Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Ако ти е толку до полициски час, оди во полициска станица после 19:00 и ке се осеќаш како да си дома.
Полициски час ми е од други причина која нема да ја кажам, а мене што ќе ми е полициски час и да има и да нема комотно си се шеткам низ Чаир.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Полициски час ми е од други причина која нема да ја кажам, а мене што ќе ми е полициски час и да има и да нема комотно си се шеткам низ Чаир.
Е па ај пошто тебе ти треба полициски час од некоја причина,нека прогласат 24 часовен :pos:

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.591
Поени од реакции
37.512
... не важи заклучокот! :)
трипер (гонореја) е бактериска заразна инфекција, а коронавирус е вирусна заразна инфекција! а тоа што му се потсмеваат на докторот, не знам зошто, тој како кажува токму во моментов е точно, колективниот имунитет е брзо решение за справување со болеста КОВИД19, ама нема кој да го организира тоа кај нас!

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.837
Поени од реакции
17.495
ЕТе видовме колку кај тебе у Чаир се поштува. Ако сакаш слободно нека го затворат Чаир, на нас од Куманово преку кур ни е од полициски часови.

Член од
1 септември 2018
Мислења
248
Поени од реакции
642
трипер (гонореја) е бактериска заразна инфекција, а коронавирус е вирусна заразна инфекција! а тоа што му се потсмеваат на докторот, не знам зошто, тој како кажува токму во моментов е точно, колективниот имунитет е брзо решение за справување со болеста КОВИД19, ама нема кој да го организира тоа кај нас!
Ова со талибанциве не е колективна имунизација?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.330
Поени од реакции
10.201
... , колективниот имунитет е брзо решение за справување со болеста КОВИД19, ама нема кој да го организира тоа кај нас!
Сеуште се прават истражувања, разни испитувања, така да не е исклучена опцијата дека не постои траен имунитет на вирусот или дека неможе да се зајакне имунитетот, па на жалост, тоа значи дека секоја накнадна инфекција би била полоша и поопасна за животот на пациентот.
Факт е дека се уште немаме појма кои мерки ќе извојуваат победа...светот е тек на почеток на војната, едни купуваат време, други го крахираат здравството, трети, како нас, незнаат крај со крај да врзат, ја префрлаат топката од Јанко на Петко без никаква строга тактика и стратегија.....
Господ нека ни е на помош:(

S

ski

Гостин
Попаметно ќе е џандарите да регулираат дел од граѓаните што не почитуваат никакви мерки отколку да не затвараат сите присилно бидејќи немаат муда да си ја извршат работата.
Да попаметно ке е тоа,али што до сега паметно се направи.Очигледно е дека во чаир никој нема намера да воведува ред.
Нема логика три дена да седиме затворени дома и од утре пак со 100+нови инфицирани да се укине полициски час.
Или треба да има полициски час додека се симне бројката или уопште да не не заебаваат три дена полициски час пет дена остај нека се шири вирусот.
edit:
Логична одлука би била да се стават чаир/бутел/сарај... во карантин по што таму е проблемот али ете треба некој да има муда да го направи тоа.

Последно уредено од модератор:

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.297
Поени од реакции
13.183
Само што направија апдејт.У Америка два миљони.
Отварај шампањско!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.208
Ако ти е толку до полициски час, оди во полициска станица после 19:00 и ке се осеќаш како да си дома.
Ama zosto da ne povikuva na policiski cas, toj si zivee vo Cair, a tamu takvo nesto nema,.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Гледам ја имаш осмислено работава.

Пошто нема вакцина во моментов, колективен имунитет како брзо решение во овој контекст би значело масовно заразување. Претпоставката е дека "акцијата" би се спровела успешно во еден месец. Од вкупниот број заразени на 2% - 20% ќе им е потребна хоспитализација. Мал дел од овие лица ќе треба да бидат ставени на кислородна подршка. Тоа ти се 30 000 - 300 000 неопходни болнички кревети само за оваа потреба. Дури и да ја земеш долната граница и да ја поделиш со 2 тоа се 15 000 болнички кревети.

Колку за споредба, за справување со состојбава во моментот на располагање има ~1 000 кревети

Вкупен број на болнички кревети во државава е ~9 000

Факт е дена нема да има место за сите.

Знаејќи го наравот на народот, а и дека ти си докторка, прашањето ми е: колку ќотек можеш да издржиш?

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Понови сте повеќето на форумов, не сте свесни што правеа на Твитер истиве ликови што ги гледате во коментари, кога имавме интернет акција во 2012 за Смилковско :D Видана и Орданоски не викаа во кафана мене, Леандра и Лигеа да ни објаснеле дека главните од Кајгана ни давале пари од израелски тајни служби :pos:

Кога можат да измислат такво нешто, можеш само да претпоставиш што бљувотини шират на дневна база.

Ако бројкава излезе од контрола наредни денови (се надевам нема), спремни се да спамаат и дека коронава не постои, верувај ми.

Орданоски?!? o_O

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Гледам ја имаш осмислено работава.

Пошто нема вакцина во моментов, колективен имунитет како брзо решение во овој контекст би значело масовно заразување. Претпоставката е дека "акцијата" би се спровела успешно во еден месец. Од вкупниот број заразени на 2% - 20% ќе им е потребна хоспитализација. Мал дел од овие лица ќе треба да бидат ставени на кислородна подршка. Тоа ти се 30 000 - 300 000 неопходни болнички кревети само за оваа потреба. Дури и да ја земеш долната граница и да ја поделиш со 2 тоа се 15 000 болнички кревети.

Колку за споредба, за справување со состојбава во моментот на располагање има ~1 000 кревети

Вкупен број на болнички кревети во државава е ~9 000

Факт е дена нема да има место за сите.

Знаејќи го наравот на народот, а и дека ти си докторка, прашањето ми е: колку ќотек можеш да издржиш?
Не се проблем само креветите, нема ни кој да ги лечи пациентите, како прво!
Фураш на максимум,правиш забавна математика, уствари може и до 2-3000 месечно да се доведе бројката, и со сила да сакаш 20-30% од населението нема да се зарази така лесно, оти не можеш да ги испофаќаш!
Мк одамна нема 2 милиона, и тука скрати!
На крај џабе ти се и тебе и мене сите математики, ние не можеме у гаќи да се покакаме организирано, не па да организираме колективно заразување!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.282
Поени од реакции
15.422

а шу праиме, идат уште празници, Петровден, курбан Бајрам, Илинден, сезона на сунети, Богородица... башка Избори
Izgleda ovoj e hirurgot od torakalna hirurgija....,,kičeec,, e

I samiot neznael kako go zakačil virusot

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.056
Најсмешни ми се порталиве со вести како ВНИМАВАЈТЕ ВИРУСОТ СЕ ШИРИ СО ДИШЕЊЕ И ЗБОРУВАЊЕ!
No shit Sherlock.
Дај ако не да не дишеме, божем тоа е нешто што човекот може да го промени.

Kajgana Shop

На врв Bottom