаде оваа трка.
2.Им се бега со 90 миљони.

Што се однесува до Мицко, со ваква инфантилна политика и 'playing a matyr' role не само што е одбивен за гледање туку и ратоборното членство го турка во амбис. Трон и трн ќе изгуби преку повторување на реченицата "За здравјето на граѓаните".

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Ама Хорхе беше Хорше, а Стево види го како прича скопски, градско дете шетано, опуштен прав претседател. Башка на Бојко му рече, љубави те поздрави Зоки. Значи со други државници е на љубави од што се блиски. Двојните стандарди се интересна работа.
Сем Глигоров и Црвенковски, сите други претседатели беа т.е се политички ветрушки.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.548
Тоа е тој генијален ПР тим што го имаат у партија. Рекламираат и промовираат туризам во Македонија со слики од Германија :facepalm: Јесте да сме утепани како народ, и ништо не функционира во државава, али барем за природни убавини не треба да се жалиме.

IMG_20200614_215207.jpg

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Тоа е тој генијален ПР тим што го имаат у партија. Рекламираат и промовираат туризам во Македонија со слики од Германија :facepalm: Јесте да сме утепани како народ, и ништо не функционира во државава, али барем за природни убавини не треба да се жалиме.
Баш сакав да го пишам истово. Не ми е јасно која е потребата да се користи stock фотографија за ваков проект, кога барем денес е лесно да се направат неколку одлични фотографии од природа кај нас. Или да се искористат веќе постоечки кои ги има еден куп.

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.911
Поени од реакции
2.946

Прегледај го приврзокот 255264
Kretenizam

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.660
Поени од реакции
9.260
Баш сакав да го пишам истово. Не ми е јасно која е потребата да се користи stock фотографија за ваков проект, кога барем денес е лесно да се направат неколку одлични фотографии од природа кај нас. Или да се искористат веќе постоечки кои ги има еден куп.
Ти мислиш дека им е лесно? Тие не знаат како изгледа Хрватска на карта, не разликуваат летонско од австриско знаме, не разликуваат сидро од едро, не умееја ни во фотошоп да го избришат плагијатот од индиски Оizom.

Автоматски споено мислење:

„Јас сум верник човек. За мене Господ е еден. Дали го пишува како Мухамед во Куранот или Исус во Библијата...“- Зоран Заев (11:09).

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
„Јас сум верник човек. За мене Господ е еден. Дали го пишува како Мухамед во Куранот или Исус во Библијата...“- Зоран Заев (11:09).
Ова е најправилното нешто што го има кажано.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858

Исто така и косата на Шеќеринска (што е како коноп за спојување на водоводни цевки) е поскапоцена од синот на Панче Ангелов којшто го загуби животот 2001 од „Борците за човекови права“ а таа во тој период се сончаше и капеше во плажите во Халкидики... А истите тие ниту еден ден не се лежени во затвор и сигурно се вработени на убај работни места во државните институции...

Ама и тој Панче Ангелов грешка направи. Барем главата празна скроз да и ја откинеше, не требаше друго ништо да направи...

Kajgana Shop

На врв Bottom