Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не да им помогнат да умрат од корона, туку умрените да ги пишуваат дека умреле од корона.
Овие муабети цело време кружеа по Куманово.
И да, погреб на умрен од корона кошта 600 евра.
На секој умрен од било што погребот кошта преку 600€

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Не читам претходни коментари на темава, ама можам да ти потврдам дека ваков случај НАВИСТИНА имало, ова ми е пренесено од близок пријател кој што бил на местото. :)
Шо е до мене го верувам, за други работи рекла казала неможам да гарантирам. Поздрав.
На кое место бил? Нему му починал некој близок или бил на местото кога на некој друг му нуделе пари?

Пред да му поверуваш, не е лошо прво да го прашаш каков став има за вирусов, дали верува во него или не. За да знаеш со каков човек имаш работа, бидејќи обично овие информации за 2000 евра доаѓаат од луѓе кои не веруваат во вирусот.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.710
Поени од реакции
16.924

одма по фб плакатолепачите го критикуваат Чулев... А што е со началникот на МВР во Чаир ( под Дуи или Сдсм)?? Што е со заменичката на Чулев која има 50% власт во МВР ?? Ако можеа да ангажират ЕБР за празна кафана, што не влезат во Чаир ???

Член од
13 август 2013
Мислења
1.061
Поени од реакции
2.070
Не сфаќам како луѓево веруваат у вакви заговори жими све. Човек, да кажеш мала лична тајна на двајца луѓе што ги знаеш тоа одма ќе се прошири, камоли да направиш заговор меѓу корпорации, доктори, полиција и власти со илјадници и илјадници луѓе.
Замисли дека овој разговор го водат две мравки. Е сега замисли како што ти ги гледаш одозгора тие 2 мравки, така и тебе и се друго што наброја, некој те гледа ко една обична мравка, ако сака може да те згмечи кога сака.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Еве ви ја Србија
Ама забораваш да кажеш дека се направени 3.000 и кусур тестови. Плус што се околу 7 милиони народ. Вака апсолутни бројки ако гледаме само, ништо не правиме. Статистиката не е само апсолутни бројки.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.350
Поени од реакции
5.731
Ете уште еден случај... смртен случај во Струмица, на другар, колега. Им рекле 2.000 евра да ја пишат Корона, плус 15 дена изолација никој да не излегува.

И после очекувате луѓето сериозно да ја сфатат Короната.
Ќути ке ти се скараат не така па и нема шанси а е даваат пари неее никако тоа нц.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.350
Поени од реакции
5.731
Не знам и јас, смешно ми е дури и одбивам да поверувам дека такво нешто постои иако пред некое време и мене ми кажаа вакво инфо..
Зошто некој би нудел пари за да го пишат дека е од корона болен, не гледам логика
Затоа што самите болници после добиваат одредена компензација за "штетата" од заболен човек.

Истиот модел во САД е применува, починат од нормален грип 3000 долари добива болницата, починат со/од корона 13 000, починат со/од корона а користел респиратор 30 000. Изгуглајте ги ма овие податоци онлајн од потврдени извори.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.947
Поени од реакции
41.128
Ама полицијата само во Македонски општини пишувале казни, само Македонците ги штителе, а Албаниците ги оставале слободно да шетаат за да се заразат. Еве @puno нека ти каже кој е привилигиран а кој не е. Исто и тука само на Албанците им даваат за после да има вакви вести. Они се жртви од каурското допуштање, прогледување низ прсти и селективна правда. За нив не важат закони и автоматски нема правда.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Замисли дека овој разговор го водат две мравки. Е сега замисли како што ти ги гледаш одозгора тие 2 мравки, така и тебе и се друго што наброја, некој те гледа ко една обична мравка, ако сака може да те згмечи кога сака.
Ако не си саркастичен или напушен јас би ти препорачал да престанеш да читаш се и сешто по интернет и да прошеташ на чист воздух :ROFLMAO:

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.350
Поени од реакции
5.731
Како некој не се најде да сними со телефон кога им нудат пари, досега ќе ликнеше некое видео ако имаше вистина во ова
Зошто да снимаш кога некој ти дава таква сума, посебно во ситуации каде што дел од луѓето се останени без работа а другите се на пола плата, аман бе луѓе кај живеете?

Македонија е ова за некого тие пари се годишна плата. Починатиот е секако отиден не го враќа ништо, ако имаш шанса да добиеш некој денар што да не, скроз ги разбирам луѓето.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.350
Поени од реакции
5.731
Во Матејче 42-ца заболени на 3 илјада жители – паѓа отпорот против тестирање во липковско, каде има семејни 20 кластери

Сигурно и тука се тесни улиците... 20 кластери само во липковско, па уште и отпор имало за тестирање. Па земи затвори им ја општината и нека кршат глава, нека бараат помош од локалните штабови на ДУИ и локалните имами.
Се надевам дека некој ќе посочи таму а не го јаде Куманово пак ќе не скоцкаат брачава :(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.805
Ама полицијата само во Македонски општини пишувале казни, само Македонците ги штителе, а Албаниците ги оставале слободно да шетаат за да се заразат. Еве @puno нека ти каже кој е привилигиран а кој не е. Исто и тука само на Албанците им даваат за после да има вакви вести. Они се жртви од каурското допуштање, прогледување низ прсти и селективна правда. За нив не важат закони и автоматски нема правда.
Ова им е агендата од кога паметам дека сум на форумов.
Се смениле 3-4 адвокати на темиве досега, ама сите се држат до истото.

Инаку и кај мене во маало меѓу младиве е прифатен муабетот со 2000 евра. Нормално, сите се од колега од работа итн.
Наводно за секој починат од корона ќе сме добиеле милиони евра оштета од СЗО :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Зошто да снимаш кога некој ти дава таква сума, посебно во ситуации каде што дел од луѓето се останени без работа а другите се на пола плата, аман бе луѓе кај живеете?

Македонија е ова за некого тие пари се годишна плата. Починатиот е секако отиден не го враќа ништо, ако имаш шанса да добиеш некој денар што да не, скроз ги разбирам луѓето.

Не сфаќаш, муабетот што се протнува е дека им понудиле 2,000 евра а овие ги избркале од погребот :pos:

Уживајте си дека 2,000 евра им менуваат нешто на фамилија Вучиќ.

Kajgana Shop

На врв Bottom