Џорџ Флојд

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104
се шегуваш, сериозно бараш извор до анализи со предикција за можен развој на настаните во САД?
или сакаш сликички од твитер со пропагандни пораки и вест на која можеш самиот да ставиш текст по сопствен избор!

еве една
Дај не се брукај.Ако има некој извор да ставиш ондак стави.Вака wishful thinking ти се ствариве што ги пишуваш и после се чудиш оти очекувањата ти се исмеваат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.391
Поени од реакции
30.841
Кој к*рац се уништиле такви велелепни историски градби при Француската револуција за некакви си граѓански права и претставничка демократија? Требало да се остави се тоа што е со нечија пот правено, за да кралот дури луѓето масовно осиромашувале да организира оргии секој ден и да јаде како свиња секакви гурмански специјалитети, само заради тоа што бил син од некого.
"Da, jas ja dobiv mojata edukacija od filmovite. Kako znaese?"

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.552
Поени од реакции
5.279
Ne si tolku poseben, ama lugeto so tebe koga diskutiraat imaat vpecatok deka zboruvaat kako so nekoj od ramna zemja.
Ова би требало да е одговор за твојот интелектуален дефицит?
(кога ќе го пробаш мојот специјалитет ќе можеш да збориш дали сум посебен или не !)
Ти одговорив на прашањето ама не те држи место мора да навредуваш, само затоа што прашав дали сте (и колкумина сте) на нивни платен список, не тврдев дека е така, само прашав, со оваа ти и тие што .... само дополнително потврдувате дека навистина можеби сте платеници на САД.
Автоматски споено мислење:

"Da, jas ja dobiv mojata edukacija od filmovite. Kako znaese?"
па се гледа од твоите коментари, твоите коментари најчесто се од 5-7 збора :pos:!

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
Ова би требало да е одговор за твојот интелектуален дефицит?
(кога ќе го пробаш мојот специјалитет ќе можеш да збориш дали сум посебен или не !)
Ти одговорив на прашањето ама не те држи место мора да навредуваш, само затоа што прашав дали сте (и колкумина сте) на нивни платен список, не тврдев дека е така, само прашав, со оваа ти и тие што .... само дополнително потврдувате дека навистина можеби сте платеници на САД.
Автоматски споено мислење:

па се гледа од твоите коментари, твоите коментари најчесто се од 5-7 збора :pos:!
Или си фолијаш... или ова
Не глуми паметен. И едните и другите ве вадат како од кинеска фабричка линија...
Можеш да спамуваш и тропаш текст до сто и една и назад///
Во сржта си пак некој си емоционално изманипулиран морон, програмиран на комадна да спаси некое дете во африка што гладува, некоја си нова сорта на ненормална транс глупост, некое си заборавено малцинство да водиш овчар, и да проповедаш како исламот е религија на мирот....
1591028152323.png
Сума сумарум на ова ви се сведува програмирањето...

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.552
Поени од реакции
5.279
Добро ќе биде да ставиш извор за тие нечии ставови,не е лошо да се прочита нели. :kafence:

Моите извори ги гледаш секој ден на тв и разни стримови пренесувани во живо, вчера пола содржина преку беше крадење облека и патики од Лос Анџелес и селфи пред запалени коли.
ајде ќе се обидам уште еднаш, само молам сега биди внимателен!
значи го пишувам следново: “па токму за тоа се работи, цело време само пренесувам нечии ставови и размисли и на крајот понекогаш ставам свое мислење а понекогаш и желба, и сеа доаѓаш ти велиш твоите извори се веродостојни а моите се фејк!“, од оваа ти по своја желба вадиш од контекст и ставаш фокус на “ставови“ и се разбира случајно изоставуваш “размисли“ со што во понатамошен создаваш терен да говориш-тврдиш дека јас сум напишал само ставови што вон контекст, па од оваа се гледа дека не е точно односно дека спинуваш и тролаш!

Одиме понатаму, прашувам сакаш линк до серозни анализи кои се публикувани претежно во извори надвор од САД и западниот свет, во дополнување ставам линк од кој се гледа дека не се работи за обичен грабеж на продавници за чевли туку за сериозен социјален бунт!
Од некои за мене нејасни причини причини овде во ... се смета дека во САД-Аризона се воведува вонредна состојба заради грабеж на продавница со чевли небаре се работи за Северџистан и Стево сидрото па кога ќе му се кефне ќе воведува вонредна состојба.
На оваа се надополнуваат некои редикули кои говорат дека масата која протестира се болесни, наркомани и што јас знам а дека во составот на гардата-полицијата-армијата се само разумни луѓе кои не се фиксат кои се стабилни и сл, вака мали Џокица гледа на светот ама па јас ли сум ви виновен што сте толку...

George Floyd protests: Unrest escalates in demonstrations in more than 30 US cities
Треба ли насловот и содржината на видеово да се преведе?
Дали во видеото и насловот говори дека протестите се локални и дека се одвиваат само заради грабежи на продавници со чевли?

