Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ти е толку до полициски час, оди во полициска станица после 19:00 и ке се осеќаш како да си дома.
Полициски час ми е од други причина која нема да ја кажам, а мене што ќе ми е полициски час и да има и да нема комотно си се шеткам низ Чаир.

Полициски час ми е од други причина која нема да ја кажам, а мене што ќе ми е полициски час и да има и да нема комотно си се шеткам низ Чаир.
Е па ај пошто тебе ти треба полициски час од некоја причина,нека прогласат 24 часовен :pos:

... не важи заклучокот! :)
трипер (гонореја) е бактериска заразна инфекција, а коронавирус е вирусна заразна инфекција! а тоа што му се потсмеваат на докторот, не знам зошто, тој како кажува токму во моментов е точно, колективниот имунитет е брзо решение за справување со болеста КОВИД19, ама нема кој да го организира тоа кај нас!

ЕТе видовме колку кај тебе у Чаир се поштува. Ако сакаш слободно нека го затворат Чаир, на нас од Куманово преку кур ни е од полициски часови.

трипер (гонореја) е бактериска заразна инфекција, а коронавирус е вирусна заразна инфекција! а тоа што му се потсмеваат на докторот, не знам зошто, тој како кажува токму во моментов е точно, колективниот имунитет е брзо решение за справување со болеста КОВИД19, ама нема кој да го организира тоа кај нас!
Ова со талибанциве не е колективна имунизација?

... , колективниот имунитет е брзо решение за справување со болеста КОВИД19, ама нема кој да го организира тоа кај нас!

Сеуште се прават истражувања, разни испитувања, така да не е исклучена опцијата дека не постои траен имунитет на вирусот или дека неможе да се зајакне имунитетот, па на жалост, тоа значи дека секоја накнадна инфекција би била полоша и поопасна за животот на пациентот.
Факт е дека се уште немаме појма кои мерки ќе извојуваат победа...светот е тек на почеток на војната, едни купуваат време, други го крахираат здравството, трети, како нас, незнаат крај со крај да врзат, ја префрлаат топката од Јанко на Петко без никаква строга тактика и стратегија.....
Господ нека ни е на помош:(

Попаметно ќе е џандарите да регулираат дел од граѓаните што не почитуваат никакви мерки отколку да не затвараат сите присилно бидејќи немаат муда да си ја извршат работата.
Да попаметно ке е тоа,али што до сега паметно се направи.Очигледно е дека во чаир никој нема намера да воведува ред.
Нема логика три дена да седиме затворени дома и од утре пак со 100+нови инфицирани да се укине полициски час.
Или треба да има полициски час додека се симне бројката или уопште да не не заебаваат три дена полициски час пет дена остај нека се шири вирусот.
edit:
Логична одлука би била да се стават чаир/бутел/сарај... во карантин по што таму е проблемот али ете треба некој да има муда да го направи тоа.

Последно уредено од модератор:
Ако ти е толку до полициски час, оди во полициска станица после 19:00 и ке се осеќаш како да си дома.
Ama zosto da ne povikuva na policiski cas, toj si zivee vo Cair, a tamu takvo nesto nema,.

Гледам ја имаш осмислено работава.

Пошто нема вакцина во моментов, колективен имунитет како брзо решение во овој контекст би значело масовно заразување. Претпоставката е дека "акцијата" би се спровела успешно во еден месец. Од вкупниот број заразени на 2% - 20% ќе им е потребна хоспитализација. Мал дел од овие лица ќе треба да бидат ставени на кислородна подршка. Тоа ти се 30 000 - 300 000 неопходни болнички кревети само за оваа потреба. Дури и да ја земеш долната граница и да ја поделиш со 2 тоа се 15 000 болнички кревети.

Колку за споредба, за справување со состојбава во моментот на располагање има ~1 000 кревети

Вкупен број на болнички кревети во државава е ~9 000

Факт е дена нема да има место за сите.

Знаејќи го наравот на народот, а и дека ти си докторка, прашањето ми е: колку ќотек можеш да издржиш?

Понови сте повеќето на форумов, не сте свесни што правеа на Твитер истиве ликови што ги гледате во коментари, кога имавме интернет акција во 2012 за Смилковско :D Видана и Орданоски не викаа во кафана мене, Леандра и Лигеа да ни објаснеле дека главните од Кајгана ни давале пари од израелски тајни служби :pos:

Кога можат да измислат такво нешто, можеш само да претпоставиш што бљувотини шират на дневна база.

Ако бројкава излезе од контрола наредни денови (се надевам нема), спремни се да спамаат и дека коронава не постои, верувај ми.

Орданоски?!? o_O

Гледам ја имаш осмислено работава.

Пошто нема вакцина во моментов, колективен имунитет како брзо решение во овој контекст би значело масовно заразување. Претпоставката е дека "акцијата" би се спровела успешно во еден месец. Од вкупниот број заразени на 2% - 20% ќе им е потребна хоспитализација. Мал дел од овие лица ќе треба да бидат ставени на кислородна подршка. Тоа ти се 30 000 - 300 000 неопходни болнички кревети само за оваа потреба. Дури и да ја земеш долната граница и да ја поделиш со 2 тоа се 15 000 болнички кревети.

Колку за споредба, за справување со состојбава во моментот на располагање има ~1 000 кревети

Вкупен број на болнички кревети во државава е ~9 000

Факт е дена нема да има место за сите.

Знаејќи го наравот на народот, а и дека ти си докторка, прашањето ми е: колку ќотек можеш да издржиш?
Не се проблем само креветите, нема ни кој да ги лечи пациентите, како прво!
Фураш на максимум,правиш забавна математика, уствари може и до 2-3000 месечно да се доведе бројката, и со сила да сакаш 20-30% од населението нема да се зарази така лесно, оти не можеш да ги испофаќаш!
Мк одамна нема 2 милиона, и тука скрати!
На крај џабе ти се и тебе и мене сите математики, ние не можеме у гаќи да се покакаме организирано, не па да организираме колективно заразување!

Screenshot_5-4.png

а шу праиме, идат уште празници, Петровден, курбан Бајрам, Илинден, сезона на сунети, Богородица... башка Избори
Izgleda ovoj e hirurgot od torakalna hirurgija....,,kičeec,, e

I samiot neznael kako go zakačil virusot

Најсмешни ми се порталиве со вести како ВНИМАВАЈТЕ ВИРУСОТ СЕ ШИРИ СО ДИШЕЊЕ И ЗБОРУВАЊЕ!
No shit Sherlock.
Дај ако не да не дишеме, божем тоа е нешто што човекот може да го промени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom