- Член од
- 26 декември 2009
- Мислења
- 264
- Поени од реакции
- 194
Ја за тија паре би земаја Џејмисон, најискрено.Мислење за аргинин?
И кој би го препорачале
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ја за тија паре би земаја Џејмисон, најискрено.Мислење за аргинин?
И кој би го препорачале
@ѓороСтудија за трибулус
The Effects of Tribulus Terrestris on Body Composition and Exercise Performance in Resistance-Trained Males
![]()
The effects of Tribulus terrestris on body composition and exercise performance in resistance-trained males - PubMed
The purpose of this study was to determine the effects of the herbal preparation Tribulus terrestris (tribulus) on body composition and exercise performance in resistance-trained males. Fifteen subjects were randomly assigned to a placebo or tribulus (3.21 mg per kg body weight daily) group...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
@Gjoroski Мислење околу студијава ?Студија за трибулус
The Effects of Tribulus Terrestris on Body Composition and Exercise Performance in Resistance-Trained Males
![]()
The effects of Tribulus terrestris on body composition and exercise performance in resistance-trained males - PubMed
The purpose of this study was to determine the effects of the herbal preparation Tribulus terrestris (tribulus) on body composition and exercise performance in resistance-trained males. Fifteen subjects were randomly assigned to a placebo or tribulus (3.21 mg per kg body weight daily) group...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Може да објасниш каков е тој протокол?Свесни сме дека се наоѓаме во една ново настаната состојба која на сите ќе ни го измени погледот на светот, начинот на функционирање и работење. Свесни сме дека сега, кога и да е од порано дисциплината е услов за справување со ситуацијата. Дисциплината и почитувањето на мерките се одлика на секој спортист. Без дисциплина и почитување на мерките и зададените задачи, ниту еден спортист неможе да се надева и да очекува постигнување на врвни резултати и подобрување на формата. Спортот е услов за поздрава нација, нација со силен имунитет. И што е поголем процентот на таквото население, сега во време кога доаѓаме до заклучок дека Здравството е во одлична спремност, тие луѓе ќе бидат силата која дополнително ќе им помогне на институциите во справување со било каков здравствен проблем во иднина.
Вирусот нема да исчезне, и секојпат ќе биде потенцијален проблем кој ќе предизвикува на одредена популација сериозни здравствени проблеми, дури и кога ќе се изнајде протокол за лекување и лек.
Мора да се најде начин да се продолжи да се живее во сите свери. Веќе гледаме дека низ Балканот и Европа се отвараат теретаните и границите. Сигурен сум дека и кај нас наскоро ќе почнат да работат и теретаните, под одреден протокол за работа. ББФФМ цело време е во постојан контакт со надлежните институции во Македонија. Доставени се предлог мерки за заштита и спречување на жирење на корона вирусот и протокол за работа на теретаните.
Здраво дечки . Тренирам мма и кик бокс. Идев во теретана поради тоа што мора да си физички спремен. Па сега во ова време на корони морони морам дома сам да се снаоѓам. Дали е попаметно можеби да вежбам на шипки со сопствена тежина згибови,пропаѓања итн или да вежвам со теговите дома од 15 кила .До душа за тоа ќе се снајдам ама за мма и кик бокс ќе мора да чекам некој исфрустриран комшија поради коронава
.
Ako imas potreba od proteini zemisi whey protein. Ako imas potreba od pobrz oporavak pomejgu serii zemisi i kreatin. Nemozi nikoj da znaj od so inas potreba dali whey, kofein, kreatin, beta alanin i tako dajle. Uvidi so ti e potrebno, so ti nedostiga i nadohnadi so suplement.Ме интересира дали воопшто да земам некое креатинче или whey со оглед на тоа дека не идам во теретана и вежбам само дома со тегови од 15 кг.![]()
Знам друже фала за совет. Мислев да не треба нешто да додадам или скратам од суплементација со оглед на тоа дека вежвам со помали тежини дома а не во теретана поради ситуацијава,.Ako imas potreba od proteini zemisi whey protein. Ako imas potreba od pobrz oporavak pomejgu serii zemisi i kreatin. Nemozi nikoj da znaj od so inas potreba dali whey, kofein, kreatin, beta alanin i tako dajle. Uvidi so ti e potrebno, so ti nedostiga i nadohnadi so suplement.
pa zavisi.. whey proteinot ke ti e od polza taka sto em ke vnesuvas dovolno proteini i so samite treninzi nema da opajgas na muskul. Mozis da gi namalis dozite na primer ako si piel tri pati dnevno sega mozes ednas vo denot. Se e do potrebite ali koga bi biral mejgu whey ili kreatin jas bi izbral whey. Dodaj vitamini i minerali, tie ke ti se od polza.Знам друже фала за совет. Мислев да не треба нешто да додадам или скратам од суплементација со оглед на тоа дека вежвам со помали тежини дома а не во теретана поради ситуацијава,.
Preporaka za gainer ?
Za pochetok pochni da jadesh meso, ne samo pileshko. Nemoj so vakvi gluposti da se zamarash.
Лично го познавам и знам дека јаде само пилешко. Советот и не е баш совет, туку еден вид на замерка и мало мајтапењеНа што се заснова овој совет? Мислам за месото.