Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Се сложувам со @kekoman1234

btw, имате стварно некој што познавате болен од Корона? Што се деси со Вучич фамилијата? Како најпозната погодено од Корона (А Дијабетис имаше човекот), жена му? Мартин Вучич... не ги фати корона?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Далеку од тоа дека е во ред и нашиве вчера што се рашетаа (полупразен е паркингот пред зграда), асиптоматски не се знае кој е....огромен ризик е работава да буфне низ цела Македонија.

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.879
Поени од реакции
1.092
Кафаната е изолиран случај и еве да се случило истото во уште 5 други во Скопје.

Тоа ти е исто како вчера наместо да се пуштеа 10.000 автомобили према Охрид, да отидеа 10тина и да се пцуеше по сите Скопјани, како го "нападнале" Охрид.

Не е фер сите угостители и сите гости да се стават во ист кош поради еден изолиран случај.
Се почнува со еден случај,еден човек.Мое мислење.Самите си правиме.Некој повеќе,некој помалце.Во претходната ситуација,бевме во групата помалце,за тоа што следи,страв ме фаќа,да не бидеме во другата.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Штабот за справување со кризи слободно нека го прекрстат во штаб за зголемување на кризи после катастрофалните одлуки пред 2 дена и дозволата да се напушти Скопје и другите општини кои ги ставија под целосен карантин.
И рековте, за доброто на луѓето се мерките така?
Ок.

Скопје се испразни, ама важно во Битола последните 2 дена напишаа над 400 казни.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Далеку од тоа дека е во ред и нашиве вчера што се рашетаа (полупразен е паркингот пред зграда), асиптоматски не се знае кој е....огромен ризик е работава да буфне низ цела Македонија.
И што ако буфне? До кога ке го избегнуваме неизбежното? Да ви кажам право,да имам таква моќ авионите што прскаат за комарци ке ги натанкам со заразава и од небо ке прскам од сите градови па до најмали селлца

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240

btw, имате стварно некој што познавате болен од Корона? Што се деси со Вучич фамилијата? Како најпозната погодено од Корона (А Дијабетис имаше човекот), жена му? Мартин Вучич... не ги фати корона?
Мој близок другар имаше корона.
Од симптоми, 1 ден блага температура, 2-3 блага кашлица и 5-6 дена пролив.
35 дена беше дома у карантин додека да добие 2 негативни теста.
то је то

Член од
12 март 2009
Мислења
20.284
Поени од реакции
16.440
едно не ми е јасно, дали е до методологијата на утврдување на заразени од К19 ама и нетодот за причина на смртта..
еве Белгија има +18мртви а +140 заразени а Романија +3 мртви а +196 заразени ???
исто Чешка за да стигнат со коли на Јадран мора да се отворат со Унгарија и Австрија а тие се полни со К19 ко куче со вошки...
Од 15 јуни официално српчето ќе оди кај брачата грци, ама пошто ние сега испаднавме од списокот, ќе мора најверојатно да возат преко Блгарија ???... Баш ме занима кој држави се во грчкиот список од 15 безбедни ??? Од кај па Србија безбедна а има толку случаи ???
Има тука МНООГУ политика во отварањата, нас воопшто не би не примиле во Грција и да немаме случаи, ама сепак сме најкраток пат на средна Европа...

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
едно не ми е јасно, дали е до методологијата на утврдување на заразени од К19 ама и нетодот за причина на смртта..
еве Белгија има +18мртви а +140 заразени а Романија +3 мртви а +196 заразени ???
исто Чешка за да стигнат со коли на Јадран мора да се отворат со Унгарија и Австрија а тие се полни со К19 ко куче со вошки...
Од 15 јуни официално српчето ќе оди кај брачата грци, ама пошто ние сега испаднавме од списокот, ќе мора најверојатно да возат преко Блгарија ???... Баш ме занима кој држави се во грчкиот список од 15 безбедни ??? Од кај па Србија безбедна а има толку случаи ???
Има тука МНООГУ политика во отварањата, нас воопшто не би не примиле во Грција и да немаме случаи, ама сепак сме најкраток пат на средна Европа...
Грците имаат најмногу туристи на Халкидики од страна на Србија и Македонија... затоа и мора да отвораат за нас. Ќе им пропадне туризмот.

