Прво пробај хард ресет да се избрише сеИмам проблем со телефонот самсунг ј3 2016 кога уклучам видео звучникот почне да грчи и ако звукот е искучен на телефонот
go odnesov telefonot ne e do zvucnikot gi smenile i pak grcel mi kazaa deka e do maticnataПрво пробај хард ресет да се избрише се
Извади слики контакти што ти треба
Може да е звучникот ама 90% е аудио чип
Треба да се донесе да се дијагностицира
Најлоши тел се сони и после за продавање немаат вредност никој не ги сакаМислење за Sony Xperia 10 / Huawei P Smart Z и Samsung Galaxy A20e. Се двоумам меѓу овие 3 опции најмногу сум загреан за Сонито . Моментално имам Xioami Redmi 5 2години и ок е неe баш најј ама задоволен сум. Нек
го ценам твоето мислење, па би те прашал....утре во Мобимак го носам на сервис Самсунг Ј6 2018, после надградбата на Андроид 10 почна екранот да замрзнува со логото на самсунг и мора да чекам да се испразни батеријата за да се стартува телефонот. Го форматирав со мобинација на дугмиња...па исто. Стигна првата ндргадба на Андроид 10...и пак исто.Најлоши тел се сони и после за продавање немаат вредност никој не ги сака
П смарт З па сони па а20е кој е најслаб од овие
Ќе ти го кажев и јас истото за формат со копчињаго ценам твоето мислење, па би те прашал....утре во Мобимак го носам на сервис Самсунг Ј6 2018, после надградбата на Андроид 10 почна екранот да замрзнува со логото на самсунг и мора да чекам да се испразни батеријата за да се стартува телефонот. Го форматирав со мобинација на дугмиња...па исто. Стигна првата ндргадба на Андроид 10...и пак исто.
Софтверски е проблемот или хардверски како што мислам јас, бидејќи телефонот го користи ќерката, и душата му ја вади со игри, инстаграми и слично.....
и како да играм со мобимак ако е телефонот оштетен во електрониката, а е под гаранција-највероватно ќе го флешнат само и ќе ми го вратат
ПС: најдов начин како да се рестартира Андроид телефон(за Самсунг сигурно) во вакви случаи....случајно ми ја кажа пријател албанец , а нему му ја кажале финтата во Швицарска-истовремено држење на сите 2 дугмиња и телефонот се рестартира
Toa mi e jasno.....muabetot e tie da ne igraat so mene, bidejki telefonot e pod garancija, a updejtot si dojde avtomatski. Nisto ne sum pravel na svoja rakaЌе ти го кажев и јас истото за формат со копчиња
Лош апдејт ... на слабиве телефончиња не им прија 10ката ... ако може да го вратат на 9 супер како и да е неможеш да играш со телеком т.е. со овластениот сервис
Што ќе направат тоа
Нема што нивна грешка е ... обично не се замараат менуваат плочаToa mi e jasno.....muabetot e tie da ne igraat so mene, bidejki telefonot e pod garancija, a updejtot si dojde avtomatski. Nisto ne sum pravel na svoja raka
дај боже....иначе ,,тешко мене,,Нема што нивна грешка е ... обично не се замараат менуваат плоча
Кај мене океј си е 10ката на Ј6. Одлично работи.Ќе ти го кажев и јас истото за формат со копчиња
Лош апдејт ... на слабиве телефончиња не им прија 10ката ... ако може да го вратат на 9 супер како и да е неможеш да играш со телеком т.е. со овластениот сервис
Што ќе направат тоа
Направив hard reset и се среди, држи по 2-3 дена повторно. Благодарам на советот. За екранот не ми се даваат пари бидејќи и самиот телефон не вреди многу, околу 12000 беше скроз нов...За батеријата пробај хард ресет да се избрише се дали ќе се подобри
За екранот може за 3500 да се смени