- Член од
- 5 ноември 2015
- Мислења
- 9
- Поени од реакции
- 14
За очи кој витамин е најдобар?
Што ти е на очите?За очи кој витамин е најдобар?
Ништо,фала Богу,ама пред малку случајно читав за витамини по нет и пишуеше дека од од вит. Е се подобруел видот,ама не ми се веруеше и затоа прашав-чисто информативно!Што ти е на очите?
Astaxanthin ако бираме еден производ.Ништо,фала Богу,ама пред малку случајно читав за витамини по нет и пишуеше дека од од вит. Е се подобруел видот,ама не ми се веруеше и затоа прашав-чисто информативно!
Зависи која е причината за губење на видот. Според тоа овие 4 продукти,Ништо,фала Богу,ама пред малку случајно читав за витамини по нет и пишуеше дека од од вит. Е се подобруел видот,ама не ми се веруеше и затоа прашав-чисто информативно!
1x на 2 дена, заедно со магнезиум цитрат.Кога сте кај витамин D ова ми препорачаа во аптека. Содржи 1000 И.Е. доволна дневна доза. Некој што го користи?
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Затоа си имала несакани ефекти, колку IE има на капка види на кутијата?Што е тоа К2?
Инаку вигантол капки пиев по 14 капки еднаш неделно, така ми ги препиша ендокринологот поради остеопенијата.
Јадење на храна која е лоша за тебе, го негира поволниот ефект на витаминот Д, па така суплементи се далеку подобар избор него мирко дозите во храната која го содржи, дури и да не веруваш дека таа храна е лоша за тебе, дозите се премали, наместо да чекам они да ставаат суплемент во млекото, само ќе си го конзумирам.Ќе испадни како реклама да правам. Витамин Д3 има во свежото Битолско млеко кое се продава по маркетите за околу 50 ден. литар. Плус што е свежо е пастеризирано, а не стерилизирано.
Ново Битолско свежо млеко збогатено со Д3 витамин
Добро познатото Битолското свежо млеко отсега е дополнително збогатено со витамин Д3. Покрај тоа што е природен извор на калциум, лесно е за консумација бидејќи не е потребно да се вари и се консумира свежо. Со ваквиот состав ова млеко, совршено е за сите консументи особено во зимските месеци...www.mkd.mk
Витамин Д + Омега 3 масти има во скушата и други риби. Д витаминот го има и во свежи печурки, путер, јајца. Не мора само преку сончеви зраци, кои во летен период може да бидат и опасни.
Под 1500 единици на ден е waste of time. 2000 е таман, заедно со магнезиум ако немаш K2. К2 MK4 е витамин.Ај и ја да прашам, што е тоа К2, Хималаи? Оти и ја зеам по препорака одамна од тие капките 5-7 капки (1=200 единици), како ќе ми капнат
... не ми е јасно, како можеш да земаш „нешто“ по препорака, а да не знаеш што е... а се работи за твоето здравје? ... а истото подолго време го пиеш?Ај и ја да прашам, што е тоа К2, Хималаи? Оти и ја зеам по препорака одамна од тие капките 5-7 капки (1=200 единици), како ќе ми капнат
Што сакаш од нација која се води по „нема зијан краткотрајно“, „ќе си пробам“, „евтино е“ и масовно одлучување базирано на word of mouth.... не ми е јасно, како можеш да земаш „нешто“ по препорака, а да не знаеш што е... а се работи за твоето здравје? ... а истото подолго време го пиеш?
За внес на Витаминин К треба и да се докаже и недостиг на истото, затоа што возрасна особа ретко може да дојде до дефицит на Витамин К (конкретно К1 го дополнува со исхрана, К2 си го „создава“ самиот т.е. нашите цревни бактерии) имаш проблеми со дигестивниот тракт?
... телото „знае да реагира“ кога има недостаток на Вит К доаѓа до создавање на модрици по телото, до крварење од нос, непца... и дополнително ако пиеш други лекови поточно антикоагуланти ќе си искомплицираш терапијата!
...ама како дојде време се мисли дека нема несакани ефекти сумплиментите, правило за вештачки внес на витамини е само со докажување на недостаток и дефицит, па потоа се дополнува „по вештачки пат“ ако со исхрана нема ефект и резултат..а не вака, пиј „нема штета“ !!!
... не ми е јасно, како можеш да земаш „нешто“ по препорака, а да не знаеш што е... а се работи за твоето здравје? ... а истото подолго време го пиеш?
За внес на Витаминин К треба и да се докаже и недостиг на истото, затоа што возрасна особа ретко може да дојде до дефицит на Витамин К (конкретно К1 го дополнува со исхрана, К2 си го „создава“ самиот т.е. нашите цревни бактерии) имаш проблеми со дигестивниот тракт?
... телото „знае да реагира“ кога има недостаток на Вит К доаѓа до создавање на модрици по телото, до крварење од нос, непца... и дополнително ако пиеш други лекови поточно антикоагуланти ќе си искомплицираш терапијата!
...ама како дојде време се мисли дека нема несакани ефекти сумплиментите, правило за вештачки внес на витамини е само со докажување на недостаток и дефицит, па потоа се дополнува „по вештачки пат“ ако со исхрана нема ефект и резултат..а не вака, пиј „нема штета“ !!!
Не напишав дека земам витамин К, многу погрешно ги читаш текстовиве. А за тоа со К витаминот го прочитав, до толку можам да прочитам дека не е за секого.... не ми е јасно, како можеш да земаш „нешто“ по препорака, а да не знаеш што е... а се работи за твоето здравје? ... а истото подолго време го пиеш?
дали ти правиш секој месец тестирање за недостаток на витамини или минерали? Ако си доктор, знаеш дека дури и за 15 дена се менува состојбата во организмот, зависно од многу фактори.само со докажување на недостаток и дефицит
Ја мислам од сите витамини и минерали треба да земаш.Незнам колку е релевантно, ама јас се раководам по ова горе доле. И користам по негде 120% од дневни препорачани дози во просек на К2 МК7Japan NattoKinase Association What is Vitamin K2
j-nattokinase.org
Дури и дневно, не на 15 дена.дали ти правиш секој месец тестирање за недостаток на витамини или минерали? Ако си доктор, знаеш дека дури и за 15 дена се менува состојбата во организмот, зависно од многу фактори.
пишува ли дали има контраиндикации??
јас пиев вигантол капки, но престанав оти имав некои несакани ефекти.
... остеопенија не ти е остеопороза и дали си докажала дефицит или барем намалена количина Вит Д во организмот или онака пиење по логика поврзаност на Вит Д, Калциум и Витамин Ц поради ниска коскена содржина?Што е тоа К2?Инаку вигантол капки пиев по 14 капки еднаш неделно, така ми ги препиша ендокринологот поради остеопенијата.
Наместо цигари и алкохол, скари и сл. трошоци пренасочи ги парите кон суплементи и квалитетна храна. Има студии околу секој микронутриент...читај и примени ги, едноставно...Ја мислам од сите витамини и минерали треба да земаш.
И онака нема асален тест за недостаток на витамини, телото ќе си фрли се што не му треба освен некои витамини, тие ќе ги зимаш преку еден ден.
Што е сигурно, сигурно.