Џорџ Флојд

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
"hehe big business and wall street are the real looters look how clever and woke I am guys "
Океј, ти заврши работниот ден со кој ќе му купиш џип на твојот газда додека ти мирно чекаш да ти пушти пари на петти да купиш млеко за у фрижидер? :giggle:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.963
Поени од реакции
25.534
Oва сигурно го имаш препишано од некои книги за Гоце Делчев, Емилијано Запата, Боб Марли, Ернесто Че Гевара...
Супер теорија за тоа како би требале да изгледаат Антифашистите.
Реалноста последниве 20 години ги прикажува сосема спротивно.
Дали ако овака ги перцепираше антифашистите, како што ги опишав, ќе дојдеше од нашата страна?

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
Дали ако овака ги перцепираше антифашистите, како што ги опишав, ќе дојдеше од нашата страна?
Ја ги перцепирам антифашистите (че гевара и срање)како некои што немаат ендгејм.
Прават хаос за да создатат нов поредок што завршував во хаос...
Ad infinitium... Голем дел и така се корумпирани профитери капиталисти во јадрото. И евентуално идат со"you either die the hero or live long enough to become the villain"...што е случајот со сталин, со тито, со мао, итн итн....
Проблемот со Antifa се сведува на премногу луѓе...премалце ствари .. теза на 99% од економијата...
Заклучок...сами...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.391
Поени од реакции
30.841
Океј, ти заврши работниот ден со кој ќе му купиш џип на твојот газда додека ти мирно чекаш да ти пушти пари на петти да купиш млеко за у фрижидер? :giggle:
we live in a society.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Ne rabotat site za mleko be sine, ne e ova CCCP peespeta

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.256
Поени од реакции
43.006
Океј, цигари? Пиво? Гориво?

What kind of society? Не може society каде 3% од луѓето ги имаат парите да е society. Толку се попаметни или поработливи тие 3% од останатите 97?
па ваљда се попаметни штом вработуваат илјадници, за разлика од пролетерите твои што не работат никаде

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
па ваљда се попаметни штом вработуваат илјадници, за разлика од пролетерите твои што не работат никаде
Не бе срце и ја би работил со задоволство да му купам вила со инфинити базен на Џеф Безос, доколку он ми овозможи и ја да имам базен и да не чекам први да купам јадење. Нема никаква логика Џеф Безос да има 150 милијарди а работниците негови да не можат да идат на мочање.
Автоматски споено мислење:

Сигурно мислиш дека и Груевски и Заев се попаметни од тебе штом системот им дозволил да вработуваат луѓе и крадат пари. <3

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
Не бе срце и ја би работил со задоволство да му купам вила со инфинити базен на Џеф Безос, доколку он ми овозможи и ја да имам базен и да не чекам први да купам јадење. Нема никаква логика Џеф Безос да има 150 милијарди а работниците негови да не можат да идат на мочање.

Сигурно мислиш дека и Груевски и Заев се попаметни од тебе штом системот им дозволил да вработуваат луѓе и крадат пари. <3
"I aint gay but 50$ is 50$"

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.256
Поени од реакции
43.006

сигурно ти пролетерот си попаметен. Немаш основно познавање од економија и дробиш глупости исто како и твоите пролетерски другарчиња

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Ama zasto takov infantilen majndset, Jeff Bezos ne ti dolzi nisto ni na tebe ni na crncite. Toj e samo-izgraden bilioner. Ne ziveeme vo feudalizam/komunizam, biznisot e sloboden za sekogo, zasto da ocekuvash od nekoj da te rani cel zivot?
Poentata mi e deka nikoj na svetov ne ti dolzi nishto, i deka na krajot ke dobiesh ni pomalku ni povekje od toa shto si go zasluzil so pot i maka.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Како бе вие толку паметните капиталисти не ја управивте државата по 30 години после социјалистичкиот систем и планска економија. Оти очигледно сте најпаметни и ги имате сите решенија
Да знам, комунистичките политичари се криви, фали и Бафра на темата да се уклучи кога пак ќе воскресене.

Никогаш, ама никогаш нема да ги разберам луѓето што се на фанови на ликови како Безос, а не се дел од тој свет и таа каста. Човекот што веројатно во една минута заработува повеќе целиот ваш работен век. Еве, вам ви е идол, зошто не сте ни 0,00001 % успешни како него?

Kajgana Shop

На врв Bottom