И затоа повторно ќе те прашам која е целта на инсистирање на линкови со извори, сакаш да отвориме научна дебата за тоа кои фактори и социјални, кои извори според твоите високи критериуми ќе бидат задоволителни, или сакаш да се играме, со напомена оваа не е научен симпозиум (туку е форум) каде ќе водиме академска расправа меѓу другото затоа што не си дораснат!

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
значи го пишувам следново: “па токму за тоа се работи, цело време само пренесувам нечии ставови и размисли и на крајот понекогаш ставам свое мислење а понекогаш и желба, и сеа доаѓаш ти велиш твоите извори се веродостојни а моите се фејк!“, од оваа ти по своја желба вадиш од контекст и ставаш фокус на “ставови“ и се разбира случајно изоставуваш “размисли“ со што во понатамошен создаваш терен да говориш-тврдиш дека јас сум напишал само ставови што вон контекст, па од оваа се гледа дека не е точно односно дека спинуваш и тролаш!

Одиме понатаму, прашувам сакаш линк до серозни анализи кои се публикувани претежно во извори надвор од САД и западниот свет, во дополнување ставам линк од кој се гледа дека не се работи за обичен грабеж на продавници за чевли туку за сериозен социјален бунт!
Од некои за мене нејасни причини причини овде во ... се смета дека во САД-Аризона се воведува вонредна состојба заради грабеж на продавница со чевли небаре се работи за Северџистан и Стево сидрото па кога ќе му се кефне ќе воведува вонредна состојба.
На оваа се надополнуваат некои редикули кои говорат дека масата која протестира се болесни, наркомани и што јас знам а дека во составот на гардата-полицијата-армијата се само разумни луѓе кои не се фиксат кои се стабилни и сл, вака мали Џокица гледа на светот ама па јас ли сум ви виновен што сте толку...

George Floyd protests: Unrest escalates in demonstrations in more than 30 US cities
Дали во видеото и насловот говори дека протестите се локални и дека се одвиваат само заради грабежи на продавници со чевли?

И затоа повторно ќе те прашам која е целта на инсистирање на линкови со извори, сакаш да отвориме научна дебата за тоа кои фактори и социјални, кои извори според твоите високи критериуми ќе бидат задоволителни, или сакаш да се играме, со напомена оваа не е научен симпозиум (туку е форум) каде ќе водиме академска расправа меѓу другото затоа што не си дораснат!
Да бе, само ти си дораснатиот тука..бе.
:pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Дали имаш нешто друго во репертоарот освен навреди?
Иначе ова гарант те прави нешто-ист или нешто-фоб и треба да се протестира против тебе со екстремно насилство...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.775
Поени од реакции
5.104

Боже сачувај :pos: и као после да не ти се смее некој.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.530
Поени од реакции
4.360
од платеник освен ад-хоминем друго и не може да се очекува!
Алоооооо тутурутко полемизирај со ставови-расмисли-коментари изнесени од моја страна а немој да ми правиш психопрофил, ти си дефинитивно недоносен психопат!
Друже...лицемерство на квадрат.... Психопатофоб!! Платеникофоб!!!
Тутуруткофоб!!! Етницист!!
пау пау...мртвов сум.
Ај протестирајтего сега таксист...

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.363
Поени од реакции
28.466
Јас ќе ти објаснам, од прва рака. АнтиФа не е терористичка организација, односно не е една организација за да биде етикетирана и дефинирана како некаква. АнтиФа значи анти-фашизам и е повеќе како движење, или идеологија. Антифа биле нашите предци. Антифа е отпор против фашизам. Антифа е секој оној кој се спротивставува на репресивни, тоталитаристички, општествени уредувања.
Истовремено постојат милиони антифашистички организации во светов и секоја си има свој начин на делување и секој го гледа активизмот на свој начин. Некои сметаат дека преку мирен протест, гушкање и делење цветчиња ќе родат добар резултат, некои пак се борат против насилството со насилство. Значи е преголемо движење, распространето низ целиот свет, составено од многу индивидуи и организации, за да можеш да го етикетираш некако.
Oва сигурно го имаш препишано од некои книги за Гоце Делчев, Емилијано Запата, Боб Марли, Ернесто Че Гевара...
Супер теорија за тоа како би требале да изгледаат Антифашистите.
Реалноста последниве 20 години ги прикажува сосема спротивно.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
А зошчо да не ги изедначуваат?
Па тоа е нормално, прво гледавме како Денот на победата над фашизмот се промовира во ден на ЕУропска, потоа следуваше изедначување на Сталин и Хитлер, по што се имаше нова лекција каде се учи дека САД дошле и ја ослободиле Европа, ..... и на крај го добивме Северџистан каде повеќе не постојат Македонци! Е сеа ме интересира како дозволи да те превеслат, сега се разбуди или што е?
Nikoj ne me preveslal za nishto, ne znam na shto aludirash.

Kajgana Shop

На врв Bottom