Што готвите во моментов?

  • Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Зелка манџа со сланина и доматно пире. [emoji28]
25c53825c74eea793bf52ca050c45497.jpg


Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
 
Зелка манџа со сланина и доматно пире. [emoji28]
25c53825c74eea793bf52ca050c45497.jpg


Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
Ха ха ,и јас имам зелка .Толку студено денеска тука и си викам да зготвам нешто зимско.
Свински ребра со кисела зелка.
20200516_141954.jpg


20200516_140838.jpg
 
,,,tuuuu sade zimski rucheci,,,)))
IMG_20200531_152006432.jpg
Автоматски споено мислење:

IMG_20200531_152440971.jpg
Автоматски споено мислење:

IMG_20200531_152026160.jpg
,,,toa vo fildzhanot e med senf i ushte shto ne,,, :icon_mrgr: :facepalm:
 
Последно уредено:
Мусака.. сочна, се топи.. со компир, тиквички, малку морков и малку сецкан домат, одозгора бешамел и на крај малку рендан кашкавал

IMG_20200531_171621.jpgIMG_20200531_171743.jpg
 
Homemade ѓевреци од појадок и кременадли од ручек...
Две кременадли ги исеков на средни парчиња, ги потпржив малку со карамелизиран кромид, чешне лук и лута пиперка. Претходно со печењето имаа рузмарин, малку лук и некои мали парченца морков.
Ѓевреците ги исеков на парчиња и со маслиново масло и вегета во алуминска фолија ги потпеков на ринглата, не ми се оствари замисленото со кашкавалот (требаше да го изрендам), но сепак беа одлични :love:
Прилог на ова уз јадење за екстра луто hot chili sauce :shok2:
received_175874217196477.jpeg
Исчукав литро и пол пиво ко од шала :ајнапиво:
 
Sinoka napraven (jam od portokal i rhubarb) izutrinava gotov za doruchek, neznam na makedonski kako se vika rhubarb ama e prevkusen. Podolu go staviv chudoto sigurno nekoj znae, ima blag specificen miris se koristi vo torti, kolachi, itn... sledniot domasen jam e od kapinka, pa malinka/krusa itn...

89794808-1DB7-42F2-ACC3-7C332EC82172.jpeg

8505BD39-66CA-44DE-900B-0E335EDC12E7.jpeg
 
Sinoka napraven (jam od portokal i rhubarb) izutrinava gotov za doruchek, neznam na makedonski kako se vika rhubarb ama e prevkusen. Podolu go staviv chudoto sigurno nekoj znae, ima blag specificen miris se koristi vo torti, kolachi, itn... sledniot domasen jam e od kapinka, pa malinka/krusa itn...

Прегледај го приврзокот 253781

Прегледај го приврзокот 253782


 
@SK-92 googlav ama ne najdov fala ti na info, cetvrta godina go pravam pa rekov da spodelam.
Повикај помош од пријател: Википедија :)

Инаку јас научив да правам кисело млеко дома, и сабајлешното е втора тура (се надевам се гледа во чашката дека е црпнато, значи кисело млеко е). Кифличките се купени замрзнати, ама подизгореа при печење :)
kiselo mleko domasno.jpg
 
Extra hot Chilli con Carne со домашен сомун

20200601_172222.jpg



Еве слика и од сомунот


20200601_165205.jpg


Знам дека ориз иде како прилог со Chilli con Carne, ама не сум голем љубител на ориз па како замена служи помфритот.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom