Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Еее добродојде, ова требаше уште напочеток кога се појави ако сакаа да не го сопрат ширењето. Ставаш 24/7 и готово.

А не се влечкаме МАРТ, АПРИЛ, МАЈ... ете го и ЈУНИ, 4 месеци влегуваме во ПОЛИЦИСКИ ЧАС и после народот ќе имал трпение.
имале 24ч карантин, ама Сам секој по ПОТРЕБА си печател на принтер Аусвајс за да оди до маркет или аптека... а кај нас некој не поштува а некој се угушија во смет по 3 дена...
А за Охрид нејќу да слушнам, до вчера кукаа дека треба холангани да им дојдат со 2,740/Милион, башка дивоградби у Турбо ги праат, сега во корона период...
бу тхе веј, како мислат хотелите што нудат пансион, со јадење на отворено ???

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
973
Поени од реакции
1.600
Prvava godina pa vakvi gluposti ni se desavaat, racunajte do godina ili za dve godini ima 3 pati da ne' svrti virusov cela populacija :D

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Сега венко нека ги зафркне со карантин па после нека гледаат турски серии по цел ден
Партали!!! После нека плачат по утрински емисии, а ние да им се смееме. :pivo2:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.311
Поени од реакции
18.367
Сега владава треба да ги заебе сите овие викендаши што тргнаа на Охрид, да објави вечер дека утре од сабајле има тридневен карантин и за Охрид, Струга, Гостивар и Маврово.

Леле кој секс ќе биде тоа, ем си акал пет саат по гужвата во Охрид, ем пак да не можеш да мрднеш од станот/викендицата. :pos:
Искрено ја не сум многу релевантен, зашто у старт сум против меркиве. Ама зарем после се ова уште ги критикувате луѓево што бегаат накај Охрид? Очигледно е дека мерките што ги воведоа не дадоа резултат,а они на тоа возвраќаат со истите мерки и пак ги оправдувате.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Prvava godina pa vakvi gluposti ni se desavaat, racunajte do godina ili za dve godini ima 3 pati da ne' svrti virusov cela populacija :D
Како што тргнало нема ништо да остане за 3 пат, за вториот можда ќе има уште некој преживеан али за третио пат чисто сумњам.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
973
Поени од реакции
1.600
Искрено ја не сум многу релевантен, зашто у старт сум против меркиве. Ама зарем после се ова уште ги критикувате луѓево што бегаат накај Охрид? Очигледно е дека мерките што ги воведоа не дадоа резултат,а они на тоа возвраќаат со истите мерки и пак ги оправдувате. Фасцинантно.
koja merka e alternativa?

site tie sto trgnaa ohrid i na sekade niz drzavata, ne pokazaa sreden prst kon politicarite so samiot cin tuku kon doktorite.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Не знам што мислат дали швеѓаните ја утнале стратегијата или не, али бројките се овие.

Прегледај го приврзокот 254438
не е ни тоа баш мерило, зависи како ќе прикажеш причина за смртта...
и зошто ги споредуват само со овие држави, не со Белгија, Холандија ???

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.478
Поени од реакции
9.202
Večerva se vrakav od Ohrid....pretsava nemate kolku koli zaminaa za Ohrid.
Pred Kicevo bev negde okolu 20.50.....i kolonite so skopski i tetovski koli uste beše golema niz Kičevo
1 saat treba do Ohrid...što znači deka nema šansa da stignat pred policiskiot čas
Kako ke reagira ohridskata policija?????

Masovno.kaznuvanje?....ili masovna amnestija?
масовна амнестија, ако може ништо да не важи за индијанцине од Чаир, зш за нашиве да важат карантини.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Buonasera!
Ve citam po portalive kolku mislite deka ste pametni , begate od karantin i setate niz cela drzava. Ne mozete 3 dena gazot doma da go smirite , nie tuka mozevme 2 ipol meseci neli , tesko e ama se izdrzuva.
Epa jas ziveam vo Italia i samo da vi kazam deka tuka situacijata eksplodira poradi vakvi raboti , isto bese tuka vo Milano , trcaa da izbegaat nakaj juzna , i pogodete sto. Go odnesoa i natamu virusot.
I taka citam i si placam zosto gledam deka gi pravite ama bas istite greski sto gi pravea tuka vo Italia. Bidete si opusteni , terajte si vikend , i daj boze , daj boze da ne ja vidite slikata sto nie vo Italia ja vidovme i doziveavme. Ucete od nasite greski , ne gi kopirajte
Се е ова убаво ама на кого му објаснуваш? Се скапаа шерување вакви приказни по ФБ, од болниците од Италија, од караваните со мртовечки коли, па некои трогателни видеа со инспиративни песни, pray for Italy... Во меѓувреме истите ликови ги поминува полициските викенди по викендици, во изолација со 20 души.
Овој народ е јак само на зборови, за дела никаде го нема.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.311
Поени од реакции
18.367
Не знам што мислат дали швеѓаните ја утнале стратегијата или не, али бројките се овие.

Прегледај го приврзокот 254438
Никој не очекува да имаат подобри бројки на почеток. Идеата е дека на долг рок е поиздржано решение. Проблем е што после неколку години коа ќе пројде фамата никој нема да го интересира резултатот.

Kajgana Shop

На врв Bottom