Инаку лажна беше вестта дека забраниле влез во Грција за Скопје, Тетово итн...

Факт е дека да немаше сега забранет влез во Грција, цела Македонија ќе се преселеше во Грција (башка плус со полицискиот час).

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279

Јас познавам цела фамилија татко , мајка и ќерка.Ја поминаа у домашна изолација со надзор од лекари бидејќи беа речиси и без симптоми ( само мајката беше со покачена температура неколку дена)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Бадијала се расправате
Ако у влада наредат денеска да има 200 заразени, така и ќе биде
Ако е толку опасно, зашо у европа отвараат граници, а овде демек глумат нешто секој ден се поише заразени, не ви е воа чиста сумња дека овака ги лупаат бројките по медиумиве за пред избори, за недела две пред изборите им, да ја намалат бројката на заразени, а како ке ја намалат, такашто ќе кажуваат помали бројки на заразени као што сеа така праат во некои западноевропски земји и ќе прекинат со тестирање, секако ако сега воопшто го прават (т.е незнам кој е доволно глуп за ако има ево рецимо некоја си обична кашлица и одма да оди да се замара по болници за нивниот "тест" коишто покажува лажно позитивен на Куртона Ковињона 19, за потоа истиот тој да го пратат дома, читај 830 лица моментално, ако може да им се верува во невернава статистика, за по некоја недела пак да му направат тест и сега ке го покаже негативен и оп излечен е.
Ако има некој што мисли дека сево ова е вистина, а не една голема манипулација со граѓањиве на земјава, онда :popce:
А не ти е тебе малце логично за пред избори да намалуваат со бројки наместо да ги креваат ?
Во Европа отвораат граници во земји кај шо вирусот е ставен под контрола.
Кажи ми која земја отвори граници за сите држави ?
Соседните земји наши отворија граници нас нејќат да не навидат, Скандинавските земји преговараат да ги отворат границите меѓу нив Шведска нејќат да ја навидат, шо мислиш зошто ?

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.762
Поени од реакции
8.022
Јас познавам цела фамилија татко , мајка и ќерка.Ја поминаа у домашна изолација со надзор од лекари бидејќи беа речиси и без симптоми ( само мајката беше со покачена температура неколку дена)
И порано го имало тоа. Малце се претерува искрено.
Јас сум доживеал тежок грип како дете, шо се вели едвај дишев, лежев само и на лекови.

Со затварањето плус го ослабнуваме имунитетот, а со тоа си отвараме нови проблеми = нови болести.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
И што ако буфне? До кога ке го избегнуваме неизбежното? Да ви кажам право,да имам таква моќ авионите што прскаат за комарци ке ги натанкам со заразава и од небо ке прскам од сите градови па до најмали селлца
Ако буфне тек тогаш ќе видиме вистински колку ни се болничките капацитети и медицински персонал.....што постојано трубат на пресови спремни биле....како што по малите градови имаат 2-3 брза помош возила, нема да биде работата починат во брза помош, туку на тротоар.
Лично мислам дека веќе им е надвор од контрола целава работа..поима немаат што прават, што мерки превземаат

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Абе шо, ние дома буквално без леб останавме, а отидов да пазарам околу 13. Гужви гз преку глава, таму кај што немало вирус, дефинитивно вчера влегол.. А башка и придонес да се рашири низ Македонија, пошто 20К коли вчера излегле од Скопје..

Што е најтажно ни за вчера немавме леб, тоа значи 4 дена сме на не-леб диеата.
Ако добро се сеќавам на почетокот некои удираа со дрвја и камења по оние што велеа дека треба дома да имаме резерви од најосновните прехранбени продукти. Брашно пред сè. Се покажа дека биле во право.

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
И порано го имало тоа. Малце се претерува искрено.
Јас сум доживеал тежок грип како дете, шо се вели едвај дишев, лежев само и на лекови.

Со затварањето плус го ослабнуваме имунитетот, а со тоа си отвараме нови проблеми = нови болести.
Страшното е тоа што доколку се остави без контрола може да го врати здравство назад 1 век.Тоа е цел муабет.

Мислам дека уште од почеток е јасно дека симптомите не се многу страшни кај најголем дел од населението.А тоа дека ситуацијава низ цел свет ќе се искористи за секакви социјални и политички промени е очигледно

Kajgana Shop

На врв Bottom